Saturday, April 4, 2015

کیک دوبعدی با روکش فوندانت: کیک مامان مرغه


 امروز میخوام نکاتی برای ساخت کیک های دوبعدی رو براتون بگم. بهترین روش برای اینکه کیک های دوبعدی شما ترتمیز و زیبا از آب در بیان اینه که از الگو استفاده کنید. کیک رو میتونید به هر شکلی درست کنید؛ به شرطی که یه الگوی مناسب و زیبا داشته باشید. الگوهای مختلف که برای کارهای مختلف استفاده میشن رو اینترنت زیاد هستن، میتونین با جستجو پیداشون کنین و یا اگه تو زمینه کار با نرم افزارهای طراحی تجربه دارید میتونید خودتون با جدا کردن لایه های تشکیل دهنده فایل های آماده که رو اینترنت بسیار زیاد هستن، الگوی مورد نظرتون رو آماده کنین. امروز من از روی یه تصویر مرغ خوشگل، الگوی کیک مامان مرغه رو براتون آماده کردم و به صورت کیک پیاده کردمش و مراحل ساخت کیک رو خیلی ساده براتون توضیح میدم. اول الگو ها رو دانلود کنید. یدونه از الگوها برای برش کیک و دو تای دیگه برای برش فوندانته.




الگوها رو روی کاغذ A4  پرینت بگیرید. برای قسمت بدن این مرغ از یه کیک گرد با قطر 18 سانتی متر استفاده شده. اگه مایلید که کیکتون بزرگتر باشه باید قبل از پرینت اندازه الگو رو بزرگتر کنید. دور الگو ها رو با قیچی برش بدید و آماده کار بشین. به دو تکه کیک نیاز داریم. یک تکه کیک گرد به قطر 18 سانتی متر برای بدن مرغ و کیک دوم باید به اندازه ای باشه که سر مرغ روش به راحتی برش بخورد. کیکی را انتخاب کنید که موقع برش زدن خُرد نشده و شکل خودش رو به خوبی حفظ کنه. کیک1234 ، کیک ماربل و یا این کیک شکلاتی میتونن گزینه های مناسبی باشن. میتونید از انواع کیک های ساده، اسفنجی، شکلاتی و یا طعم دار برای برش استفاده کنید (اگه برای برش زدنشون مشکلی ندارید) و حتی میتوانید دو تکه کیکتون را با طعم های مختلف انتخاب کنید فقط دقت کنید که ارتفاع کیک ها یکسان باشن. البته در صورت تفاوت ارتفاع در مرحله خامه کشی میتوانید تا حدودی این مشکل را اصلاح کنید ولی بهتره تا اونجایی که امکان داره ارتفاعشون رو یکسان دربیارید. دو تکه الگوی بدن رو روی کیک ها بذارید و دورشون رو با یه چاقوی اره ای تیز و مناسب برش بدید. به همین راحتی پایه کار شما آماده شد. اضافه کیک ها رو جمع کنید و برای درست کردن ترافل یا کیک چوبی ازشون استفاده کنید.
در ابتدای کار شکل کیک های پایه مهم نیست و میتوانید از یک کیک گرد بزرگ و یا کیک مستطیل شکل استفاده کنید و دو تکه اصلی کیک مرغ را روش برش بدید ولی بعد از برش پایه کیک دو بعدی شما باید مثل عکس باشه.


حالا روی کیک رو با کمی خامه پوشش بدید. غیر از خامه میتونید از گناش، انواع مارمالاد، بریلو و یا باترکریم هم استفاده کنید و حتی میتونید کیک رو چند لایه درست کنید و وسطش هرچی دلتون خواست بریزید. فقط دقت کنید که خامه به تنهایی باعث میشه فوندانت بعد از چند ساعت دیگه مثل اولش صاف و زیبا نباشه پس اگه قراره کیکتون بیشتر از چند ساعت بمونه و صاف بودن سطحش براتون مهمه حتما از مخلوط خامه و شکلات به صورت گناش استفاده کنید و گزینه خامه به تنهایی رو حذف کنید. تکه های کیک رو جداگانه خامه بمالید و داخل ظرف سروتون روی هم سوارشون کنید. بهتره قبل از فوندانت کشی کیکتون چندساعتی داخل یخچال بمونه تا آیسینگ روش سفت بشه و بعد از فوندانت کشی هم صاف و زیبا باشه.


الگوهای فوندانت رو هم روی کاغذ A4 پرینت گرفته، دور طرح ها را با دقت بریده و الگوها را برای برش فوندانت آماده کنید.
برای این کیک می توانید از دستور فوندانت ژلاتینی سرزمین کیک بدون هیچ افزودنی دیگری به سادگی استفاده کنید.
فوندانت های مورد نیاز تون رو قبل از شروع کار رنگ کرده و برای شروع کار آماده کنید. پست رنگ کردن فوندانت رو هم در صورت نیاز مطالعه کنید.
مقداری فوندانت برای رنگ بدن مرغ آماده کنید. من از فوندانت قهوه ای شکلاتی استفاده کردم، شما میتوانید رنگ ها را به انتخاب خودتون تغییر بدید. مقداری فوندانت سفید برای قسمت شکم مرغ، فوندانت زردطلایی (ترکیب فوندانت زرد با کمی فوندانت نارنجی یا مقدار بسیار کمی فوندانت قرمز) برای نوک مرغ، کمی فوندانت مشکی برای چشم ها و مقداری فوندانت قرمز روشن برای تاج و غبغب مرغ آماده کنید. 


مقداری فوندانت زرد طلایی را با ارتفاع تقریبا یک سانتی متر پهن کنید؛ یک سانتی متر برای اینه که میخوایم نوک مرغ کمی برجسته باشه. الگوی نوک مرغ رو روی فوندانت بذارید و با ابزار فوندانت که عکسشو میبینید یا یه چاقوی غیراره ای دورش رو ببرید و بعد به کمک دست یا همون ابزار دورش رو کاملا صاف کنید. الگو رو بردارید و وسطش یه خط صاف بندازید.


فوندانت قرمز روشن را به قطر 2 تا 5 میلی متر باز کنید و الگو های تاج و غبغب مرغ رو روی فوندانت گذاشته و با کمک یه چاقوی ظریف و یا ابزار رولت فوندانت دورشون رو برش بدید. در صورتی که میخواید تاج ها را به کمک خلال دندان به کیک وصل کنید، تو این مرحله قطر 5 میلی متر را برای فوندانت قرمز روشن انتخاب کنید و اگه نه که نازک تر پهنش کنید. اگه نازکتر بگیریدش و نخواید از خلال چوبی استفاده کنید باید زمان کافی داشته باشید تا تاج ها کاملا خشک بشن و بتونید داخل سرمرغ فرو کنیدشون.
قسمت دوم تاج را هم روی فوندانت قرمز (توضیحات قطر فوندانت مثل قسمت اول تاج) برش بزنید.


فوندانت قهوه ای را به قطر 2 تا 3 میلی متر باز کرده و سر مرغ را روش برش بدید.
موقع برش زدن قسمت های بزرگ از کمی پودر قند یا نشاسته ذرت استفاده کنید تا فوندانت به سطح کار و همینطور به کاغذ الگو نچسبه. نشاسته یا قند موقع کار جذب فوندانت میشه و در نهایت مشکلی برای کیک شما ایجاد نمیکنن، به شرط اینکه کم و مناسب ازشون استفاده کنید. در انتهای کار به کمک یک برس اضافه های نشاسته یا پودر قند رو از روی سطح فوندانت پاک کنید.


فوندانت سفید روبه قطر 2 تا 3 میلی متر باز کرده و شکم مرغ رو روش برش بزنید.


قسمت دور چشم های مرغ رو هم روی فوندانت سفید برش بزنید و برای دایره های کوچیک هم دو تیکه فوندانت سفید رو گرد کنید تا تقریبا هم اندازه الگو باشند (نیاز به برش فوندانت نیست).


قسمت داخل چشم که باید روی فوندانت مشکی برش بخوره ظریف و کوچیکه و برش زدنش هم کمی مشکل میشه. میتونید به جای برش زدن فوندانت، از یه ماسوره گرد ساده برای قسمت های دایره ای استفاده کنید و مژه ها را هم به کمک دست به سادگی شکل بدید. برای این قسمت فوندانت را به قطر 2 تا3 میلی متر باز کنید.
بعد از آماده کردن فوندانت های بریده شده، کیک را برای انجام بقیه مراحل بیرون بیارید.
یک تکه فوندانت قهوه ای را به صورت یک نوار کمی پهن و باریک و بلندتر از طول کیک به قطر 2 تا 3 میلی متر باز کنید و بعد از وسط برشش بدید.
دو تکه نوار رو روی دو سمت کیک بچسبونید و قسمت های اضافیش رو از پایین کیک برش بدید و بردارید. هدف اینه که دیواره کیک و قسمتی از لبه های کیک با فوندانت پوشیده بشن. بنابراین نیازی به یکسان بودن دو سمت کیک نیست.
حالا فوندانت سفید بدن رو روی قسمت وسط بدن مرغ  بذارید و بعد فوندانت قسمت سرمرغ رو جای خودش بذارید. با دست به آرومی کمی روی فوندانت ها بکشید تا کاملا به سطح کیک بچسبن.
چشم ها، غبغب و نوک مرغ را طبق تصویر سرجاشون بچسبونید. پشت تکه های فوندانت را به کمک قلمو و کمی آب مرطوب کنید تا راحت بچسبن.


برای وصل کردن تاج مرغ، هر قسمتش رو روی یه خلال دندان سوار کنید. برای سوار کردن این قسمت ها روی خلال دندان  همونطور که بالا گفتم لازمه که قطر فوندانت این قسمت ها رو کمی بیشتر بگیرید تا خلال دندان به راحتی  اون ها را روی خودش نگه داره. در صورتی که نمی خواید از خلال دندان استفاده کنید و مایلید تمام قسمت های کیک شما خوراکی باشه باید اجازه بدید این قسمت ها کاملا خشک بشن و بعد روی سر مرغ، رو قسمت دیواره کار شکاف های کوچیک و ظریف ایجاد کرده و تاج مرغ را تو اون قسمت ها فرو کنید.
سه قسمت تاج رو هم به کمک خلال دندان ها روی سر مرغ وصل کنید. دو قسمت از تاج مرغ کاملا شبیه به هم هستند یکی از اون ها را بیشتر فشار بدید تا فوندانت کمی خودش را جمع کرده و روی سر مرغ کوچیکتر به نظر برسه.


کیک مرغی شما آماده است. دیدید که خیلی خیلی ساده بود و ابزار عجیب و غریبی هم نمی خواست. نکته مهم داشتن یه الگوی مناسبه. تو درست کردن کیک های دوبعدیتون موفق باشید.


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...