Monday, March 23, 2015

Stained Glass Window Cookies کوکی با شیشه های رنگی


سال 93 هم گذشت... با همه خوبی ها و بدی هاش و برامون خاطره های زیادی از خودش گذاشت... یادمون باشه که همیشه خاطره هان که میمون و باقی چیزها میگذرن... پس از خودمون خاطره های خوب باقی بذاریم...
سال 93 برای سرزمین کیک سال پرپستی نبود ولی از نظر کیفیتی از پست های سال 93 راضی هستم. مطالب زیادی هست که دوست دارم با شما دوستان عزیزم از طریق وبلاگ به اشتراک بذارم ولی مشکلات و مشغله ها باعث میشه همه چیز اونطور که مورد نظره پیش نره. برای همین سعیم بر این بود که مطالبی که براتون میذارم حتی الامکان جدید و نو باشند و همینطور ساده  تا همه بتونن به راحتی ازشون استفاده کنن. پست های تزئین بیسکوییت که ویدئوهاش از خانم اوشر بود از نظر خودم یه نقطه عطف و قوت برای سایت سرزمین کیک بود. این پست ها بسیار دقیق و پرمحتوا هستند و حتی اگه تو کار رویال آیسینگ نباشید نکته های زیادی رو میشه ازشون یاد گرفت. البته آمار بازدید این پست ها انتظاراتم رو برآورده نکرد و بنابراین تصمیم گرفتم که فعلا ترجمه ویدئوهای خانم اوشر رو به تعویق بندازم. پست تکنیک های کار با قیف و ماسوره 1 از نظر تعداد بازدید رتبه اول رو کسب کرد و خب اگه خواننده وبلاگ بوده باشید می دونید که این پست مهر ماه سال 93 روی سایت قرار گرفت و با توجه به اینکه آمار بازدید این پست چند برابر پست های سال قبله میتونم بگم کار با قیف و ماسوره مورد توجه و البته مشکل خیلی هاست. پست های مربوط به فوندانت هم بازید قابل قبولی داشتند و بعد از پست های فوندانتی مجموعه تزئین با رویال آیسینگ مورد توجه خواننده های وبلاگ من بوده. با این جمع بندی سال 94 رو بیشتر به کار با فوندانت و تزئین با قیف و ماسوره اختصاص میدیم و البته در کنارش رسپی های جدید و جالب هم خواهیم داشت.

موضوع دیگه ای هم بود که بعضی از دوستان تو کامنت ها و چند مورد هم ایمیل گفته بودن که برای پست جدید مرتب سایت رو رفرش می کنن. برای حل این معضل وبلاگی!! از این به بعد هر جمعه یک پست جدید خواهیم داشت و امیدوارم بتونم طبق همین برنامه و بدون شرمندگی پست های سال 94 رو به صورت منظم و بدون تاخیر آپ کنم. من برای دوستان وبلاگی بهتر از گلم طرز تهیه چند تا شیرینی رو عکاسی کرده بودم که با توجه به ترافیک کاری اسفند ماه فرصت نشد همشون رو براتون پست کنم ولی تو این دو هفته تعطیلات به امید خدا یکی یکی روی سایت قرارشون میدم و بعد از دو هفته اول سال فقط روزهای جمعه پست جدید خواهیم داشت.
امیدوارم سال نو برای شما پر از تجربه های نو و زیبا باشه و از خدای بزرگ و مهربان براتون آرزوی سلامتی دارم.



برای درست کردن این بیسکوییت ها میتونید از خمیر شوگرکوکی و یا شرت برد کوکی استفاده کنید. درکل هر مدل خمیری که بعد از پخت شکلش رو حفظ کنه و سطح صافی داشته باشه برای این کوکی ها مناسبه. معمولش اینه که براشون از خمیر شوگرکوکی استفاده میشه  تا حالت بیسکوییتی شوگر کوکی با آبنبات وسطش همخوانی داشته باشه ولی همونطور که گفتم محدودیت خاصی نداره. میتونید از خمیر انواع  شیرینی ها استفاده کنید.


من امروز گفتم برای اینکه پست هم جدید باشه هم مفید، طرز تهیه خمیر شیرینی آلمانی رو هم براتون بگم و این کوکی ها رو با خمیر شیرینی آلمانی آموزش بدم. این خمیر بسیار خوشمزه است و راحت درست میشه. از شوگر کوکی نرم تر و از شرت برد کوکی مقاوم تره و کاملا سازگار با ذائقه ایرانی!  میدونید که وسط شیرینی ها آلمانی رو معمولا با مارمالاد یا بریلو پر میکنن و همین رطوبت باعث نرمتر شدن خمیر شیرینی آلمانی میشه. پس اگه دوست داشتید شیرینی آلمانی درست کنید هم از همین دستور استفاده کنید و فقط باید یک سری از شیرینی ها رو بدون فضای خالی وسطش درست کنید و وسطشون مربا، مارمالاد یا بریلو مورد علاقتون رو بذارید و با یدونه شیرینی دیگه ساندویچش کنید. بعد از اینکه چند ساعت بمونه یه شیرینی فوق العاده نرم و خوشمزه خواهید داشته که به جرات میتونم بگم از انواع بازاریش بسیار بسیار بهتره. طرز تهیه شیرینی مشهدی رو که بذارم جزئیات ساندویچ کردن این مدل شیرینی ها رو هم براتون مفصل خواهم نوشت ولی تا اون موقع برای دوستان هنرمندم استفاده از این خمیر رو برای شیرینی آلمانی (مربایی) پیشنهاد می کنم.


اما می ریم سراغ این شیرینی ها خوشگل. همونطور که گفتم خمیر شیرینی آلمانی کمی از شوگر کوکی نرمتره و دلیلش هم کم بودن مقدار شکرشه. این شیرینی کم شیرینه و البته در کنار آبنبات وسطش فوق العاده میشه و بسیار مورد علاقه بچه هاست و البته بزرگترهایی از قبیل من!! ولی شاید همه بزرگترها خوششون نیاد که قرچ قرچ آبنبات تو دهنشون صدا کنه! چرا واقعا خوششون نمیاد؟؟


عوضش بچه ها به قدری دوستشون دارن که نگو!! برای وسط این کوکی ها همونطور که متوجه شدید باید از آبنبات استفاده کنید؛ یعنی شکری که به مرحله هارد کرک رسیده باشه که میتونید خودتون هم اگه تجربه دارید تو خونه درستش کنید ولی با توجه به اینکه این مدل آبنبات ها با طعم ها و رنگ های مختلف به وفور و با قیمت بسیار مناسب تو همه فروشگاه ها هستش بهتره که از بیرون بخریدشون. آبنبات های من رنگ ها پاستلی زیبایی داشتن و کوکی های نهایی هم بسیار چشم نواز شدن.


اگه شما دوست داشتید که قسمت آبنباتی کوکیتون کاملا شفاف باشه میتونید از آبنبات های شفاف استفاده کنید. بهتره از رنگ های مختلف استفاده کنید تا هم زیباتر بشن هم با توجه به تفاوت اسانس ها، طعم های مختلفی داشته باشید.


کوکی با شیشه های رنگی

کره   100 گرم
پودر شکر   75 گرم
آرد  170 گرم
تخم مرغ کوچک  یک عدد
وانیل پودری یک چهارم قاشق چای خوری
آبنبات رنگی

کره (نرم شده و به دمای محیط رسیده باشه) ، پودر شکر، تخم مرغ و وانیل رو با همزن بزنید تا کاملا کرمی، یکدست و روشن بشه.




آرد رو اضافه کنید و به کمک اسپچلا مخلوط کنید تا خمیرتون یکدست بشه. یادتون باشه که خمیر رو زیاد ورز ندید. زیاد ورز دادن این خمیر باعث تشکیل گلوتن و روغنی شدن خمیر میشه و باعث میشه کوکی های نهاییتون هم کمی سفت شده و سطح صافی نداشته باشن.


بعد از آماده شدن خمیر رو داخل پلاستیک بذارید و برای دو ساعت داخل یخچال یا نیم ساعت داخل فریزر خنکش کنید.
خمیر رو بعد از خنک شدن به قطر نیم سانت باز کنید و قالب بزنید. اگه خواستید شیرینی آلمانی به شکل ساندویچ درست کنید بهتره قطر خمیر 2 تا3 میلیمتر باشه. ولی برای کوکی ها آبنباتی ارتفاع شیرینی ها رو خیلی کم نگیرید. قالب زدن این خمیر خیلی ساده است؛ میتونید روی پلاستیک خمیر رو باز کنید و قالب بزنید و بعد بردارید و داخل سینی فر بذارید ولی برای کوکی های آبنباتی چون ما داریم فقط یه  چیزی شبیه قاب درست می کنیم، باریک بودن قابمون ممکنه باعث بشه خمیر نرم شیرینی شکلش خراب بشه. من روش خودم رو برای قالب زدن این کوکی ها براتون می نویسم و البته شما میتونید از روش های خودتون استفاده کنید؛ مهم اینه که کوکی های نهایی صاف و زیبا بشن.
میتونید از هر کاتر و مدلی که دوست دارید استفاده کنید، فقط دقت داشته باشید که قسمت وسطش که قراره آبنباتی بشه خیلی کوچیک نباشه تا کاملا نما و زیبایی کوکی ها مشخص بشن. میتونید این لینک رو برای ایده های بیشتر ببینید.
چند تا تکه کاغذ روغنی کمی بزرگتر از کاتر بزرگتون آماده کنید. روی کاغذ رو چرب کنید و کمی آرد بپاشید. و یه تکه خمیر رو روش باز کنید و قالب بزنید. بدون اینکه قالب ها رو در بیارید قسمت وسط و بعد دور کوکی رو به کمک یه چاقو خالی کنید و بعد کاترها رو بردارید.


به همین شکل کوکی ها رو آماده کنید و با کاغذ روغنی زیرش بذارید داخل سینی فر. آبنبات های من همونطور که گفتم پاستیلی بودن و وسطشون هم یه مغز نرم داشت برای همین من دیگه خردشون نکردم. شما اگه از آبنبات های سخت و شفاف مثل آبنبات چوبی استفاده کردید حتما قبلش داخل پلاستیک با چکش خردشون کنید و به اندازه یک قاشق چای خوری وسط کوکی هاتون بریزید. اندازه کوکی های من تقریبا ده در ده بود. اگه کوکی هاتون کوچکتر بودن مقدار آبنبات کمتری استفاده کنید. البته بهتره قسمت آبنباتی رو کمی چرب کنید تا بعد از پخت آبنبات به کاغذ نچسبه.
بعد از آماده شدن کوکی ها رو داخل فری که از یک ربع قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرمش کردید، بذارید. چون شیرینی ما فقط یه قاب باریکه زود میپزه. ده تا پونزده دقیقه برای پخت شیرینی ها و آب شدن آبنبات وسطش کافیه. اگه دوست دارید شیرینی ها نرم تر باشه بعد از ده دقیقه از فر درشون بیارید و اگه شیرینی ها برشته تر و تردتری می خواید می تونید بذارید تا یک ربع هم بمونه ولی به محض اینکه آثار طلایی شدن رو از اطراف کوکی مشاهده کردید از فر خارجش کنید.


بعد از خروج کوکی ها آبنبات ها کاملا مایع و روان هستن. اجازه بدید که کوکی ها سرد بشن و آبنبات ها دوباره کاملا خودشون رو بگیرن و سفت بشن و بعد از کاغذ روغنی جداشون کنید.
با این مقدار مواد و با این اندازه من 24 تا کوکی داشتم. این شیرینی ها تو ظرف دربسته و تو دمای محیط ماندگاری خوبی دارن و برای مدت طولانی هم میتونید داخل یخچال ازشون نگهداری کنید. 


میتونید موقع قالب زدن کنار کوکی ها رو با کمک ماسوره گرد سوراخ کنید و بعد از پخت ازش روبان رد کنید و بهش کارت تبریک های مناسبتی و یا تصویرهای مرتبط با تم های تولد وصل کنید و به عنوان گیفت به مهمون ها و عزیزانتون بدید.
قسمت آبنباتی این کوکی ها چون نازکه به راحتی خورده میشه و اصلا دندون رو اذیت نمیکنه و قسمت شیرینی شونم تقریبا نرمه و درنتیجه همخوانی خوبی با هم دارن.


امیدوارم از این پست لذت کافی رو برده باشید. 


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...