Tuesday, December 9, 2014

شیرینی زبان با خمیر هزارلا



قول داده بودم انواع شیرینی ها و شاید چند مدل غذا با خمیرهزارلا رو براتون بذارم و این اولیشه. البته حتما به روغنی که داخل این خمیر استفاده میشه و مضراتش توجه کافی داشته باشید. همونطور که گفتم این خمیر رو میشه با کره هم درست کرد ولی باز شدن لایه ها از هم کم میشه ولی همچنان خوشمزه است. اگه برای خودتون میخواید درست کنید و با طعم کره مشکلی ندارید، حتما از کره استفاده کنید در غیر اینصورت سعی کنید سالی یکی دوبار بیشتر استفاده نکنید مخصوصا اگه تو اعضای خانواده تون کسی هست که کلسترول بالا داره. مشکل اینه که بدجور این شیرینی خوشمزه میشه!!

عکس های این پست رو خیلی وقته که گرفتم ولی فرصت نشده بود براتون بذارم و البته اینم بگم قبل از اینکه من دستور خمیر هزارلا رو براتون آماده کنم درخواست و ایمیل زیاد بود برای این خمیر؛ ولی بعد از اینکه پست اومد رو سایت همه اون کسایی که هزارلا! هزارلا! می کردن، متواری شدن (احتمالا ترسیدن از این همه دنگ و فنگ) و منم برای همین برنامه ای که برای پست های خمیر هزارلا داشتم رو تغییر دادم و از این به بعد هم مثل شیرینی های معمولی باهاش برخورد خواهیم کرد یعنی شاید سالی یکی دو تا پست هزارلایی داشته باشیم!!! ولی فراموشش هم نمی کنیم.
شیرینی زبون یا زبان از زمان کودکی یکی از محبوب ترین شیرینی های من بوده و هنوز هم هست و به نظرم بین شیرینی هایی که با خمیر هزارلا تهیه میشه این یکی یه چیز دیگه است.

طبق دستور خمیر هزارلا رو آماده کنید. این مقدار خمیری که تو تصویر می بینید نصف دستور خمیر هزارلاست. خمیر رو به قطر بین نیم تا یک سانتی متر باز کنید. معمولش اینه که برای شیرینی زبان خمیر رو به قطر یک سانتی متر باز میکنن ولی از اونجایی که خمیر من بسیار عالی تهیه شده!! (اوج خودشیفتگی) و نمی خوام اندازه برج ایفل بیاد بالا! من نیم سانتی بازش میکنم. 



دقت کنید که تو دستور خمیر هزار لا ما خمیر رو 24 تا، تا زدیم، دفعه اول 4 تا، تا و دفعه دوم هر کدوم از این چهار تا، تا، چهار تا، تای دیگه خوردن و همینطور تا آخر پس لایه های شیرینی نهایی بسیار زیاد میشن و وقتی تو شیرینی کوچیکی مثل زبان این لایه ها از هم باز میشن شیرینی ما چیزی حدود 10 برابر پف میکنه. شما اگه میخواید از پف شیرینی مطمئن بشید یدونه یا دوتاشو بذارید داخل فر و اگه دیدید زیادی بالا اومد خمیر رو نازک تر کنید. ولی مثلا اگه با کره خمیر هزارلا درست کردید چون ممکنه لایه ها خیلی از هم باز نشن همون قطر یک سانت رو برای خمیر در نظر بگیرید.
خب پس خمیر هزارلا رو به قطر نیم تا یک سانتی متر باز کنید و دورش رو ببرید. من وقتی خمیرم آماده شد دورش رو بریدم و بعد از وسط نصفش کردم پس نیازی نبود دوباره دورش رو ببرم.
شیرینی زبان قالب خاص خودش رو داره که عکس ست کاملش رو می بینید.


می تونید شیرینی رو با قالب تهیه کنید و یا اینکه به شکل مستطیل برش بدید و بپزید. من هر دو روشش رو براتون میگم.
 روش اول بیشتر حالت نوستالژی داره و چون از اول شیرینی زبان این شکلی بوده و اصلا اسمشم به خاطر همین شکل زبون درازشه که شده زبان، خب هنوزم به همین شکل قالب میخوره ولی تو مدل دوم دورریز و اضافات خمیر به صفر میرسه و شما از تمام خمیرتون استفاده می کنید و طعم هم دقیقا همون طعمه و هیچ تغییری نمیکنه. اگه احیانا براتون سوال شده بگم که قنادی ها از خرده های باقیمونده از این خمیر استفاده های بهینه میکنن؛ شما نگران اونا نباشید، من کم کم بعضی هاشو براتون لو میدم!!


اگه خواستید شیرینی رو قالب بزنید یه نکته خیلی مهم داره و اون هم مدل قالب زدنه. قالب رو بذارید روی خمیر و بعد کف دستتون رو بذارید روی قالب و یکدفعه فشارش بدید تا خمیر قالب بخوره. یعنی قرار نیست مثل خمیر شیرینی یا بیسکوییت قالب رو با انگشتاتون و به هرشکلی که دوست داشتید حرکت بدید. برش باید صاف و مستقیم و با فشار یکسان کف دست روی کاتر شیرینی ایجاد بشه. تا اون جایی که میتونید نزدیک هم قالب بزنید تا اضافه خمیرتون به کمترین مقدار برسه.


من برای کار عکاسی میخواستم جای قالب زدن ها مشخص باشه و خمیرم پاره نشه و شما حتما کاملا نزدیک به هم قالب بزنید.


شیرینی ها رو داخل سینی فر که از قبل کمی چربش کردید با فاصله نزدیک به هم بچینید؛ من باز هم چون می خواستم برای کار عکاسی سینیم پر بشه یه کم با فاصله چیدم، شما میتونید نزدیکتر به هم بچینید.
روی شیرینی ها رو به کمک یه چاقو تا انتهای شیرینی برش طولی بدید.


برای شیرین کردن این شیرینی میتونید عسل رو با مقدار کمی آب گرم کمی رقیق کنید (کمی رقیق یعنی باید همچنان غلیظ باشه) یا اینکه براش شربت شرکت درست کنید. برای شربت روی شیرینی زبان شکر و آب رو با نسبت 2 به 1 داخل قابلمه بریزید و بذارید روی حرارت تا شکر کاملا حل بشه. اجازه بدید کمی بجوشه تا غلیظ بشه و بعد بذاریدش کنار تا سرد بشه. میتونید برای خوشرنگ شدن شیرینی هاتون کمی زعفرون هم به شربتتون اضافه کنید. شربتی که من برای شیرینی زبون های قالب زده شده ام استفاده کرده ام زعفرانش خیلی کمه و دومی زعفرانش بیشتره. اگه نتیجه نهایی کارها رو مقایسه کنید متوجه میشید که زعفران کار نهایی رو زیباتر میکنه؛ مخصوصا وقتی قراره تو فرهای خونگی پخته بشن. البته بگم که قنادی ها بیشتر اوقات برای روی شیرین زبان از رنگ خوراکی زرد استفاده میکنن و نه زعفران.
با یه قلمو که خیلی هم بزرگ نباشه روی شیرینی ها شربت یا عسل بمالید.


دو بار این کارو تکرار کنید. یک دور شربت روی شیرینی ها بمالید و بعد دوباره از ابتدا یه دور دیگه روشون شربت بمالید.
اگه دوست داشتید روی شیرینی ها کنجد خام هم بریزید. اگه خواستید پسته اضافه کنید بذاریدش برای بعد از پخت.


اگه خواستید خمیر رو برش بدید و قالب نزنید میتونید با هز اندازه ای که دوست داشتید خیلی راحت خمیر رو با کاتر پیتزا یا چاقو تو اندازه های دلخواهتون برش بدید و هیچ اضافه خمیر هم نخواهید داشت.


شیرینی ها رو بذارید داخل فر که از نیم ساعت قبل با دمای 240 درجه سانتیگراد روشن کردی؛ برای حدود 20 تا 30 دقیقه یا تا وقتی که روی شیرینی ها طلایی بشه. برای طلایی تر شدن روی شیرینی ها میتونید گریل فرتون رو آخر کار یکی دو دقیقه روشن کنید.
پف کردن و باز شدن شیرینی ها باید همون ده تا پانزده دقیقه اول اتفاق بیفته و اگه فرتون داغ نباشه لایه ها از هم باز نمیشن، پس فرتون رو کاملا گرم کنید.
اگه تحمل گرما رو داشتید بشینید جلوی فر و باز شدن لایه ها رو تماشا کنید؛ خیلی بامزه است.


بعد از اینکه شیرینی ها رو از فر بیرون آوردید دوباره روشون از شربت شکر بمالید تا براق تر و زیباتر بشن. در صورتی که دوست داشتید شیرینی هاتون شیرین تر بشن میتونید این مرحله رو چند بار تکرار کنید و شهد بیشتری به خورد شیرینی ها بدین.


شیرینی ها نباید به سینی فر بچسبن و اگه این اتفاق افتاده بود، بذارید کمی سرد بشن و بعد با کاردک از سینی جداشون کنید.
این عکس رو هم براتون گذاشتم تا مقدار پف شیرینی و لایه هاشو ببینید.



این شیرینی زبون خوشمزه ترین شیرینی زبونیه که من خوردم و به جرات میگم از انواع مدل های بازاریش هم بهتر و خوشمزه تره ولی خب سالی یکی دو بار بیشتر نباید خورد، اونم هردفعه یکی دو تا. 

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...