Thursday, October 9, 2014

Strawberry Banana Muffins مافین موز و توت فرنگی


امروز دستور یه مافین ساده و خوشمزه و بی دردسر رو براتون آماده کردم و از اونجایی که پست بسیار کوتاهه میخوام قبلش کمی درباره مافین صحبت کنم. اصلا گناه میشه یکی از پست های من کوتاه باشه!!!
مافین ها با کیک ها خیلی متفاوتند و با توجه به اینکه خیلی ها تو کشور ما کلمه مافین و کاپ کیک رو به جای هم به کار می برن، تصمیم گرفتم که تفاوت های این دو تا را براتون بنویسم تا همه چی روشن بشه. به امید روزی که کسانی که تو راس بعضی از امور خاص!! هستند تصمیم بگیرن دانششون رو به روز کنن و کلی اطلاعات غلط و عجیب و من درآوردی تو مغز مبتدی ها و جوون های ما نریزن.

کلمه مافین یا مافن (muffin) از کلمه فرانسوی (mufflet) به معنای نان نرم گرفته شده. دو نوع مافین داریم یکی مدل انگلیسی و یکی هم مدل آمریکایی. مافین های انگلیسی رو با خمیری که با خمیر مایه عمل اومده درست میکنن که به صورت گرد قالب میخورن و پخته و برشته میشن، از وسط نصفشون میکنن و روشون کره میمالن. در حقیقت یه جور نون تقریبا پهن با یه بافت کاملا سبک و اسفنجی هستن. اما مافین های آمریکایی به وسیله یه عامل شیمیایی (بیکینگ پودر یا بیکینگ سودا) درست میشن و یه چیزی هستن بین نون و کیک. از ویژگی های مهم مافین ها اینه که کم شیرین و کم چرب هستن و بسیار ساده درست میشن. عامل هوادهی تو مافین ها بیکینگ پودره و معمولا برای درست کردنشون نیازی به همزن نیست. ولی کاپ کیک ها دقیقا با خمیر کیک درست میشن و بافتشون کاملا کیکیه و نرم تر و سبک تر هستن. کاپ کیک ها معمولا با یه فراستینگ مثل خامه یا انواع باترکریم خورده میشن درصورتی که مافین ها به تنهایی و خیلی ساده به عنوان یک میان وعده سبک با یک نوع نوشیدنی استفاده میشن.

خمیر مافین به دو صورت درست میشه:
یکی مثل خمیر نون و دومی مثل خمیر کیک. تو مدل اول که روش اصلی درست کردن مافین ها هم هست خمیر خیلی سریع آماده میشه و سریع هم پخته میشه، معمولا 20 تا 25 دقیقه. برای درست کردن خمیر فقط 2 تا کاسه لازم داریم و دیگر هیچ!! حالا نه کاملا دیگر هیچ! ولی نسبت به کیک دردسر کمتری داره. مواد خشک تو یه کاسه با هم مخلوط میشن و مواد تر هم تو کاسه ی دیگه. چربی که برای مافین های مدل خمیر نان استفاده میشه معمولا به صورت مایع است، یعنی یا روغن مایع یا کره ذوب شده و دلیلش هم اینه که به راحتی با مواد دیگه ترکیب بشه. وقتی مواد خشک و تر جداگانه آماده شدن باید با هم مخلوطشون کرد. نکته مهم تو این مرحله اینه که خمیر مافین رو زیاد هم نزنید. تو این مرحله چون یه خمیر سفت داریم معمولا این حس بهمون دست میده که باید زیاد خمیر رو هم بزنیم تا همه چی کاملا خوب با هم مخلوط بشه ولی این زیاد هم زدن باعث شکل گیری گلوتن داخل خمیر و در نتیجه سفت شدن مافین و متراکم شدن بافت اون میشه. 10 تا 15 بار مخلوط کردن باید کافی باشه تا مواد خشک رطوبت رو به خودشون جذب کنن و خمیر شکل بگیره. خمیر تو این مرحله کاملا یکدست نیست و ممکنه هنوز ردپای آرد رو داخلش ببینین ولی جلوی خودتون رو بگیرید و دیگه هم نزنید؛ تو مرحله منتقل کردن به قالب و پخت اون، این آردها هم ناپدید میشن.
مدل دوم خمیر مافین مدلیه که مثل خمیر کیک درست میشه ولی همچنان مافینه. تو این روش کره که به دمای محیط خودش رسیده و شکر با همزن زده میشن و بعد تخم مرغ و مواد مایع مافین اضافه میشن و در آخر هم مواد خشک. تو این مدل مافین ها معمولا مقدار کره و شکر بیشتره و باعث میشه بافت نهایی مافین ما نرم تر و لطیف تر باشه و چون میزان چربی بالا رفته کمترین میزان شکل گیری گلوتن رو خواهیم داشت و در نتیجه بافت مافین کیکی تر و نرم تر میشه.
البته اینطور نیست که مافین هایی که با روش اول درست میشن سفت باشن. اگه نکته هم زدن به اندازه رعایت بشه بافتی کاملا نرم و قابل قبول دارن که خیلی شبیه بافت کیکه و به عنوان صبحانه و عصرانه میتونه استفاده بشه. در ضمن چون عامل حجم دهنده اصلی تو مافین ها مخصوصا مافین هایی که با روش اول درست میشن بیکینگ پودر و بیکینگ سوداست، دقت کنید که نباید میزانش رو سرخود کم کنید و البته زیاد کردنش هم باعث میشه مافین از قالبتون سرریز بشه! پس اندازه گیری رو هم با دقت انجام بدید.
مافین ها و کاپ کیک ها قالب هاشون یکیه. داخل قالب ها کاغذ بندازید و یا قالبتون رو چرب و آردپاشی کنید و بین 1/2 تا 2/3 قالب رو از خمیرتون پر کنید.
مافین ها با درجه حرارت 175 تا 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 25 دقیقه پخته میشن و البته این اعداد بستگی داره به نوع مافینتون. همیشه به چیزی که دستور اصلی بهتون میگه دقت کنید.
مطالبی که بالا گفتم کلی بود و درباره انواع دستورهای مافین صدق میکنه و الان هم یکسری از مشکلاتی که موقع پخت مافین ممکنه باهاش روبرو بشید رو براتون مینویسم و بعد میریم سراغ دستور مافین موز و توت فرنگی.

مافین خیلی فشرده و خشکه
-خمیر زیاد هم زده شده (تولید گلوتن زیاد)
- زمان پخت یا درجه حرارت فر زیاد بوده

روی مافین کاملا قهوه ای شده ولی داخلش نپخته
-حرارت فر زیاد بوده
- توری فر طبقه وسط نبوده

مافین به خوبی پف نکرده
- حرارت فر کم بوده
- خمیر زیاد هم زده شده یا مقدار عامل حجم دهنده درست نبوده

مافین به قالب چسبیده
-قالب به درستی برای پخت آماده نشده

حالا میریم سراغ دستور مافین موز و توت فرنگی
این مافین کاملا راحت و بی دردسر آماده میشه و بسیار هم خوشمزه است. یکی از مافین های مورد علاقه منه. چون نسبت به زحمتش عطر و طعم فوق العاده ای داره. قبلا دستور مافین موزی رو با ویدئو داشتیم و این مافین هم کاملا شبیه همونه ولی به جای گردو، توت فرنگی داره.

مواد لازم برای مافین موز و توت فرنگی

1/2 پیمانه (113 گرم) کره
2عدد تخم مرغ بزرگ
1 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
2 عدد موز بزرگ، له شده
1 پیمانه (240 میلی لیتر) توت فرنگی تازه، خرد شده
2 و 1/4 پیمانه (295 گرم) آرد همه منظوره
3/4 پیمانه ( 160 گرم) شکر قهوه ای
1 و ½ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
¼ قاشق چای خوری بیکینگ سودا
1 قاشق چای خوری دارچین (دلخواه)
½ قاشق چای خوری نمک

فرتون رو با دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) روشن کنید و یک قالب 12 تایی استاندارد مافین رو هم آماده کنید و داخلش کپسول کاپ کیک بذارید.
داخل یه قابلمه کوچیک با حرارت کم کره رو ذوب کنید و بذارید کنار تا کاملا سرد بشه.
داخل یک ظرف دیگه آرد، شکر قهوه ای، بیکینگ پودر، بیکینگ سودا، نمک و اگه خواستید دارچین رو با هم مخلوط کنید و توت فرنگی های ریز خرد شده رو هم داخلشون بریزید.


 به آرومی مخلوط کنید تا سطح توت فرنگی ها با آرد پوشیده بشه -ولی له نشن- و موقع پخت نرن ته مافین ها. البته چون مافین کوچیکه و سریع میپزه معمولا این اتفاق نمیفته.


داخل یک ظرف دیگه کره ذوب شده، تخم مرغ ها، موز (قبلا با چنگال کاملا لهش کنید) و وانیل رو با هم مخلوط کنید. من از ¼ قاشق چای خوری وانیل پودری استفاده کردم.



مخلوط آردی رو بریزید داخل مخلوط مواد تر و به آرومی با هم مخلوطشون کنید تا خمیر شکل بگیره.


خمیر رو به اندازه مساوی داخل 12 تا کپسول بریزید. به کمک دو تا قاشق یا اسکوپ بستنی میتونید خمیر رو داخل کپسول ها بریزید. 1/2 تا 2/3 کپسول ها رو پر کنید. اگه ½ کپسول ها رو پر کنید 18 تا مافین و اگه 2/3 رو پر کنید 12 تا مافین خواهید داشت.


مافین ها رو داخل فر به مدت 20 تا 25 دقیقه و یا تا زمانی که تست خلال دندان تمیز بیرون بیاد بپزید.







0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...