Monday, May 5, 2014

تکنیک های پوشش سطحی، دورگیری و پرکردن


در ادامه آموزش های تزئین بیسکوییت، امروز قراره مفصل درباره اینکه چطور یه سطح صاف از رویال آیسینگ روی کوکی بسازیم صحبت کنیم که این کار با استفاده از دو تا تکنیک پوشش سطح و دورگیری-پرکردن انجام میشه. همینطور نکات بسیار زیادی درباره تزئین بیسکوییت براتون دارم که بهشون خواهیم پرداخت.

قبل از شروع توضیحات پست چند تا چیز رو بگم.
اولی اینکه من تعداد زیادی عکس از تزئین کیک، کاپ کیک، بیسکوییت و کلا مباحث مربوط به وبلاگ داشتم (و البته دارم) که خیلی وقت ها ایده های خوبی برای کارهای اجرایی خودم ازشون میگیرم. گفتم میتونم این آرشیو رو به راحتی در اختیار شما هم بذارم و تصمیم گرفتم کم کم این عکس ها رو تو سایت پینترست براتون به اشتراک بذارم. البته مطمئن بودم این سایت هم مثل بقیه سایت های اشتراکی-اجتماعی دووم زیادی نداره ولی جالب این بود که همزمان با تصمیم من و قبل از اجراش پینترست ف/ی/ل/ت/ر شد و من واقعا متاسف شدم چون سایتیه که دنیایی از اطلاعات رو به آدم منتقل میکنه ولی با اینحال من صفحه پینترست سرزمین کیک رو راه اندازی کردم که دوستانی که امکانش رو دارن، بتونن ازش استفاده کنن و اینکه هروقت فرصت کنم یه تعداد از عکس های آرشیوم رو به بردها اضافه می کنم و به امید خدا تا یه مدت دیگه آرشیو بزرگی از ایده ها براتون یکجا آماده خواهد بود.

نکته بعدی درباره تزئین بیسکوییته. تزئین بیسکوییت از اون دسته از کارهاییه که جذابیت فوق العاده ای رو برای آدم ایجاد میکنه. از اونجایی که هرکسی که سراغ سرزمین کیک میاد و مطالبش رو میخونه احتمال زیادی داره که –حتی یکدفعه برای امتحان هم که شده- بره سراغ تزئین بیسکوییت؛ به خودم واجب دونستم که یکسری نکات رو به تازه کارها تو همین پست های اولیه تزئین بیسکوییت گوشزد کنم:

تزئین بیسکوییت کار ساده ای نیست و مراحلش اینقدر که تو عکس ها به نظر میاد، رُند و بی دردسر نیست. برای تزئین بیسکوییت باید وقت کافی و حوصله کافی تر داشته باشید. تزئین بیسکوییت با عجله جور درنمیاد. اگه شب مهمون دارید یا درساتون مونده یا درحال غذا درست کردن هستید و خلاصه اگه هرکار دیگه ای دارید، سمت تزئین بیسکوییت نرید چون احتمالا کارتون خراب میشه و این همه شور و اشتیاق جوری از بین میره که شاید دیگه سراغ این کار نرید. این رو گفتم چون دلم نمیخواد کسی به قول معروف ذوقش کور بشه. بهتون قول میدم اگه تو زمانی که فرصت کافی دارید با حوصله و دقت تمام کار تزئین رو شروع کنید به نتیجه می رسید.

قبلا هم گفته بودم که کار تزئین بیسکوییت غیر از دانش و اطلاعات تکنیکی، تمرین هم میخواد. شما وقتی دارید کیک یا شیرینی درست می کنید ممکنه یه موردی پیش بیاد که کیفیت کارتون اونجوری که دوست دارید نشه ولی همچنان با وجود این مشکل کیکتون قابل خوردن و قابل استفاده است و از نظر هزینه مشکلی براتون به وجود نمیاره. ولی وقتی یه بیسکوییت رو خراب می کنید، دیگه خراب شده و قابل استفاده نیست. مگه اینکه دور و برتون کسی باشه دوست باشه بیسکوییت با رویال آیسینگ روشو بخوره! (البته این کارو نکنیدا... قنده همش دیگه). پس به همین دلیل باز هم به خودم واجب دونستم که یادآوری کنم تزئین بیسکوییت ممکنه دور ریز هزینه براتون داشته باشه و البته من خودم به این کار میگم کسب تجربه ولی شاید همه این نظر رو نداشته باشن. ممکنه تکنیک ها رو اجرا کنید و خوب نشه و مجبور شید بیسکوییت با کلی آیسینگ رو بفرستید داخل سطل زباله (من از این کارا زیاد کردم). البته راه هایی برای اجتناب از بعضی هزینه ها برای مبتدی ها هست که براتون خواهم گفت ولی خواهش میکنم این نکته رو هم درنظر داشته باشید. من همین الان دارم میگم که فردا کسی بهم نگه تو نگفتی!! و خدای نکرده یه وقت مورد غضب واظهار تنفر و بعضا نفرین واقع نشم.


و آخری اینکه اگه واقعا قصد این رو داشتید که حرفه ای تزئین بیسکوییت رو یاد بگیرید و تو این زمینه برای خودتون یه پا آرتیست بشید، باید چند تا کار کنید: 1.با آموزش های سرزمین کیک مرحله به مرحله و با دقت همراه باشید. 2.تمرین کنید. 3.سعی کنید ویدئوهایی که براتون میذارم رو از سایت اصلی خودش با کیفیت بالا بگیرید. من چون فضای هاستم محدوده نمی تونم ویدئوها را با حجم و کیفیت بالاتر براتون بذارم ولی خیلی از جزئیات کارها تو کیفیت بالا دیده میشه و اصلا یه دنیای دیگه است این کیفیت. از اونجایی که این ویدئوها با کیفیت مناسب روی نت وجود داره من عذاب وجدانی ندارم و با خیال راحت ازتون میخوام با کیفیت بالا تماشاشون کنید و وظیفه زیرنویس هم مثل همیشه با سرزمین کیک خواهد بود.


لطفا قبل از شروع این پست، پست های زیر رو مطالعه کرده باشید:




ویدئو پوشش سطحی، دورگیری و پرکردن با زیرنویس فارسی











تکنیک پوشش سطحی Top-coating) )

درباره پوشش سطح کوکی با تکنیک پوشش سطحی Top-coating) ) و تنظیم غلظت آیسینگ مناسب برای این تکنیک تو پست قبلی صحبت کردیم. امروز خیلی دقیق تر ریزه کاری های این تکنیک رو براتون توضیح میدم.
تاپ کوتینگ که من پوشش سطحی ترجمش میکنم یعنی اینکه یه لایه از رویال آیسینگ رو بدون اینکه قبلش هیچ مرز یا لبه ای روی کوکی پایپ کرده باشیم، بذاریم. حالا چرا اینکارو کنیم؟ اگه اول کوکی رو دورگیری کنیم یه مرز روی لبه کوکی داریم که وقتی آیسینگ رو روش میریزیم خیالمون راحت باشه که از اطراف کار نمی ریزه و کار رو خراب نمیکنه ولی از طرف دیگه با تکنیک پوشش سطحی ما از یه مرحله صرفنظر کردیم یعنی همون مرحله دورگیری. یک بار تنظیم غلظت آیسینگ، یک بار پرکردن قیف و یک بار دورگیری کردن حذف میشه و این یعنی کار سریع تر و صرفه جویی در وقت که برای حرفه ای ها زمان همون پوله. با تنظیم یه غلظت مناسب از آیسینگ میشه به راحتی سطح کوکی ها رو با رویال آیسینگ پر کرد و یه سطح کاملا صاف و صیقلی برای مراحل بعدی تزئین خواهیم داشت. حالا توضیح میدم که چطور این کارو انجام بدید:

(a)  طبق مطلبی که تو پست تزئین با رویال آیسینگ خوندید، غلظت آیسینگ رو تنظیم کنید. (مقدار آبی که به یک پیمانه رویال آیسینگ پایه برای این تکنیک اضافه میشه با توجه به سایز کوکی متفاوته. برای کوکی های بزرگتر باید کمی رقیق ترش کنید) به خاطر اینکه روی کوکی ها موقع پرکردن آیسینگ زیادی پر نشه، این آیسینگ باید از آیسینگ فلودینگ غلیظ تر و همزمان از آیسینگ دورگیری رقیق تر باشه. میتونید غلظت آیسینگتون رو با قانون 15 ثانیه ای چک کنید: به این شکل که آیسینگ رو با قاشق بردارید و اجازه بدید بریزه داخل ظرف؛

(b)  حالا شیارهایی که آیسینگ به وجود آورده رو درنظر بگیرید اگه بعد از 15 ثانیه ناپدید شدن، یعنی آیسینگ شما با غلظت مناسبی آماده است.

(c)   با یه ابزاری شبیه چیزی که تو عکس (و همچنین فیلم) می بینید میتونید آیسینگ رو روی کوکی بریزید. این ابزار درحقیقت چیزی نیست جز یه قلمو نقاشی که موهاشو کندن!! و چون قسمت پایینش حالت گرد داره برای این کار مناسبه. برای ریختن آیسینگ روی کوکی میتونید از هر ابزاری شبیه این و یا حتی از قاشق چای خوری استفاده کنید. بستگی داره به خودتون و مدل کارتون.

(d)  به کارتون ادامه بدید تا کل سطح کوکی پوشونده بشه. نباید آیسینگ رو روی کوکی بکشید و پخش کنید، باید کم کم آیسینگ روی کوکی ریخته بشه و مقدار اضافش به اطراف هل داده بشه. سعی کنید سریع کار کنید و وقتی کارتون با یه قسمت از کوکی تموم شد دوباره برنگردید و روش کار نکنید چون ممکنه آیسینگ اون قسمت کمی خودش رو گرفته باشه و اگه دستکاری بشه دیگه یک سطح صاف نخواهید داشت. اطراف کوکی رو بین 3 تا 6 میلی متر خالی بذارید. این ناحیه خالی برای اینه که اولا از ریختن و جاری شدن آیسینگ جلوگیری بشه و دوم اینکه محل مناسبی برای تزئینات زیباییه که میتونه بعدا دور کوکی انجام بشه.

(e)  وقتی کار تموم شد و آیسینگ هنوز خشک نشده، با یه خلال دندون یا سوزن و یا هر ابزاری شبیه این ها حباب های هوایی که روی سطح آیسینگ دیده میشه رو بترکونید تا یه سطح کاملا صاف داشته باشید. داخل ویدئو خانم اوشر از ابزاری به اسم ترکی لیسر که برای دوختن شکم مرغ و کارهایی شبیه این استفاده میشه، استفاده کردن. این ابزار در حقیقت یه نوع سوزن ضخیم فلزیه که بیشتر برای کوکینگ کاربرد داره و ایشون خیلی هوشمندانه ازش استفاده کردن.




دورگیری (Outlining)

درباره تکنیک دورگیری و پرکردن و غلظت مناسب برای آیسینگ مورد استفاده تو این تکنیک هم تو پست قبلی صحبت کردیم و حالا میخوام بیشتر دربارش بدونبم.
دورگیری وقتی انجام میشه که میخوایم یه سطح صاف روی کوکی داشته باشیم. دورگیری درحقیقت یه سد دور کارمون ایجاد میکنه و از ریختن آیسینگ غلظت فلودینگ از روی لبه های کوکی جلوگیری میکنه. از اونجایی که این دورگیری با آیسینگی با غلظت زیاد انجام میشه و آیسینگی که برای پر کردن استفاده میشه رقیق تره، بعد از خشک شدن کار روی کوکی هایی که با این تکنیک کار شدن، این تفاوت غلظت کاملا مشهوده که ممکنه گاهی خوشایند نباشه. وقتی کمی حرفه ای تر شدید و درحقیقت کاملا دستتون اومد که چطور با آیسینگ رفتار کنید میتونید دورگیری رو هم با آیسینگ رقیق تری انجام بدید که به غلظت آیسینگی که برای پرکردن داخل قسمت دورگیری شده استفاده شده، نزدیک باشه و این مرز خود به خود نابود بشه! ولی اگه تازه کارید بهتره از همون آیسینگ غلیظ استفاده کنید. تو عکس پایین میتونید سطح دو تا کوکی رو با هم مقایسه کنید. هر دو با دورگیری و بعد پرکردن کار شدن ولی لبه کار روی اون کوکی سفیده که غلظت آیسینگ دورگیری و پرکردن روش یکسان بوده، هیچ حاشیه ای نداره.


سوالی که اینجا پیش میاد اینه که وقتی میشه با روش ساده تر یعنی تاپ کوتینگ یا همون پوشش سطحی که بالا گفتم روی بیسکوییت کار کنیم چرا این همه زحمت دورگیری به خودمون بدیم؟ جواب اینه که: وقتی از روش پوشش سطحی استفاده می کنیم ناچاریم که اون فاصله 3 تا 6 میلی متری از لبه کوکی رعایت کنیم ولی با روش دورگیری و بعد پرکردن میتونیم کاملا نزدیک به لبه های کوکی بشیم و کل کوکی رو خیلی صاف و تمیز با ایسینگ بپوشونیم.
دورگیری کوکی ها رو میشه با توجه به شکل کوکی و یا طراحی که تو ذهنتون دارید به صورت ساده، زیگزاگ، نقطه ای و یا روش های دیگه انجام داد. درضمن برای پرکردن کوکی که دورگیری شده هم با توجه به شکل و اندازش میتونید هم از قلموی نقاشی که بالا گفتم استفاده کنید و یا با کمک قیف کاغذی پرش کنید.

(a)  داخل قیف کاغذی رو آیسینگ با غلظت مناسب برای دورگیری بریزید و نوکش رو ببرید. هرچی سوراخ روی نوک قیف بزرگتر باشه خط دورگیری شما هم ضخیم تر و مشخص تر میشه. قیف رو با زاویه 45 درجه نسبت به کوکی نگه دارید و بذاریدش روی کوکی جایی که میخواید کارتون رو شروع کنید.

(b)  به آرومی قیف رو فشار بدید تا آیسینگ شروع کنه به خارج شدن و همزمان قیف رو کمی از سطح کوکی بالا بیارید و مسیر درست نشستن آیسینگ روی لبه کوکی رو دنبال کنید. هیچوقت قیف رو روی کوکی نکشید و با سطح کوکی تماسش ندید. تماس نوک قیف با کوکی فقط ابتدای شروع کار و آخر کار برای شکستن آیسینگه. قیف رو با فاصله حداقل نیم سانت از کوکی نگه دارید تا خط های دورگیری کاملا صاف و گرد و یکدست باشن.

(c)   وقتی به آخر دورگیری رسیدید نوک قیف رو روی نقطه پایانی روی کوکی بذارید و فشاری که به قیف وارد میکردید رو قطع کنید تا آیسینگ از نقطه درست قطع بشه.

بعد از اینکه دورگیری کامل شد باید داخل قسمت دورگیری شده رو با آیسینگ فلودینگ پر کنیم. ولی قبل از اون باید اجازه بدیم که آیسینگ دورگیری خشک بشه. دلیل اصلی این کار اینه که از تراوش رنگ ها به داخل همدیگه و به قول معروف رنگ پس دادن ها جلوگیری کنیم. اگه با رویال آیسینگ کار کرده باشید ممکنه با این مشکل روبرو شده باشید که رنگ ها داخل هم نفوذ کردن و کارتون رو خراب کرده باشن. این مشکل وقتی رنگ های تیره (مخصوصا قرمز و مشکی) کنار رنگ های روشن (مخصوصا سفید و زرد) میشینن، بیشتر پیش میاد. من بعد از اینکه چند تا پست برای تزئین بیسکوییت جلوتر رفتیم و مباحث دیگه ای رو هم براتون گفتم درباره دلایل نفوذ رنگ ها داخل همدیگه و روش های جلوگیری از اون مفصل صحبت می کنم ولی الان همینقدر براتون بگم که: اگه آیسینگی که کنار آیسینگ دورگیری با غلظت بالا میشینه با خودش همرنگ باشه نیازی به طی کردن زمان انتظار برای خشک شدن آیسینگ دورگیری ندارید و میتونید بلافاصله پرکردن رو شروع کنید ولی اگه رنگ آیسینگ پرکردن با آیسینگ دورگیری با هم متفاوت هستن باید صبر کنید تا آیسینگ دورگیری خشک بشه. این زمان بستگی داره به غلظت آیسینگ دورگیری، مقدار آیسینگ دورگیری، رنگ آیسینگ، شرایط محیطی مثل رطوبت هوا و موارد دیگه که ممکنه باعث بشه زمان خشک شدن آیسینگ امروز با فردا یکی نباشه. قانون کلی اینکه که: به اندازه کافی منتظر بمونید که آیسینگ خشک شه و بعد با انگشت خیلی آروم لمسش کنید، اگه آیسینگ درخشندگیش رو کمی از دست داد و کدر شد میتونید کارتون رو ادامه بدید.

پرکردن (Flooding)

پرکردن به فرآیندی گفته میشه که طی اون آیسینگی که تقریبا حالت رقیقی داره، داخل فضاهای بسته که دورگیری شدن "جاری" میشه و پرشون میکنه. وقتی از آیسینگ با غلظت فلودینگ استفاده می کنیم بهمون یه سطح صاف و زیبا و بدون ترک و بسیار مناسب برای تزئین میده. برای پرکردن سطح کوکی با غلظت فلودینگ:

(a)  یک قیف کاغذی رو با آیسینگ با غلظت مناسب پرکنید و نوکش رو به اندازه یک و نیم میلیمتر ببرید. برای سطح های بزرگ میتونید مثل روش پوشش سطحی از قلموی نقاشی هم استفاده کنید ولی قیف برای این کار گزینه بهتریه. از قسمت لبه کوکی شروع کنید به پایپ کردن آیسینگ. هرچی سطحی که قراره پر بشه بزرگتر باشه میتونید نوک قیف رو بزرگتر ببرید.

(b)  تمام سطح کوکی رو با آیسینگ پوشش بدید تا یک سطح کاملا صاف و زیبا داشته باشید و بلافاصله بعد از اون حباب های روی کار هم با خلال دندون یا سوزن بترکونید.


دو تا تکنیکی که تو ویدئو امروز بود رو به همراه نکاتش تا حد امکان براتون گفتم ولی باز پیشنهاد میکنم ویدئو رو ببینید تا اگه نکته مبهم یا از قلم افتاده ای هست، تکمیل بشه.

ادامه این پست (بله ادامه داره) روی همین دو تا تکنیک کار می کنیم و قراره موقع انجام کارهای تزئین عملی یکسری نکات رو هم یاد بگیریم.
این عکسی که پایین میبینید اولین مدل تمرینی ماست. شبیه یه ریسه پرچمه.


تو این عکس هم مراحل کار رو می بینید که بسیار ساده و گویاست. اول با آیسینگ غلظت دورگیری دور کار رو رسم کردیم و بعد با آیسینگ غلظت فلودینگ پرشون کردیم. برای گوشه های مثلث ها هم باید از خلال دندون یا سوزن استفاده بشه تا کاملا پر بشن. این مدل تمرینی بسیار ساده است و خب ممکنه بگید از نظر زیباشناسی زیاد مناسب کار کردن نیست ولی هدف از این مدل تمرینی نشون دادن چند تا نکته است.


تو این عکس اگه دقت کنید (به خاطر کیفیت عکس سخت دیده میشه) قسمتی که با فلش قرمز مشخص کردم کمی حالت تورفتگی داره و این تو رفتگی وسط همه پرچم ها (مثلث های سفید) دیده میشه. 


این مورد زمانی اتفاق میفته که ما سطح هایی که نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچیک هستند رو با آیسینگ فلودینگ پر می کنیم و چون آیسینگ به اندازه کافی سریع خشک نمیشه این فرورفتگی ها روی سطح کار دیده میشن. معمولا برای سطح هایی که بین 6 تا 12 میلیمتر عرض دارن اتفاق میفته (نه برای سطح های کوچکتر یا بزرگتر). برای حل این مشکل باید کاری کنیم که آیسینگ سریع تر خشک بشه که تنها راهش هم حرارته. میتونید برای چند دقیقه کوکی رو داخل فر که با حرارت 150 درجه سانتیگراد گرم شده بذارید و یا اینکه با استفاده از سشوارهای صنعتی (که برای کارهایی از قبیل جدا کردن کاغذ دیواری و رنگ از روی سطوح کاربرد دارند) و حتی با سشوارهای معمولی (اگه به اندازه کافی گرم بشن) روی سطح آیسینگ رو خشک کنید تا سریع تر خودش رو بگیره و درنهایت مشکل فرورفتگی روی سطح آیسینگ به وجود نیاد.
البته زیاد حرارت دادن برای حل این مشکل هم میتونه مشکل رو برعکس کنه. یعنی به جای فررفتگی برآمدگی روی سطح آیسینگ ایجاد میشه که در نتیجه انبساط آیسینگه. این مورد رو هم میتونید تو عکس پایین مشاهده کنید.


مدل دوم تمرینی ما یه تمرین کوچیک از تکنیک نیدل پوینته که تکنیک مورد علاقه منه.


چون یه پست کاملا مفصل درباره نیدل پوینت خواهیم داشت، الان زیاد دربارش صحبت نمی کنم و فقط خلاصه بگم که کشیدن خط های موازی و عمود برهم به صورت خیلی ظریف و درنهایت ایجاد جدول با آیسینگ غلظت دورگیری و بعد پرکردن بعضی از خانه های این جدول با الگوهای متفاوت با آیسینگ غلظت فلودینگ، میشه تکنیک نیدل پوینت.




چند تا عکس از مراحل کار براتون گذاشتم که امیدوارم لذت ببرید و اگه خواستید شبیهش رو کار کنید حتما قبلش ویدئو رو با دقت تماشا کنید.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...