Saturday, February 15, 2014

Millionaire Shortbread Bars بارهای شرت برد میلیونری


بیسکوییت، کارامل و شکلات! کیه که با یکی از اینا مشکل داشته باشه؟
امروز قراره با ترکیب اینا و با روش خانم استفانی بارهای میلیونری درست کنیم. حالا چرا میلیونری؟ نمی دونم حتما میلیونرها از اینا خوششون میاد دیگه. البته بگم منظورش میلیون دلاره نه میلیون ریال...
حالا گذشته از شوخی، شرت بردهای میلیونری که بهشون شرت برد کاراملی هم میگن از زمان های قدیم تو کشورهای مختلف رایج بودن و تو ژورنال های غذایی مجله های استرالیایی از سال 1970 میلادی دیده شده. البته به نظر میاد واژه میلیونری که به این نوع شرت بردها اطلاق میشه اولین بار توسط اسکاتلندی ها استفاده شده باشه.
به هرحال این شرت بردها که امروز قراره به شکل بار و مربع شکل درستشون کنیم مدل ها و اشکال مختلفی دارن ولی اصل قضیه توی همه رسپی ها ثابته. لایه زیرین شرت برد کوکی، لایه وسطی کارامل و لایه رویی شکلات. حالا ممکنه دستور شرت برد، روش درست کردن کارامل و یا نوع شکلاتی که استفاده میشه متفاوت باشه ولی همشون از این سه ماده اصلی و خوشمزه درست میشن.
این شرت بردهای کاراملی اولین چیزی رو که به یاد آدم میارن تویکسه. تویکس یه نوع بار شکلاتی و از محصولات شرکت مارسه که به شکل و اندازه انگشتی از یه لایه بیسکوییت ترد با یه لایه کارامل روش که دورش کاملا کاور شکلات داره به صورت صنعتی تولید میشه و تو بسته های دوتایی به فروش میرسه و طرفداران زیادی هم داره. تویکس در سال 1976 در انگلستان تولید شد و در سال 1979 وارد آمریکا شد.
حالا صرف نظر از اینکه شما تویکس خوردید یا پیشنهاد میکنم حتما این رسپی رو یه بار امتحان کنید، شاید با خوردنش بفهمید که چرا بهش میگن شرت برد میلیونری؟؟


مواد لازم برای شرت بردهای میلیونری

شرت برد
3/4 پیمانه (170 گرم) کره، به دمای اتاق رسیده باشه
1/4 پیمانه (50 گرم) شکر سفید
1/2 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
½ 1 پیمانه (195 گرم) آرد همه منظوره

کارامل
یک قوطی (396 گرم) شیرعسلی

گلیز شکلاتی
6 اونس (170 گرم) شکلات تلخ یا شیرین
1/2 قاشق غذاخوری (6 گرم) کره



ویدئو شرت بردهای میلیونری با زیرنویس فارسی








دستور سریع شرت بردهای میلیونری

فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت که میشه 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. داخل ویدئو از یه قالب مربعی 23 سانتی متری استفاده شده. شما میتونید از قالبی که دوست دارید استفاده کنید زیاد مهم نیست که سایزش متفاوت باشه ولی دقت کنید که ضخامت بارها تغییر میکنه؛ پس موقع انتخاب قالب این نکته رو درنظر داشته باشید. داخل قالبتون یه لایه فویل آلومینیومی (و اگه نداشتید کاغذ روغنی) بندازید. طوری که دو طرفش از لبه های قالب بیرون بیاد و اینطوری راحت میتونید آخر کار بارها رو از قالب خارج کنید.
روی فویل رو با کمی کره مذاب و به کمک قلمو و یا با اسپری روغن چرب کنید.

شرت برد: قبلا دستور شرت برد کوکی رو داشتیم اینجا هم دستور همونه فقط شکرش مقداری کمتر شده. شرت برد کوکی به دلیل داشتن کره زیاد بسیار ترد و پوکه و مناسب این بارها.
داخل کاسه استند میکسر (با سر پدلش) و یا با همزن دستی و یا حتی به کمک دست، کره و شکر رو بزنید تا سبک و کرمی بشن. برای بیسکوییت بهتره از شکر دانه ریز استفاده کنید.



وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. آرد و نمک رو هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیره. نیازی نیست زیاد هم بزنید که بخواید یه خمیر به شکل گلوله (مثل چیزی که تو درست کردن نون داریم) داشته باشید. اگه تو دستور شرت برد کوکی یا کراست شرت برد دقت کرده باشید خمیر  شرت برد یه جورایی ظاهرش شبیه خرده بیسکوییته ولی کاملا نرمه و در اثر فشار، خمیر خودشو نگه میداره و خرده ها به هم میچسبن.



خمیر رو داخل قالب بریزید و با کمک نوک انگشت ها (و نه کف دست) و یا با پشت قاشق یا اسپچلا خمیر رو کف قالب به صورت یه لایه یکدست پرس کنید.



خمیر رو با چنگال سوراخ سوراخ کنید تا تو فر پف نکنه و بذاریدش داخل فر.



بعد برای 20 دقیقه یا تا وقتی دیدید حاشیه های شرت برد طلایی روشن شده، بپزیدش.



شرت برد رو از فر بیرون بیارید و به همون صورت روی توری سیمی بذارید تا کاملا سرد بشه.

کارامل: راه های مختلفی برای درست کردن کارامل هست اما برای دستور امروز قراره از شیرعسلی استفاده بشه. شیرعسلی درحقیقت ترکیب شیر و شکره که 60 درصد از آبش تبخیر شده و کاملا غلیظه و به دلیل حرارتی که شکر داخل شیر دیده طعم کاراملی محسوسی داره. شیرعسلی با مارک های مختلف (البته خارجی) تو فروشگاه های مواد غذایی وجود داره و به سادگی میتونید تهیه کنیدش با اسم (sweetened condensed milk) و البته به سادگی میتونید داخل خونه هم تهیه کنیدش. روش تهیه شیرعسلی بسیار شبیه دلسه دلچه است و خب چون تو شیرینی پزی ماده پرکاربردیه حتما در آینده یه پست جداگانه هم براش خواهیم داشت ولی برای این رسپی فرض بر اینه که شما شیرعسلی دارید.
شیرعسلی رو بریزید داخل یه ظرف نسوز.



روشو با فویل بپوشونید و ظرف رو بذارید روی یه قابلمه آب درحال جوش.



شیرعسلی رو باید برای 1 تا 1.5 ساعت به این شکل بپزید. بعضی اوقات فویل رو بردارید و شیرعسلی رو کاملا هم بزنید و آب داخل قابلمه رو هم چک کنید که حتما درحال جوشیدن باشه و سطح آب هم کافی باشه. شیرعسلی باید کاملا غلیظ و کاراملی رنگ بشه. بسته به نوع شیرعسلی که دارید استفاده می کنید ممکنه زمان آماده شدن کاراملتون فرق کنه. بعضی از شیرعسلی ها غلیظ تر و کاراملی تر هستن و زمان پخت کمتری هم نیاز دارن.



وقتی کارامل آماده شد از روی حرارت برش دارید و حسابی همش بزنید تا صاف و یکدست بشه و پخشش کنید روی شرت بردی که کاملا سرد شده. روی قالب رو بپوشونید و برای 30 دقیقه یا تا زمانی که کارامل سفت بشه و خودشو بگیره بذاریدش داخل یخچال.



نکته: روش درست کردن کارامل از شیرعسلی در مایکرویو با دستور خانم استفانی
شیرعسلی رو داخل یه کاسه بزرگ مخصوص مایکرویو بریزید و برای 4 دقیقه با قدرت متوسط بذاریدش داخل مایکرویو. نیمه های زمان پخت همش بزنید. بعد برای 8 تا 12 دقیقه دیگه (یا تا وقتی که شیرعسلی، غلیظ و کاراملی رنگ بشه) با قدرت متوسط رو به پایین به پختن ادامه بدید. کارامل رو از مایکرویو خارج کنید و همش بزنید تا کاملا صاف و یکدست بشه.

گلیز شکلاتی: شکلات و کره رو داخل یه ظرف نسوز بریزید و بذارید روی آب درحال جوش تا کاملا ذوب بشه. بعد اجازه بدید شکلات سرد بشه و به دمای اتاق برسه و روی کارامل بریزیدش و به آرومی پخشش کنید. حالا اجازه بدید شکلات خودش رو بگیره.



اگه شکلاتتون رو به خوبی تمپر کرده باشید سریع تو دمای محیط خودش رو میگیره ولی برای سرعت بخشیدن به کار میتونید برای حدود 10 دقیقه بذاریدش داخل یخچال. بعد از اینکه شکلات خودش رو گرفت بارها رو با یه چاقوی تیز برش بزنید.



داخل پرانتز: (اگه خواستید بارهاتون به شکل تویکس باشن تو این مرحله و قبل از ریختن شکلات که شرت برد و کارامل داریم، به صورت انگشتی برششون بزنید و بعد شکلاتتون رو تمپر کنید و داخل یه کاسه کوچیک گود بریزید و به کمک چنگال بارها رو داخل شکلات فرو کنید تا همه جاش با شکلات پوشیده بشه و بعد بذارید داخل یه سینی که توش کاغذ روغنی پهن کردید و بذارید داخل یخچال تا شکلات خودش رو بگیره.)
برای اینکه برش هاتون تمیزتر باشه، میتونید چاقوتون رو داخل آب داغ بزنید و خشکش کنید و بعد برش بزنید. بعد از هر برش چاقو رو تمیز کنید و قبل از هر برش هم عملیات داغ کردن و خشک کردن چاقو رو تکرار کنید.
بعد از برش بهتره برای چند ساعت روی بارها رو بپوشونید و بذارید داخل یخچال بمونن و بعد استفاده کنید. این کار باعث میشه مزه ها با هم ترکیب بشن و محصول نهاییتون خوشمزه تر باشه.
بعد از مرحله دوم سرد کردن گوشه های فویل یا کاغذ روغنی رو بگیرید و از قالب بیرون بیارید و اگه نیاز بود دوباره از محل برش اولی یه برش دیگه بزنید تا تکه های کوچیک کندی بار شما به راحتی از هم جدا بشن.



برای اینکه بارهاتون زیباتر بشن، میتونین مقداری از شکلات رو با شکلات سفید جایگزین کنید و با طرح های ماربل و دیریزلی روی بارها شکلات دورنگ داشته باشید.



میتونید این بارهای خوشمزه رو داخل ظرف دربسته چند روز تو دمای محیط و تا یک هفته داخل یخچال نگهداری کنید و البته قابلیت فریز شدن هم دارن. موقع مصرف میتونید سرد از داخل یخچال بیارید بیرون و بخورید و یا اینکه بذارید به دمای محیط برسن که اینطوری کارامل نرمتر میشه و به نظر من دلپذیرتره و البته سلیقه شخصیه.
با این مقدار مواد اولیه 24 تا بار مربع شکل خواهید داشت.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...