Wednesday, January 29, 2014

Marble Cake کیک ماربل


بعضی وقتا نمی تونیم تصمیم بگیریم که کیک شکلاتی درست کنیم یا ساده؟ خب چرا با هم ترکیبشون نکنیم؟!! این کیک ماربل که امروز دستور تهیه اش رو می بینیم یه کیک کره ای و مرطوب و فوق العاده خوشمزه است، با یه بافت اسفنجی و لطیف، که هم شکلاتیه و هم ساده و همینطور یکی از کیک های موردعلاقه من! امیدوارم شما هم از این کیک خوشتون بیاید.
کیک های مدل ماربل (یا کیک های ابرو بادی یا کیک های دورنگ) ممکنه خیلی پیچیده به نظر بیان و اگه برای مهمون هاتون درست کنید انگشت به دهن میمونن که چجوری شده که اینجوری شده؟؟ ولی خیلی ساده درست میشن و امروز ما تکنیک کیک های ماربل رو یاد می گیریم.
برای کیک ماربل یه خمیر درست می کنیم و نصفش رو با شکلات مخلوط می کنیم و با یه تکنیک ساده می ریزیم داخل قالب و تمام. برای این کیک بهتره از قالب های حلقه ای شکل که شیار دارن استفاده کنید چون هم کیک زیباتر میشه و هم قسمت وسط قالب باعث میشه حرارت خیلی خوب به همه جای کیک برسه و بافت فوق العاده ای داشته باشه. داخل این قالب ها نمیشه کاغذ روغنی انداخت پس یادتون باشه که کاملا همه جای قالب رو چرب کنید و اگه از قالبتون مطمئن نیستید حتما قالب رو آردپاشی هم کنید. به این شکل که اول قالب رو با کره یا اسپری روغن کاملا چرب کنید و بعد مقداری آرد داخل قالب بپاشید و قالب رو کاملا تکون بدید تا تمام سطح داخلی قالب آغشته به آرد بشه و بعد قالب رو برعکس کنید و آروم بکوبید روی میزکارتون تا آردهای اضافی بریزه بیرون. اینطوری مطمئن باشید که به هیچ وجه کیکتون به قالب نمی چسبه. اگه هم از قالب های چدنی یا تفلون که رنگ تیره دارن استفاده می کنید حرارت فر رو به 165 درجه سانتیگراد کاهش بدید چون این قالب ها گرما رو بهتر تو خودشون نگه می دارن و باعث میشن کیک سریع تر بپزه و درنهایت اگه حواستون نباشه سریع تر بسوزه.
این کیک به نظر من ساده خیلی خوشمزه تر و اصیل تره ولی میتونید با خامه و یا باترکریم هم سروش کنید و یا مخلوطی از پودر قند و پودر کاکائو رو روش بپاشید و همینطور با گناش هم خوشمزه میشه.


مواد لازم برای کیک ماربل

5 اونس (140 گرم) شکلات تلخ یا شیرین، خرد شده باشه
1 قاشق غذاخوری قهوه دم شده (اختیاری)
¼ 2 پیمانه (295 گرم) آرد همه منظوره
½ 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/4 قاشق چای خوری بیکینگ سودا
1/2 قاشق چای خوری نمک
3/4 پیمانه (170 گرم) کره، به دمای اتاق رسیده باشه
¼ 1 پیمانه (250 گرم) شکر سفید
½ 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
3 تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه
1/3 پیمانه (80 میلی لیتر) خامه ترش یا ماست پرچرب ساده، به دمای اتاق رسیده باشه
1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) شیر، به دمای اتاق رسیده باشه



ویدئو کیک ماربل با زیرنویس فارسی







دستور سریع کیک ماربل

فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت معادل 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و یه قالب حلقه ای 25 سانتی متری رو هم با کره یا اسپری روغن چرب کنید و اگه نیاز بود آردپاشی هم کنیدش.


شکلات ها رو بریزید داخل یه ظرف مقاوم به حرارت و بذاریدش روی یه قابلمه آب درحال جوش تا شکلات ذوب بشه. اگه دوست داشتید کیکتون طعم قهوه داشته باشه، تو این مرحله قهوه رو به شکلات اضافه کنید. مهمه که شکلات وقتی به کیک اضافه میشه خنک شده باشه پس به موقع شکلات رو ذوب کنید و بذارید سرد بشه تا موقعی که خواستید ازش استفاده کنید آماده باشه.


داخل یه ظرف جدا آرد، بیکینگ پودر، بیکینگ سودا و نمک رو با هم ویسک یا الک کنید.
داخل کاسه استند میکسر (یا با همزن دستی) کره رو بزنید تا کاملا نرم و کرمی بشه. شکر رو کم کم به کره اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که مخلوط کاملا سبک و ابری بشه (حدود 3 تا 5 دقیقه).


هرموقعی که نیاز بود مواد رو از روی دیواره های کاسه همزن داخل بقیه مواد بریزید و با دست مواد ته کاسه رو هم با بقیه مواد مخلوط کنید. تخم مرغ ها رو یکی یکی به خمیر کیک اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ مخلوط رو کاملا هم بزنید. وانیل و خامه ترش (یا ماست) رو هم اضافه کنید و هم بزنید.


همزن رو روی سرعت پایین بذارید و آرد و شیر رو به مخلوط اضافه کنید. آرد تو سه مرحله و شیر تو دو مرحله به این صورت 1/3 آرد + 1/2 شیر + 1/3 آرد + 1/2 شیر + 1/3 آرد. بعد از هر مرحله اضافه کردن مخلوط رو هم بزنید تا مواد با هم کاملا مخلوط بشن ولی زیاد هم نزنید که هوای داخل خمیر خارج بشه، فقط درحدی که مواد با هم مخلوط بشن. در آخر هم یک بار مواد داخل ظرف رو با دست کاملا هم بزنید تا مطمئن بشید مواد ته ظرف هم با بقیه مواد مخلوط شدن.


حالا خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنید طوری که یه قسمت کمی بیشتر از نصف خمیر باشه و درنتیجه قسمت دیگه کمی کمتر از نصف خمیر. حالا شکلات ذوب شده که سرد هم شده رو داخل اون قسمت از خمیر که کمتره فولد کنید تا خمیرتون کاملا شکلاتی بشه.


خمیر وانیلی و شکلاتی رو با کمک قاشق یا اسکوپ بستنی داخل قالب بریزید به این صورت که یک قاشق کاملا پر (حدود یک چهارم پیمانه) از خمیر شکلاتی رو داخل قالب بریزید و یک قاشق از خمیر وانیلی رو کنارش بذارید.


ردیف بعدی رو برعکس کار کنید و همینطور ادامه بدید تا قالب پربشه و مواد کیک تموم بشه. باید درنهایت شبیه عکس خمیر رو داخل قالب ریخته باشید.


بعد یه چاقوی نازک یا یه سیخ چوبی رو دورانی داخل مواد کیک حرکت بدید تا حالت ماربلش ایجاد بشه. فقط زیاد این کار رو ادامه ندید چون باعث میشه همه خمیرتون شکلاتی بشه. از یک تا ده سریع بشمارید و بچرخونید و کافیه.


کیک رو برای 35 تا 40 دقیقه داخل فر بذارید و قبل از 35 دقیقه هم کیک رو چک کنید چون اگه زیادی بپزه خشک میشه. کیک وقتی آماده است که اگه یه خلال دندون وسطش فر کنید تمیز بیرون بیاد.


بعد از پخت کیک رو از فر خارج کنید و بذارید برای 20 تا 30 دقیقه به همون شکل داخل قالب بمونه (حتما این مرحله سرد شدن باید انجام بشه وگرنه وقتی کیکتون رو از قالب جدا می کنید ممکنه نصفش تو قالب جا بمونه!) و بعد از اون کناره های کیک رو با چاقو یا اسپچلا از دیواره های قالب جدا کنید و برای قسمت وسط کیک هم این کار رو انجام بدید و بعد کیک رو روی یه توری سیمی برگردونید و بذارید تا کاملا سرد بشه و نوش جان کنید.




این کیک بهتره همون روز که پخته میشه مصرف بشه، اما میتونید روشو بپوشونید و برای چند روز تو دمای اتاق می مونه و البته می تونید فریزش هم کنید.
این کیک رو با این مقدار مواد اولیه می تونید برای 10 نفر سرو کنید. 

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...