Monday, January 27, 2014

Chocolate Truffles ترافل های شکلاتی



یادمه اولین باری که ترافل شکلاتی دیدم تو سریال کره ای عشق من سام سون بود. اونجا که سام سون ترافل درست میکنه کاش فیلم از اول تا آخر درست کردن ترافل رو نشون میداد. فقط فهمیدم ترافل شکلاتی درست کرده که مزه تند و فلفلی داره. حسرت ترافل به دلم موند تا دستور تهیه اش رو یاد گرفتم. با خودم گفتم حتما یه کسایی هستن که مثل من حسرت این ترافل رو کشیدن یا دارن میکشن. برای همین تو این پست من دستور تهیه این ترافل های دوست داشتنی رو گذاشتم.
 اسم ترافل از کلمه truffle که اسم یه قارچ که  زیر درخت هایی تو جنگل های ایتالیا و فرانسه رشد میکنه گرفته شده.
این ترافل های شکلاتی ما هم خیلی غنی و خوشمزه هستش و خیلی هم ساده درست میشن و کم هزینه است. فقط کافیه که شکلات ذوب شده، خامه و کره داشته باشید و با انواع طعم ها و اسانس های مختلف به هر مزه و طعمی که دوست دارید درستشون کنید.  آجیل های مختلف، پوره  میوه، قهوه، میوه های خشک شده ، عصاره ها، شیرین، ترشی، پرتغالی و همین طور فلفل سام سونی.
 مخلوط ترافل شکلاتی  ما یه نوع گناش هستش که سردش میکنیم بعد به شکل قارچ های کنسروی کوچولو گرد میکنیم.  ترافل هامون که آماده شد داخل پودر کاکائو میغلتونیم. البته بگم که تو این رسپی که من گذاشتم برای روکش از کاکائو استفاده میکنیم که روش اصیل و کلاسیک تهیه ترافل هستش. شما میتونید با توجه به ذائفه و علاقه تون از هر چیز که دوست دارید استفاده کنید. پوشش دادن این ترافل ها میتونه متنوع باشه مثل آجیل، پودر نارگیل، و یا شکلات تراشیده شده. 
برای اینکه بتونید ترافل هایی با طعم و مزه عالی داشته باشید به چند نکته باید توجه کنید. اول از همه به شکلات با کیفیت خوب نیاز دارید. یادتون نره که همه شکلات ها مثل هم نیستن. شکلات خوب توی طعم و مزه هر روسپی خیلی خیلی میتونه کمک کنه. البته اینم مهمه که  دانه ها کاکائو چطور بو داده میشن ، با چه مقدار پودر کاکائو میتونیم یه مخلوط خوب شکلاتی داشته باشیم، چه مقدار کره کاکائو برای مخلوط مون لازمه ، کیفیت و مقدار موادی که اضافه میکنیم که جای خود داره. اینکه چه مدت زمان نیازه تا مخلوط شکلاتی مون جا بیوفته و بشه یه شکلات تخته ای خوب هم بماند. شکلات باید یه بافت مخملی و صاف داشته باشه .با این حال نکته مهم اینه که چه شکلاتی رو انتخاب میکنید. شیرین ، تلخ یا نیمه شیرین. در نهایت این مهمه که وقتی ترافل ها رو میخورید دوست دارید چه مزه ای داشته باشه.
بعد از انتخاب شکلاتمون نوبت به انتخاب نوشیدنی الکلی با طعم مورد علاقه تون و روکش مناسب برای ترافل هستش. تو ویدئو هم کلمات نا مفهومی هستش که برتی حفظ امانت ترجمه زیرتویس کردم و یه توضیحاتی هم بابتش نوشتم اما ما کلا الکل رو از رسپی مون حذف می کنیم. اگر احتمالا دوست داشتید از الکل استفاده کنید یادتون باشه که الکل تون باید با روکش ترافل تون هم مزه باشه و با هم بخونه. مثلا اگه شما میخواید ترافل هایی با طعم فندق داشته باشید استفاده از الکلی فندقی ایده خیلی خوبیه اما به شرطی که برای روکشش هم از فندق خرد شده استفاده کنید ( من واسه فندق جون میدم).  اگه دوست دارید که ترافل هاتون عطر و طعم قهوه داشته باشه باید یک قاشق غذاخوری پودر اسپرسو به خامه گرم تون اضافه کنید و بعدش به مخلوط ترافل تون اضافه اش کنید. برای ترافل میوه ای کافیه که پوره میوه یا مربا میوه مورد علاقه تون رو به خامه گرم تون اضافه کنید. ترافل پرتغالی رو میتونید فقط با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آب پرتغال به کرم گرم داشته باشید. میشه تغییرات زیادی تو دستور تهیه ترافل داد تا بتونید دستو مورد نظر خودتون برسید.
تا یادم نرفته بگم که بهترین حالت برای مصرف (نه نگهداری) این ترافل ها اینه که به دمای اتاق رسیده  باشه. میتونید ترافل ها رو کاور کنید و به مدت طولانی تو فریزر نگهداری کنید اما برای مصرفش حتما بزارید به دمای اتاق برسه. البته میتونید اگه داخل یخچال بود سرد هم میل کنید.



مواد لازم برای ترافل طبق ویدئو

8 اونس یا 227 گرم شکلات تلخ یا شیرین ، به قطعات کوچیک خوردش کنید
1/2 پیمانه ( 120 میلی لیتر) خامه پرچرب (درصد چربی 35 تا 40)
2 قاشق غذا خوری (28 گرم) کره، به قطعات کوچیک خوردش کنید

روکش های مختلف برای ترافل
پودر کاکائو
شکلات ذوب شده
شکر قنادی یا پودر مرنگ
آجیل بو داده و خرد شده (گردو آمریکایی ، گردو ، بادام ، فندق)
پودر نارگیل

شکلات تراش خورده



ویدئو ترافل با زیرنویس فارسی











دستور سریع ترافل

یه قابلمه کوچیک برمی داریم و خامه رو توش می ریزیم و کره رو بهش اضافه می کنیم.


می ذاریمش روی حرارت متوسط  تا خامه از کناره های ظرف شروع کنه به جوشیدن.


کرم رو از روی حرارت برمیداریم و همانطور در حال جوش بریزید روی شکلات های خرد شده و کمی صبر کنید تا با حرارت خامه شکلاتها آب بشه. طبق تجربه میگم برای این مرحله ظروف شیشه ای ایرانی استفاده نکنید چون توان حرارت رو نداره و میشکنه.


با لیسک آروم آروم شروع کنید به هم زدن. اگه احساس کردید که هنوز شکلات آب نشده داخل مخلوط هستش برای چند دقیقه بزاریدش داخل ماکرویوو تا صاف و یکدست شن.
تو این مرحله میتونید ترافل ها رو طعم دار کنید. کمی وانیل، پوره های میوه های مختلف و یا آب میوه ای که دوست دارید رو بهش اضافه کنید. اگه برای طعم دار کردن خواستید از مایعات استفاده کنید یک تا دو قاشق غذاخوری کافیه.


روی ظرف رو کاور میکنیم و برای چند ساعت یا کل یه شب تو یخچال می ذاریم تا مخلوط مون خودش رو بگیره.
ظرف رو از یخچال در میاریم و با استفاده از اسکوپ بستنی ، میلون بالر یا قاشق یه مقدار ازموادمون رو برمیداریم و داخل دستمون گرد می کنیم.



بعد گلوله هامون رو داخل پودر کاکائو میغلتونیم اگه دوست داشته باشید میتونید از مغز های مختلف برای کاور استفاده کنید.
ترافل ها رو بعد از آماده شدن داخل ظرف دربسته و داخل یخچال میتونید برای دو هفته نگه دارید و یا اگه خواستید فریزشون کنید.
با این مقدار مواد حدود 30 تا ترافل گرد کوچیک خواهیم داشت.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...