Wednesday, December 25, 2013

Weight vs.Volume Measurement اندازه گیری


وقتی صحبت از پختن کیک و شیرینی میشه دقت و درستی حرف اول رو میزنه  و این دقت و صحت درباره وزن مواد اولیه ای هست که داریم ازشون استفاده  می کنیم.
من تا حالا رسپی هایی رو که روی این سایت گذاشتم  مقدار مواد رو به پیمانه و به گرم یا لیتر براتون نوشتم و از این بعد هم سعی میکنم رسپی هایی که میذارم به همین شکل دقیق باشن.
بهترین راه اندازه گیری مواد استفاده از ترازوی دیجیتاله. همین الان اعلام میکنم که هیچ راهی مطمئن تر از ترازوی دیجیتال دقیق وجود نداره. اگه قصد دارید کیک و شیرینی پزی رو با دقت و حرفه ای انجام بدید حتما یدونه از این ترازوها با دقت حداقل یک گرم تهیه کنید و اونوقت با اعتماد به نفس کامل شیرینی بپزید.
پیمانه های اندازه گیری حجم رو اندازه میگیرن و نه وزن رو و بسیار هم متداول هستند اما حرفه ای ها به ندرت از پیمانه های اندازه گیری استفاده می کنن. اون ها از وزن استفاده می کنن به چند دلیل:
شیرینی پزی شبیه آشپزی نیست، شما موقع آشپزی میتونید به راحتی مواد اولیه رو کم و زیاد کنید.
شیرینی پزی ظرافت و حساسیت خاصی داره و شما باید همه چی رو به دقت رعایت کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.متغیر های زیادی وجود داره از جمله مواد اولیه، اندازه گیری مواد اولیه، تکنیک های مخلوط کردن مواد با هم، قالب ها، گرما و رطوبت و فر شما که  میتونه رو نتیجه کارتون تاثیر بذاره. بعضی از این متغیرها قابل کنترل هستند مثل اندازه گیری مواد اولیه.
متاسفانه وقتی ما مقدار مواد رو به پیمانه (حجم) میگیم، ممکنه همیشه نتیجه درستی نگیریم مخصوصا درمورد مواد خشک مثل آرد. اگه شما پیمانه رو داخل کیسه آرد فرو کنید و یا باقاشق داخل پیمانه آرد بریزید و روشو صاف کنید، با هر روش مقدار متفاوتی آرد دارید و هر بار که این کارو تکرار کنید هم باز نتیجه متفاوتی میگرید و هیچ راه قطعی برای اندازه گیری دقیق آرد با پیمانه وجود نداره. دلیلش هم اینه که آرد میتونه متراکم و فشرده بشه و شما هیچوقت نمی تونید فشار استانداردی رو روی موادی مثل آرد وارد کنید تا به مقدار صحیح برسید.
ممکنه شما با آزمون و خطا متوجه بشید که این تفاوت وزن یه چیزی بین 10 تا 20 گرمه ولی همین مقدار اگه 4 پیمانه آرد داشته باشید خودش رو نشون میده و ممکنه کار رو خراب کنه و باز هم یادآوری میکنم که شیرینی پزی و درست کردن کیک کار حساسیه و کمترین تغییرها میتونه نتیجه رو تغییر بده.
داخل همه رسپی هایی که من براتون میذارم از گرم و لیتر (سیستم متریک)  استفاده میشه ولی گاهی ممکنه شما اونس رو هم ببینید. اونس یه واحد اندازه گیریه که  برای وزن (جرم) و حجم (گنجایش) هردو با هم به کار میره . اونس وزنی برای مواد خشک مثل آرد و اونس مایعی برای مواد مایع مثل شیر به کار میره و این ممکنه کمی گیج کننده باشه پس اگه داخل یه رسپی اونس رو دیدید به این نکته دقت کنید که اونس وزنی و اونس مایعی با هم برابر نیستند مثلا اگه گفته میشه 4 اونس آرد نمی تونید با پارچ اندازه گیری که طبق اونس درجه بندی شده اندازه بگیریدش.
خب به این نتیجه میرسیم که وقتی گفته میشه 1 پیمانه آرد حتما 130 گرم آرد رو با ترازو اندازه بگیریم و از پیمانه های اندازه گیری برای آشپزی و کارهایی که کمتر حساسن استفاده کنیم.
برای اندازه گیری مایعات هم میتونید بدون نگرانی از پارچ های اندازه گیری استفاده کنید چون چگالی مایعات تو یه حجم مشخص تغییر نمیکنه.
قاشق های اندازه گیری هم که برای اندازه گیری مواد در مقیاس پایین استفاده میشن مشکل خاصی ندارن و میتونید ازشون استفاده کنید چون وقتی حجم کم باشه فشاری به مواد وارد نمیشه که باعث متراکم شدنشون بشه و مقدار موادی که به ما میدن با دقت مناسبه.

خانم استفانی یه ویدئو داشتن که درباره اندازه گیری بود و بسیار هم ویدئو زیبا و کاملیه. براتون میذارمش اگه دوست داشتید تماشا کنید.







من چند تا جدول و چارت هم براتون میذارم که به سادگی و بدون نگرانی بتونید همه چی رو به هم تبدیل کنید.
امیدوارم مفید باشه.




این هم وزن دقیق تخم مرغ
وزن یک تخم مرغ بزرگ که داخل رسپی گفته میشه به این صورته
تخم مرغ با پوست: 57 گرم       تخم مرغ بدون پوست: 50 گرم     سفیده تخم مرغ: 30 گرم    زرده تخم مرغ: 18 گرم



0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...