Saturday, December 21, 2013

Pineapple Upside Down کیک آپساید داون آناناس


کیک آپساید داون یا کیک  وارونه یک نوع کیک یک لایه است که بعد از اینکه از داخل قالب برگردونده میشه روش با میوه کاراملایز شده، پوشیده شده باشه. معمولا برای کیک های آپساید داون از میوه های مختلفی استفاده میشه. انواع توت ها، موز، سیب، هلو و... برای این کیک مناسب هستن که هرکسی باتوجه به ذائقه ممکنه از یه مدلش بیشتر خوشش بیاد.
تکنیک کیک های آپساید داون از سال های خیلی دور و از خانم های خانه دار قرن 19 برامون یادگاری مونده. اون موقع ها که فر نبود کیک ها رو توی ماهیتابه های ضخیم و چدنی روی اجاق گاز درست میکردن و برای اینکه کیک لطیفشون نسوزه زیرش میوه میذاشتن و وقتی موقع سرو کیک رو برمیگردوندن میوه ها روی کیک میموندن و ظاهر کیک هم خیلی زیبا میشد.
کیک وارونه آناناس یکی از مشهورترین و محبوب ترین مدل های این کیکه. بعد از اینکه در سال 1911 مهندس های شرکت Dole ماشین برش آناناس رو اختراع کردن به خاطر آناناس های خوشگل و یک اندازه ای که به صورت کنسرو وارد بازار شد کیک وارونه آناناس نسبت به میوه های دیگه رایج تر شد و بسیار هم کیک زیبا و البته خوشمزه ایه.
بیشتر رسپی هایی که برای این کیک وجود داره از آناناس های آماده Dole و یا مارک های مشابهش استفاده میکنن و معمولا داخل قالب های گرد 23 سانتی متری درست میشه که داخلش 7 تا حلقه آناناس جا میشه و وسط آناناس ها هم یدونه مارشینو چری میذارن و ترکیب رنگ قرمز و زرد بسیار زیباش میکنه. میوه ها روی بیسی از کره و شکر چیده میشن و موقع پخت شکر ذوب شده داخل میوه ها نفوذ میکنه و درنهایت میوه های کاراملی شده و شیرین تحویلمون میده.


خانم استفانی توی این آموزش از آناناس تازه استفاده کرده و این که از چه نوع آناناسی استفاده بشه طبق سلیقه و امکانات خودتونه و البته به نظر من استفاده از آناناس های آماده کم دردسرتره و کار رو بسیار زیباتر میکنه و اینکه اگه مارشینو چری هم در دسترستون نبود میتونید از آلبالو استفاده کنید. کیک این رسپی هم همون کیک 1234 هستش که قبلا دستورش رو داشتیم و فقط موادش نصف شده و میتونید با کیک های دیگه هم امتحانش کنید.
امیدوارم لذت ببرید.

مواد لازم برای کیک وارونه آناناس طبق ویدئو

تاپینگ
4 قاشق غذاخوری (1/4 پیمانه) (55 گرم) کره، قطعه قطعه شده
3/4 پیمانه شکر قهوه ای
1 عدد آناناس متوسط  خرد شده با قطر ¼ اینچ یا حلقه های آناناس آماده
مارشینو چری یا توت های مختلف و یا آلبالو

کیک
½ 1 پیمانه (195 گرم) آرد همه منظوره
2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/4قاشق چای خوری نمک
1/2پیمانه (113 گرم) کره، به دمای اتاق رسیده باشه
1 پیمانه (200 گرم) شکر
1 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
2 عدد تخم مرغ بزرگ، زرده و سفیده جدا
1/2پیمانه (120 میلی لیتر) شیر
1/4قاشق چای خوری کرم تارتار


ویدئو کیک آپساید داون آناناس با زیرنویس فارسی









دستور سریع کیک آپساید داون آناناس

فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) روشن کنید.
یه قالب 23 سانتی متری با ارتفاع حداقل 7 سانتی متر رو هم آماده کنید.
کره و شکر رو داخل یک قابلمه کوچیک بریزید.


بذارید روی حرارت متوسط و شروع کنید به هم زدن تا کره کاملا ذوب بشه و شکر داخلش حل بشه.


بعد از این مرحله به حرارت دادن به شکر و کره ادامه بدید ولی اصلا هم نزنید. برای چند دقیقه بذارید بمونه تا زمانی که گوشه های ظرفتون شروع کنه به حباب زدن. تو این مرحله شکر شروع کرده به کاراملی شدن.


از روی حرارت برش دارید و بریزید کف قالبتون و قالب رو بچرخونید تا همه سطحش با شکر پوشیده بشه.


حالا آناناس ها و آلبالوها رو به هرشکلی که دوست دارید روی شکر بچینید.


حالا برید سراغ درست کردن کیک.
داخل یه کاسه جدا آرد، بیکینگ پودر و نمک رو با هم ویسک یا الک کنید و بذارید کنار.
داخل کاسه استندمیکسر با سر پدلش (یا با همزن برقی دستی) کره و شکر و هم بزنید تا کاملا روشن و سبک بشه. زرده های تخم مرغ رو یکی یکی اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هرکدوم هم بزنید. تو این مرحله چون غلظت خمیر زیاده ممکنه خمیر خیلی به دیواره های ظرف بچسبه یا ته ظرف بمونه پس هروقت که احساس کردید نیازه مواد رو دستی هم بزنید تا همه چی کاملا با هم مخلوط بشه. بعد از این مرحله  آرد رو تو سه مرحله و شیر رو تو دو مرحله به مخلوط اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن شیر یا آرد مخلوط رو هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط بشن. ترتیب اضافه کردن مواد هم به این شکله: 1/3 آرد-1/2 شیر-1/3 آرد-1/2 شیر-1/3 آرد
داخل یه کاسه دیگه سفیده ها و کرم تارتار رو با سر ویسک همزن بزنید تا به استیف پیک برسید. اگه کرم تارتار نداشتید از کمی نمک  استفاده کنید یا کلا حذفش کنید مشکلی ایجاد نمیکنه.
بعد سفیده رو تو دو مرحله و به آرومی به کمک اسپچلا یا ویسک داخل خمیر کیک فولد کنید. تو دستور کیک 1234 سفیده ها رو جدا نزدیم و تخم مرغ ها رو کامل اضافه کردیم که اون روش هم مشکلی ایجاد نمیکنه. جدا زدن سفیده ها به خاطر اینه که کیکمون سبک تر بشه.
برای درست کردن کیک عکسی نذاشتم اگه مشکلی داشتید همین ویدئو رو ببینید یا پست کیک 1234 رو نگاه کنید.
مواد کیک رو توی قالب روی آناناس ها بریزید و روشو صاف کنید.


کیک رو برای 45 تا 55 دقیقه  بپزید یا تا وقتی که روی کیک کاملا طلایی بشه و اگه خلال دندون رو داخل کیک بزنیم تمیز بیرون بیاد. البته دقت کنید خلال دندون رو وارد آناناس ها نکنید.


کیک رو از فر خارج کنید و بذارید 10 دقیقه بمونه و بعد با یه چاقوی تیز دیواره های کیک رو از قالب جدا کنید و داخل ظرف سروتون برش گردونید.


اگه آناناسی ته قالب چسبیده بود برش دارید و سرجاش روی کیک بذارید. این کیک رو میتونید گرم سرو کنید و همچنین با خامه فرم گرفته.
کیک رو برای 6 تا 8 نفر سرو کنید.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...