Wednesday, December 11, 2013

Pastry Cream کرم پاتیسیر


پیستری کریم یا کرم پاتیسیر (Creme Patissiere) یه کرم غلیظ و کاستردیه که از ترکیب شیر، زرده تخم مرغ، شکر، آرد، نشاسته ذرت و وانیل درست میشه. شکلات و قهوه، پوره های میوه برای طعم دار کردنش استفاده میشن و برای اینکه کمی سبک تر و خوشمزه تر بشه هم میشه بهش کمی خامه فرم گرفته اضافه کرد.
پیستری کریم بیشتر به عنوان فیلینگ استفاده میشه و به خاطر بافت کرمی و یکدستش توی شیرینی پزی ها خیلی محبوبه. میشه برای پر کردن کریم پاف، اکلیر، شیرینی ناپلوئونی و خیلی شیرینی های دیگه ازش استفاده کرد.
طعم وانیل توی این کرم خیلی مهمه و داخل ویدئو از لوبیای وانیل استفاده شده ولی اگه در دسترستون نبود میتونید از هرنوع وانیل دیگه ای استفاده کنید فقط دقت داشته باشید که وانیل رو مرحله آخر به کرم اضافه کنید چون بعضی وانیل ها موقع حرارت دیدن عطرشون رو از دست میدن و یا حتی ممکنه کرمتون رو تلخ کنن.
این کرم خیلی ساده درست میشه و مطمئنا مشکل خاصی باهاش نخواهید داشت فقط اگه موادتون یکدست نبود و داخلش تکه های تخم مرغ دیدید حتما از صافی ردش کنید.


مواد لازم برای کرم پاتیسیر طبق ویدئو

¼ 1 پیمانه (300 میلی لیتر)  شیر
نصف لوبیای وانیل یا یک قاشق چای خوری وانیل مایع خالص
3 عدد زرده تخم مرغ بزرگ
1/4پیمانه (50 گرم) شکر سفید
2 قاشق غذاخوری (20 گرم) آرد همه منظوره
2 قاشق غذاخوری (20 گرم) نشاسته ذرت


ویدئو کرم پاتیسیر با زیرنویس فارسی








دستور سریع کرم پاتیسیر

شیر رو داخل یک قابلمه بریزید و نصف لوبیای وانیل رو از طول یه برش بدید و داخل شیر بندازید. بذاریدش روی حرارت تا به جوش بیاد.


وقتی شیر درحال به جوش اومدنه داخل یک ظرف نسوز شکر و زرده ها رو با هم مخلوط کنید. آرد و نشاسته ذرت رو روی مخلوط تخم مرغ و شکر الک کنید و هم بزنید تا یه خمیر یکدست داشته باشید.


وقتی شیر به جوش اومد از روی حرارت برش دارید و آروم آروم داخل مخلوط تخم مرغ بریزید و به سرعت با ویسک هم بزنید تا تخم مرغ ها نپزه.
لوبیای وانیل رو بردارید و دونه های داخل لوبیا رو با چاقو دربیارید و داخل مخلوط بریزید و هم بزنید.


لوبیای وانیل رو دور نندازید میتونید بشوریدش و خشک کنید و با مقداری شکر داخل یه ظرف دربسته بذارید برای چند روز بمونه تا وانیل شکری داشته باشید.
مخلوط رو دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت برگردونیدش تا به جوش بیاد و مرتب همش بزنید تا کاملا غلیظ بشه.


از روی حرارت برش دارید و اگه از لوبیای وانیل استفاده نمی کنید تو این مرحله میتونید وانیل خودتون رو اضافه کنید.
اگه کرمتون یکدست نیست و داخلش ذره های تخم مرغ پخته یا گلوله آرد وجود داره یکبار از یه صافی ریز ردش کنید.
کرم رو داخل یه ظرف تمیز بریزید و سطحش رو با یه تکه پلاستیک بپوشونید (پلاستیک باید دقیقا روی سطح کرم باشه نه سطح ظرف) تا سطحش کراست نبنده و بذارید بمونه تا  به دمای محیط برسه و بعد میتونید ازش استفاده کنید.
این کرم رو میتونید برای 2 تا 3 روز داخل یخچال نگهدارید فقط قبل از استفاده دوباره با ویسک کمی هم بزنیدش تا کاملا صاف و یکدست باشه.
با این مقدار مواد حدود 1 پیمانه (240 میلی لیتر) کرم پاتیسیر خواهید داشت.

برای سبک تر کردن کرم رو با 1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) خامه فرم گرفته مخلوطش کنید.
برای شکلاتی کردن کرم با 2 اونس (60 گرم) شکلات خرد شده مخلوطش کنید. وقتی هنوز کرم گرم هست شکلات رو داخلش بریزد و هم بزنید تا ذوب بشه.
برای کرم با طعم قهوه 1/2 تا 1 قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری یا قهوه اسپرسو رو داخل شیر داغ بریزید.
برای طعم های میوه ای 1/4 پیمانه (و یا اگه دوست داشتید بیشتر) پوره میوه ای که دوست دارید رو با کرم مخلوط کنید.



0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...