Thursday, December 26, 2013

Homemade Marshmallows مارشملو خانگی


مارشملو که همه میدونین چیه؟ بله یه چیزایی سفید یا رنگی  که بعضی مارک هاش بی مزه هستن و با قیمت گزاف تو بسته های پلاستیکی فروخته میشن ولی کاربرد زیادی دارن و بچه ها هم به خاطر بافت اسفنجی و سبکشون خیلی دوستشون دارن و تو کشور ما گاهی به اسم پف پفی دیده میشه.
حالا با این رسپی مارشملو خانگی میتونید دید بهتری نسبت به این محصول جالب داشته باشید. این دستور مارشملو ساده رو بهمون یاد میده که میتونید همینطوری بخوریدشون یا برای کارای شیرینی پزی ازشون استفاده کنید و البته چند تا رسپی دیگه که با مارشملو درست میشه هم در آینده براتون میذارم.
تنها مشکل درست کردن مارشملو اینه که احتمالا به همه زندگیتون بچسبه !!!
البته درسته که یه کم چسبناکه ولی میشه باهاش کنار اومد مخصوصا اینکه برای درست کردن مارشملو فوندانت هم کاربرد داره و امیدوارم که به دردتون بخوره به درد من که خورد.


مواد لازم برای مارشملو خانگی طبق ویدئو

1 پیمانه (240 میلی لیتر) آب سرد
3 بسته ¼ اونسی (21 گرم) پودر ژلاتین بدون طعم
2 پیمانه (400 گرم) شکر سفید
1 پیمانه (240 میلی لیتر) کرن سیروپ
1/4 قاشق چای خوری نمک
2 قاشق چای خوری عصاره وانیل خالص
3 تا 4 پیمانه (350 تا 460 گرم) پودر قند، الک شده، برای روی مارشملوها


ویدئو مارشملو خانگی با زیرنویس فارسی








دستور سریع مارشملو خانگی

یه قالب 9*13 اینچی (23*33 سانتی متری) رو با کمی کره یا اسپری روغن چرب کنید . کف قالب رو کاغذ روغنی بندازید و 3 تا 4 قاشق غذاخوری پودر قند رو روی سطحش الک کنید تا همه کف قالب پوشیده بشه. این پودر قند برای اینه که مارشملو راحت از کف قالب جدا بشه.


1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) آب رو داخل کاسه همزنتون بریزید. اگه از استند میکسر استفاده می کنید داخل کاسه استند میکسر بریزد و اگه از همزن برقی دستی استفاده می کنید آب رو بریزید داخل یه کاسه بزرگ مقاوم به حرارت چون با شربت داغ شکر سروکار داریم.
پودر ژلاتین رو بپاشید روی آب و بذارید حداقل برای 15 دقیقه بمونه تا ژلاتین نرم بشه و پف کنه.


تا ژلاتین آماده بشه داخل یه قابلمه ضخیم دردار شکر، کرن سیروپ، نمک و باقی آب سرد (1/2 پیمانه دیگه) رو بریزید و بذارید روی حرارت متوسط و مرتب هم بزنید تا شکر حل بشه بعد از اینکه شکر حل شد هم زدن رو متوقف کنید و بذارید مخلوط به جوش بیاد.


حالا در قابلمه رو بذارید و اجازه بدید برای دو دقیقه بجوشه تا اگه کریستال های شکر روی دیواره قابلمه شکل گرفتن حل بشن حرارت خیلی بالا نمیخوایم با یه حرارت متوسط رو به بالا بذارید بجوشه. بعد در قابلمه رو بردارید و به کمک دماسنج دمای شربت رو چک کنید.


حرارت رو زیاد کنید؛ بدون هم زدن تا به دمای 240 درجه فارنهایت (115 درجه سانتیگراد) برسید. حدود ده دقیقه طول میکشه. در اصل باید به مرحله سافت بال برسید که تو این مرحله حباب های روی شربت آروم آروم میترکن.  عکس سافت بال رو گذاشتم و اگه دماسنج ندارید و با این مرحله هم مشکل دارید میتونید ویدئو رو تماشا کنید.


میکسرتون رو بذارید روی سرعت پایین و خیلی آروم شربت رو به ژلاتین پف کرده اضافه کنید. شربت باید به مقدار کم روی دیواره ظرف جاری بشه و بره پایین. خیلی هم مراقب باشید چون دارید با شربت داغ کار میکنید. مواظب باشید که در اثر چرخش همزن شربت داغ بهتون نپاشه.
اگه با همزن دستی کار می کنید از یه نفر کمک بگیرید تا شربت رو براتون بریزه.


کم کم سرعت همزن رو افزایش بدید تا به سرعت بالا برسه و به هم زدن ادامه بدید تا حجم مخلوط زیاد بشه و به استیف پیک برسه. یه مخلوط کاملا سفید، درخشان، غلیظ و چسبناک. حدود 10 دقیقه این همزدن طول میکشه. اگه با همزن دستی کار می کنید ممکنه تا 15 دقیقه هم طول بکشه. تو این مرحله کرم مارشملو داریم. وانیل رو هم بهش اضافه کنید و مجددا برای 30 ثانیه هم بزنید. به جای وانیل میتونید از اسانس های دیگه هم استفاده کنید و اگه خواستید مارشملو رنگی داشته باشید هم همین مرحله رنگ رو به مارشملو اضافه کنید و هم بزنید.


مارشملو رو تا اونجایی که میتونید از ظرف همزن خالی کنید و بریزید داخل قالبی که آماده کرده بودید. مخلوط خیلی چسبناکه میتونید اسپچلا یا قاشقتون رو کمی مرطوب کنید تا به جدا کردن مارشملو کمک کنه. 


به هرشکلی که میتونید مارشملو رو کف قالب پهن کنید و دوباره 3 تا 4 قاشق پودر قند روش الک کنید. این پودر قند برای اینه که سطح مارشملو خشک نشه.


به همین شکل و بدون اینکه روشو بپوشونید بذارید برای 8 تا 12 ساعت بمونه تا مارشملو کاملا خودش رو بگیره.
دور مارشملو رو با کمک چاقو از قالب جدا کنید و یه گوشه مارشملو رو بگیرید و از قالب بیاریدش بیرون (یا اگه کاغذ روغنی بهش چسبیده برش گردونید و کاغذ رو جدا کنید).


مارشملو رو بذارید روی یه تکه کاغذ روغنی یا تخته برش بزرگ  که روش پودر قند پاشیده شده و با قیچی یا چاقو و یا کاتر پیتزا به شکل و اندازه های دلخواهتون ببرید.




مارشملوها رو داخل یه ظرف پر از پودر قند غلت بدید تا لبه های مارشملوهایی که تازه بریدیم و چسبناک هستن هم با پودر قند کاور بشه.


بعد بندازیدشون داخل یه الک و تکون بدید تا پودر قند اضافی ازشون جدا بشه.
این مارشملو ها داخل ظرف دربسته و در دمای اتاق تا چند هفته به خوبی میمونن.
برای تمیز کردن ظرفهایی که مارشملو بهشون چسبیده از آب گرم کمک بگیرید به راحتی تمیز میشه. قابلمه ای که داخلش شربت شکر درست کردید رو هم میتونید پر از آب کنید و روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد بعد حرارت رو خاموش کنید و بذارید بمونه تا شکر داخل آب حل بشه و ظرفتون رو به راحتی تمیز کنید.
این مقدار مواد 24 تا مارشملو مربع شکل به ضلع 7.5 سانتی متر بهمون میده.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...