Monday, December 23, 2013

Fondant خمیر فوندانت


همه کسایی که با کیک و کیک پزی سروکار دارن فوندانت رو میشناسن ولی همه درباره فوندانت نظر یکسانی ندارن بعضی ها عاشقشن و بعضی ها ازش متنفرن!!
کار کردن با فوندانت کمی سخته و کلا فوندانت درست کردن و استفاده درست از فوندانت تجربه میخواد ولی خیلی خیلی جدی توصیه میکنم که هرطوری شده با فوندانت کنار بیاید چون قراره تو این سایت آموزش های فوق العاده زیبایی گذاشته بشه که نیاز داره به فوندانت.
پایه این خمیر فوندانت شکره. مدل مارشملویی فوندانت هم هست که به زودی دستورش رو براتون میذارم درضمن میشه فوندانت رو آماده هم خرید ولی ورژن خونگیش هم از نظر طعم بهتره و هم مقرون به صرفه تر و خب البته ما دسترسی به مارک های خوب و شناخته شده تجاری خمیر فوندانت هم نداریم پس باید با داشته هامون بسازیم.
خب بهتره زیاد توضیح واضحات ندم و بریم سر خمیر فوندانت خانگی.


مواد لازم برای خمیر فوندانت طبق ویدئو

1/2 پیمانه شیرپرچرب
3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین (بدون طعم)
1 پیمانه کرن سیروپ
3 قاشق غذاخوری (42 گرم) کره
½ 2 قاشق غذاخوری گلیسیرین
2 قاشق چای خوری عصاره وانیل (یا اسانس وانیل بی رنگ)
1 قاشق چای خوری اسانس کره یا هر اسانسی که دوست دارید
14 تا 16 پیمانه  (1575 گرم تا 1800 گرم) پودر قند
2 پنس نمک

مواد مورد نیاز جانبی
گلیسرین اضافی (برای ورز دادن)
مقداری نشاسته ذرت




ویدئو خمیر فوندانت با زیرنویس فارسی









دستور سریع خمیر فوندانت

شیرتون رو داخل یک ظرف اندازه گیری یا پیرکس با گنجایش حداقل 2 پیمانه بریزید و ژلاتین رو بهش اضافه کنید.


بذارید برای 3 تا 4 دقیقه بمونه  تا ژلاتین داخل شیر حل شه و پف کنه.


مخلوط رو داخل مایکروفر بذارید و با قدرت بالا 1 دقیقه بهش حرارت بدید و کاملا همش بزنید. اگه ژلاتینتون هنوز کاملا حل نشده بود برای 15 ثانیه دیگه هم بذاریدش داخل مایکروفر. حتما بعد از هر بار حرارت دادن همش بزنید. ژلاتین باید کاملا داخل شیر حل بشه.


کرن سیروپ، کره، گلیسیرین، عصاره وانیل، اسانس کره و نمک رو داخل یه ظرف دیگه بریزید.


و بعد به مخلوط شیر و ژلاتین اضافه کنیدش و هم بزنید.
اگه کرن سیروپ نداشتید به جاش از گلوگز هم میتونید استفاده کنید.
مقدار زیاد شکر و حرارتی که به مواد میدیم از فاسد شدن لبنیاتی که داخل فوندانته جلوگیری میکنه پس نگران این موضوع نباشید و یا به جای شیر از آب یا آب میوه استفاده کنید .


مخلوط رو برای 2 دقیقه (یا تا وقتی که کره کاملا ذوب بشه) بذارید داخل مایکروفر. مخلوط رو هم بزنید و بذارید تا ولرم بشه.
10 پیمانه (حدود یک کیلوگرم) از پودر قند رو بریزید داخل استندمیکسر.
مخلوط ولرم شیر و ژلاتین رو بهش اضافه کنید.


با اسپچلا یا قاشق چوبی مخلوطش کنید تا وقتی با هم ترکیب بشن.


با سر خمیرزن (دوهوک) همزتنون و با سرعت پایین شروع کنید به هم زدن مخلوط و بقیه پودر قند رو هم یک پیمانه یک پیمانه بهش اضافه کنید.


خمیر فوندانت وقتی آماده است که مخلوط از دیواره های همزن فاصله بگیره و درو دو هوک جمع بشه.


روی یک سطح تمیز رو با روغن (شورتنینگ گیاهی یا روغن جامد یا روغن مایع که بدون عطر و بو باشه) چرب کنید و روش کمی نشاسته ذرت بپاشید تا از چسبیدن خمیر جلوگیری کنه.
دستتون رو با گلیسیرین یا کریسکو (کریسکو یه نام تجاریه و نوعی شورتنینگ گیاهیه که از تخم کتان و دانه سویا به دست میاد) کمی چرب کنید و فوندانت رو به سطح کارتون منتقل کنید.


کمی ورز بدید و روش کار کنید تا به شکل توپ دربیاد. خمیر هنوز کمی نرم و چسبنده است و باید به کمک پودرقند (یا نشاسته) اگه لازم بود به شکل توپ دربیاریمش.


خمیر رو به دو قسمت تقسیم کنید و هرکدوم رو بذارید داخل سلفون هایی که روشونو چرب کردید و کاملا بپوشونیدشون تا سطح خمیر خشک نشه. بهتره دوبار سلفون پیچش کنید. خمیرها رو بذارید داخل زیپ لاک یا یه ظرف دردار و بذارید تا فردا به همین شکل بمونه و استراحت کنه.
روز بعد روی یه سطح نچسب هرمقدار از فوندانت رو که نیاز دارید با کمی گلیسیرین ورز بدید تا نرم و قابل استفاده بشه.



اگه خمیر خیلی نرم بود بهش پودر قند اضافه کنید ولی دقت کنید که زیاد اضافه کردن پودر قند باعث میشه فوندانت خیلی سفت بشه و کار کردن باهاش خیلی سخت. خمیر رو باید با ورز دادن به کیفیت مناسب برسونید و اگه خیلی سفت بود با گلیسیرین ورزش بدید تا نرم بشه و باز هم دقت کنید استفاده زیاد از گلیسیرین میتونه باعث نرم شدن فوندانت بشه که باز مجبور میشید پودر قند بهش بزنید پس تا نیاز نداشتید ازش استفاده نکنید.
اگه قصد دارین خمیر رو رنگ کنید چون رنگ های ژله ای که برای رنگ کردن فوندانت رایج هستن خودشون گلیسیرین دارن ممکنه خمیرتون خیلی نرم بشه پس موقع ورز دادن و قبل از اضافه کردن رنگ از گلیسیرین کمتری استفاده کنید.
این فوندانت برای یک ماه تو دمای اتاق به خوبی میمونه و اگه میخواین بیشتر نگهش دارین دوبار سلفون پیچش کنید و داخل ظرف دربسته بذاریدش داخل فریزر و برای استفاده مجدد روز قبل از فریزر بیاریدش بیرون.
این مقدار مواد حدود دوکیلوگرم خمیر فوندانت بهمون میده.

 منبع: eatnowcrylater.com


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...