Thursday, December 5, 2013

Shortbread Crust کراست شرت برد


وقتی قرار میشه پای یا تارت درست کنیم کراست ها نقش مهمی رو بازی میکنن. بعضی ها فکر میکنن که کراست فقط یه پوششه برای فیلینگ و مهم نیست چی باشه ولی ما باید درباره مزه کراست و بافتش هم فکر کنیم که چطور با فیلینگ همخوانی داشته باشه و مزه دلپذیری رو به وجود بیاره. در همین راستا و برای اینکه میخوام کم کم آموزش انواع تارت ها و پای ها رو هم بذارم این پست رو براتون آماده کردم که یه نوع کراست بیسکوییتی رو بهمون یاد میده. از این کراست تو آموزش های بعدی خیلی استفاده میشه. این کراست به خاطر مزه خوب و بیسکوییتی که داره با خیلی از فیلینگ ها ترکیب خوبی رو ایجاد میکنه.
والبته به خاطر اینکه کره زیادی داره خیلی ترده و لطیفه و خب مزه خوبی هم داره.
کراست شرت برد همون شرت برد کوکی (ه) که قبلا دستورش رو دیدیم ولی مدل تارت درست میشه و با فیلینگ های میوه ای، خامه ای، شکلاتی و حتی با مغزها هم عالی میشه. خیلی سریع و راحت درست میشه و به خاطر همین راحتیش هم هست که اول دارم اینو براتون میگم. فقط 15 دقیقه برای سرد کردن داخل فریزر و حدود 15 دقیقه هم برای پختنش زمان لازمه.
گاهی برای اینکه کراست ها پف نکنن بعد از اینکه خمیر کراست داخل قالب پهن شد روش رو با کاغذ میپوشونن و یه چیز سنگین مثلا برنج رو داخلش میریزن تا سنگینی اون مانع از پف کردن کراست بشه ولی برای این کراست 15 دقیقه استراحت کراست داخل فریزر و سوراخ کردن ته اون با چنگال از این مشکل جلوگیری میکنه و کافیه.
بعد از اینکه فیلینگ داخل کراست ریخته میشه ممکنه رطوبت فیلینگ کراست رو نرم کنه، اگه دوست ندارید کراستتون نرم بشه بعد از پختنش با شهدگرم زردآلو یا شکلات مذاب یه لایه نازک روی کراست رو بپوشونید و بذاری کاملا سرد بشه به این کار میگن سیلینگ.
اگه نمیخواید بلافاصله از کراستی که درست کردید استفاده کنید، میتونید روشو بپوشونید و برای چند روز تو دمای محیط به خوبی میمونه.

مواد لازم برای کراست شرت برد طبق ویدئو

1 پیمانه (130 گرم) آرد همه منظوره
1/8 قاشق چای خوری نمک
1/3 پیمانه (35 گرم) پودر قند یا پودر شکر
1/2پیمانه (113 گرم) کره سرد، به قطعات کوچک بریده بشه


ویدئو کراست شرت برد با زیرنویس فارسی








دستور سریع کراست شرت برد

یه قالب 8 یا 9 اینچی (20-23) سانتی متری مخصوص تارت رو با کره یا اسپری روغن کمی چرب کنید.
آرد، پودر شکر . نمک رو داخل غذاساز بریزید و چند تا پالس بزنید تا مخلوط بشن.


کره سرد رو بهش اضافه کنید و مرتب پالس بزنید تا خمیر شروع کنه به شکل گرفتن. یه خمیر منسجم نداریم خمیر بیشتر شکل خرده های نون یا خرده بیسکوییته.


وقتی آماده شد بریزیدش داخل قالبی که آماده کردید و با کمک انگشت هاتون کاملا خمیر رو روی کف و دیواره های قالب با ضخامت یکسان پرس کنید.


بعد میتونید با کمک پشت یه قاشق سطح خمیر رو صاف کنید.


با چنگال خمیر روی کف قالب رو سوراخ سوراخ کنید (این کار برای اینه که موقع پخت پف نکنه).  روشو با یه تکه پلاستیک یا سلفون بپوشوند و برای 15 دقیقه بذاریدش داخل فریزر (این باعث میشه که موقع پخت علاوه بر پف نکردن شکل کراست هم حفظ بشه).
فرتون رو با حرارت 425 درجه فارنهایت که میشه 220 درجه سانتیگراد گرم کنید.
قالب تارت رو بعد از سرد شدن داخل فریزر روی یه سینی بذارید و بفرستیدش داخل فر تا برای 13 تا 15 دقیقه بپزه و کاملا طلایی بشه. بعد از فر خارجش کنید و بذارید به همون شکل خنک بشه.


اگه خواستید میتونید مرحله سیلینگ رو هم با شهد زردآلو یا شکلات دوب شده انجام بدید. این کراست رو میتونید برای چند روز داخل ظرف دربسته یا پوشش پلاستیکی نگهداری کنید.

شهد زردآلو:  1/4 پیمانه (60 میلی لیتر) مربای زردآلو رو داخل مایکروفر یا یه قابلمه کوچیک گرم کنید تا کاملا روان بشه. مربا رو از صافی رد کنید تا تکه های میوه داخلش نباشه و بعد گلیز گرم زردآلو رو با قلمو روی کناره ها و کف کراست شرت برد بمالید و بذارید کاملا خنک بشه.
گلیز شکلات: 1 اونس (30 گرم) شکلات شیرین رو ذوب کنید و روی کراست بمالید و بذارید خنک بشه.


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...