Wednesday, December 4, 2013

American Sponge Cake کیک اسفنجی آمریکایی


قبلا دستور یه کیک اسفنجی رو براتون کذاشتم که برای درست کردن رولت عالی بود. امروز هم کیک اسفنجی آمریکایی رو می بینیم که یه کیک فوق العاده و بی نظیره. چیزی که این کیک رو منحصر به فرد میکنه بافت فوق العاده سبک و مرطوبشه. یه کیک کاملا شیرین که داخلش اصلا از چربی استفاده نمیشه و برای اونایی که منع استفاده از روغن و کره دارن مناسبه.
این کیک رو میشه ساده و فقط با پاشیدن پودر قند روش سرو کرد و یا با میوه های تازه و سس های میوه ای و خامه.
این کیک یه سری نکات داره که همش داخل ویدئو و تو دستور سریع هست و اینجا هم خلاصه و مفید براتون میگم و البته این نکات برای کیک های دیگه هم میتونه مفید باشه. دراصل یه جور اصول علمی کاره.
کیک اسفنجی بافت فوق العاده و قسمت اصلی پفش رو از هوایی میگیره که وارد تخم مرغ های زده شده هست. بهتره زرده و سفیده تخم مرغ ها رو وقتی هنوز سرد هستن از هم جدا کنید چون جداکردنش خیلی ساده تر میشه و بعد بذارید به دمای اتاق برسن. بعد زرده ها باید با شکر همزده بشن تا به مرحله روبان برسن و ممکنه چند دقیقه طول بکشه ولی این مرحله هم بسیار اهمیت داره. بعد آرد و مواد خشک دیگه به زرده اضافه می شه و درحقیقت به آرومی و تو چند مرحله داخل زرده فولد میشه و بعد از اون نوبت سفیده هاست که باید با رعایت همه نکاتی که برای مرنگ لازمه به استیف پیک برسه  (میتونید دستور کیک فرشته رو هم ببینید) و باز هم به آرومی داخل مخلوط زرده فولد بشه و این فولد کردن خیلی مهمه چون ممکنه تمام زحماتتون با بد فولد کردن یا زیاد فولد کردن تو این مرحله از دست بره. پس باهاش خیلی آروم و با ملایمت رفتار کنید و دیدن ویدئو هم میتونه کمک زیادی کنه.
و نکته آخر که این کیک باید تو قالبی پخته بشه که به هیچ وجه چرب نشده باشه و داخل این ویدئو از قالب دو تکه مخصوص کیک شیفون استفاده شده ولی خب چون این کیک یه کیک پایه است میتونید از قالب های دیگه هم استفاده کنید.


مواد لازم برای کیک اسفنجی طبق ویدئو

6 تا تخم مرغ بزرگ، زرده و سفیده جدا
1 پیمانه (100 گرم) آرد کیک الک شده
1/4 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/4 قاشق چای خوری نمک
1 پیمانه (200 گرم) شکر سفید
1 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
2 قاشق غذاخوری آب
پوست رنده شده لیمو یا پرتقال
3/4 قاشق چای خوری کرم تارتار


 ویدئو کیک اسفنجی با زیرنویس فارسی







دستور سریع کیک اسفنجی آمریکایی

نیم ساعت قبل از شروع درست کردن کیک زرده ها و سفیده های تخم مرغ رو وقتی هنوز سرد هستن از هم جدا کنید. هرکدوم رو داخل یک ظرف جداگونه بریزید، روشونو با سلفون بپوشونید و بذارید بمونن تا به دمای اتاق برسن.


فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت که میشه 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و یه قالب 25 سانتی متری دو تکه رو هم آماده کنید. قالب نباید چرب بشه.
آرد، بیکینگ پودر و نمک رو داخل یک ظرف با هم الک یا ویسک کنید و بذارید کنار.
زرده ها و 2/3 پیمانه (135 گرم) شکر رو داخل کاسه استند میکسر با سر پدلش بریزید (یا با همزن دستی). زرده ها رو بزنید تا کاملا غلیظ، کشدار و سبک بشن و رنگشون روشن بشه. تو این مرحله اگه مقداری از مواد رو با سر همزن بلند کنید به آرومی به شکل روبان های کشدار روی بقیه مواد میریزه و چند ثانیه باقی میمونه و بعد محو میشه.


وانیل، آب و پوست یه لیمو یا پرتقال کوچیک رنده شده رو هم اضافه کنید و مجددا هم بزنید. بذارید به همین شکل بمونه تا سفیده ها رو بزنید.


داخل یک کاسه تمیز با سر ویسک میکسرتون سفیده ها رو بزنید تا کف کنن.


کرم تارتار رو بهش اضافه کنید و مجددا بزنید تا به سافت پیک برسه. اگه کرم تارتار نداشتید از کمی آبلیمو یا سرکه استفاده کنید. تو مرحله سافت پیک اگه سفیده ها رو با سر همزن به بالا بکشید به شکل قله نوک تیز درمیاد و بلافاصله میفته.


1/3 پیمانه (65 گرم) شکر رو کم کم به سفیده ها اضافه کنید و همزمان با اضافه کردن هم بزنید تا به استیف پیک برسید. شکر باید کاملا داخل مرنگ حل شده باشه. تو این مرحله اگه سفیده رو با همزن به سمت بالا بکشید شکل قله به خودش میگیره و به همون شکل باقی میمونه.


مخلوط آرد رو تو سه مرحله روی مخلوط زرده ها الک کنید و هر بار به آرومی آرد رو داخل مواد فولد کنید.


حالا سفیده های زده شده رو هم تو چند مرحله به مخلوط زرده و آرد اضافه کنید و مجددا به آرومی فولد کنید.


مواد کیک رو داخل قالب بریزید و یه چاقو یا اسپچلا رو داخل مواد حرکت بدید تا اگه حباب های هوا داخل مواد کیک حبس شده باشن خارج بشن.


کیک رو برای 28 تا 35 دقیقه بپزید. کیک وقتی آماده است که اگه خلال دندون رو داخلش فرو کنید تمیز بیرون بیاد.


کیک رو با قالب به صورت برعکس روی ته یک لیوان یا کاسه بذارید و اجازه بدید برای حدود یک ساعت بمونه تا کاملا خنک بشه.


بعد از خنک شدن کیک با کمک یه اسپچلا دور کیک رو از قالب جدا کنید و بعد هم ته کیک رو.


این کیک رو میتونید ساده استفاده کنید یا با پاشیدن پودر قند روش.


همچنین میتونید با میوه های تازه، سس های میوه ای و خامه فرم گرفته سروش کنید.


میتونید کیک رو داخل ظرف دربسته برای چند روز نگه دارید و یا حتی فریزش کنید.
این کیک برای حدود 10 نفر کافیه.


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...