Thursday, November 21, 2013

Shortbread Cookies شرت برد کوکی


شرت برد نوعی بیسکوییته که به شکل سنتی با نسبت یدونه شکر، دو تا کره و سه تا آرد درست میشده. اما الان رسپی های مختلفی از شرت برد وجود داره.
اصل این بیسکوییت مال کشور اسکاتلنده و معمولا سه مدل مختلف درست میشده. خمیرش رو داخل قالب های گرد مخصوص شبیه قالب تارت پهن میکردن و بعد برشش میزدن و داخل فر میذاشتن و به این مدل میگفتن (petticoat tails) که به نظر میاد برمیگرده به مدل لباس خانمها تو قرن 12 که شبیه اسلایس های این مدلی بیسکوییت بوده. یا به شکل گرد قالب میخورده و یا اینکه داخل قالب مستطیلی پهنش میکردن و روش رو با چنگال سوراخ میکردن و به شکل مستطیل  های کوچیک برشش میزدن ومیفرستادنش داخل فر که این میشده بیسکوییت انگشتی.
حالا که دنیای شده دنیای قالب ها به هر شکلی که دوست داشتید میتونید این بیسکوییت ها رو قالب بزنید و بسیار عالی هم شکل خودشون رو حفظ میکنن. این عکس همین مدل هارو نشون میده و البته تزئینیه و حاصل تلاش عمو گوگل.



اسم این بیسکوییت به خاطر استفاده از کره یا چربی (shortening) شده شرت برد و یه جورایی میشه بهش گفت بیسکوییت کره ای و همین کره زیاد داخل بیسکوییت هست که باعث شده بسیار ترد و شکننده و همچنین خوشمزه باشه. کره نقش بسیار مهمی تو طعم شرت برد داره پس حتما از یه کره باکیفیت و تازه استفاده کنید و خب وانیل هم مهمه که خوش عطر باشه و این نکته هم کاملا مشخصه.
آردی که برای شرت برد استفاده میشه آرد ساده است که البته گاهی مقداری از آرد رو با آرد برنج یا نشاسته ذرت جایگزین می کنن که این جایگزینی رو بافت بسکوییت کاملا اثر میذاره. میتونید به خمیر شرت برد نصف پیمانه چیپس شکلاتی (90 گرم شکلات) اضافه کنید و شرت برد شکلاتی داشته باشید. یا یک قاشق غذاخوری پودر قهوه اسپرسو برای اینکه شرت بردها طعم قهوه داشته باشن. اگه طعم دارچینی دوست دارید بهش یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری پوست لیمو یا پوست پرتقال رنده شده هم طعم میوه ای خوبی به بیسکوییت ها میده. اگه یک چهارم پیمانه (35 گرم) از آرد رو با آرد برنج جایگزین کنید بیسکوییت هاتون کمی حالت کرانچی تر پیدا میکنن و اگه دوست دارید شرت بردها خوشمزه تر بشن و تو دهنتون آب بشن نصف پیمانه (65 گرم) از آرد رو با نشاسته ذرت جایگزین کنید. برای کاکائویی کردنش هم میتونید هر مقدار از آرد رو که دوست داشتید (تا یک پیمانه) با پودر کاکائو جایگزین کنید هرچی کاکائو بیشتر مزه بیسکوییت کاکائویی تر. البته دقت کنید این مقادیری که نوشتم فقط برای همین رسپیه.
خب متوجه شدید که شرت برد تنوع زیادی داره و ما هم باهاش در آینده خیلی کار خواهیم داشت. با چیزهای زیادی هم میشه تزئینش کرد مثل انواع کرم ها، خامه ها، باترکریم، گلیز شکلاتی، رویال آیسینگ و... .
این مدلی که امروز درست میکنیم معروفه به رویال شرت برد و به شرت بردی گفته میشه که بعد از درست شدن داخل شکلات ذوب شده فرو میکنشش.
امیدوارم لذت ببرید. 


مواد لازم برای شرت برد کوکی طبق ویدئو

2 پیمانه (260 گرم) آرد همه منظوره
1/4 قاشق چای خوری (2گرم) نمک
یک پیمانه (226 گرم) کره، به دمای اتاق رسیده باشه
1/2 پیمانه (60 گرم) پودر شکر
1 قاشق چای خوری (4گرم) اسانس وانیل خالص
 6 اونس (180 گرم) شکلات برای روکش شکلاتی




ویدئو شرت برد کوکی با زیرنویس فارسی










دستور سریع شرت برد کوکی

داخل یک طرف آرد و نمک رو با هم ویسک کنید و بذارید کنار.
کره رو بریزید داخل کاسه استند میکسر (یا با همزن دستی و یا حتی با دست هم میتونید این خمیر رو درست کنید)


همش رو بزنید تا نرم و کرمی بشه (حدود یک دقیقه). شکر رو بهش اضافه کنید و مجددا بزنید تا صاف و یکدست بشه (حدود دو دقیقه).


وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه. و بعد آرد رو داخل بقیه مواد بریزید و هم بزنید تا یه مخلوط خمیری داشته باشیم. 


خمیر رو به کمک دست به شکل یه توپ گرد جمع کنید ولی ورز ندید.
بذاریدش داخل یک تکه سلفون یا کاغذ روغنی و به شکل یه دیسک گرد پهنش کنید.


روشو بپوشونید و بعد بذاریدش داخل یخچال تا کاملا سرد بشه. بذارید برای چند ساعت و یا حتی تمام شب بمونه.


فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) روشن کنید و داخل یک سینی فر رو کاغذ روغنی بندازید.
سطحی که میخواید روش خمیر رو پهن کنید خیلی کم آرد بپاشید و با کمک وردنه خمیر رو به شکل یه دایره با ضخامت یک چهارم اینچ یا 6 میلی متر پهن کنید. اگه با باز کردن خمیر مشکل دارید حتما ویدئو رو تماشا کنید این خمیر کمی حساسه و به راحتی ترک میخوره و کلا پهن کردنش کمی تجربه میخواد.


بعد خمیر رو با قالب های مورد علاقتون قالب بزنید وکوکی ها رو بچینید داخل سینی فر.


اگه خمیر نرم شده بود دوباره برای 10 دقیقه سینی فر رو بذارید داخل یخچال تا کوکی ها سفت بشن و موقع پختن شکلشون رو حفظ کنن. این مرحله بهتره انجام بشه.
سینی رو بذارید داخل فر و کوکی ها رو برای 10-8 دقیقه بپزید و یا تا زمانی که حاشیه بیسکوییت ها شروع کنه به طلایی شدن. دقت کنید خود کوکی ها نباید تغییر رنگ بدن. از فر خارجشون کنید و بذارید تا خنک شن.


3 اونس (90 گرم) از شکلات ها رو بریزید داخل یک ظرف نسوز و بذاریدش روی یه قابلمه آب درحال جوش تا ذوب بشن. بعد از روی حرارت برش دارید و بقیه شکلات ها رو کم کم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا درنهایت همه شکلات ها ذوب بشن.


این مدل ذوب کردن شکلات باعث میشه که وقتی بیسکوییت داخل شکلات زده شد و کاملا خودش رو گرفت بعد از یکی دو روز روی شکلاتتون سفیدک نزنه. احتمالا گاهی دیدید که روی شکلات ها کمی سفیدک میزنه که این به خاطر حرارت اشتباه دادن به شکلاته. بعد از اینکه شکلات ذوب شده آماده شد بیسکوییت ها رو یکی یکی بردارید و از قسمت پایینی یا کناره هاشون و یا هرمدلی که دوست داشتید داخل شکلات بزنید.


و بعد بذارید داخل سینی فر که حتما از قبل کاغذ روغنی روش انداختید. بعد از اینکه همه بیسکوییت ها رو شکلاتی کردید سینی رو بذارید داخل یخچال تا شکلات خودشو بگیره.
با این مقدار مواد 20 تا کوکی متوسط خواهیم داشت. 

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...