Friday, November 22, 2013

Pound Cake کیک پوند


کیک پوند یکی از کیک های قدیمیه که قبل از سال 1700 میلادی تو اروپای شمالی درست میشده و مردم اروپا و آمریکا حتما از مادربزرگاشون خاطره های پخت این کیک رو دارن. خب البته ناگفته نمونه ما هم خاطره خیلی چیزای خوشمزه از مادربزرگ هامون داریم. قیافه این کیک آدم رو جذب میکنه. همونطور که تو عکس مشخصه بافت اسفنجی و فوق العاده ای داره. یه کیک مرطوب و کره ای با یه کراست طلایی زیبا.
کیک پوند به خاطر این اسمش کیک پونده که به شکل سنتی از یک پوند آرد، یک پوند کره، یک پوند شکر و یک پوند تخم مرغ درست میشده. (یک پوند تقریبا معادل 454 گرمه). البته الان رسپی این کیک و مقادیرش کمی تغییر کرده و هنوزم یه کیک پرطرفداره.
روش درست کردن خمیر کیک پوند که تو این ویدئو می بینید با کیک های دیگه متفاوته. تو این ویدئو از روش سریع یا "روش یک کاسه ای" استفاده شده. برعکس کیک های دیگه که اول کره رو با شکر می زنیم و بعد تخم مرغ ها رو اضافه می کنیم و بعد شیر و آرد رو، تو این کیک مواد خشک با هم مخلوط میشن و مواد مایعمون رو به مواد خشک اضافه می کنیم و هم می زنیم. البته اگه با این روش راحت نیستید میتونید از همون "روش کرمی" که تو کیک های دیگه به کار میره، استفاده کنید. اما اگه خواستید با روش سریع کار کنید این دو تا نکته رو حتما رعایت کنید: اول اینکه حتما همه موادتون به دمای اتاق رسیده باشن و هیچ تفاوت دمایی بین مواد اولیه نباشه و دوم اینکه از دستورالعمل مخلوط کردن مواد دقیقا پیروی کنید.
این کیک با خامه فرم گرفته، پودر قند و بستنی سرو میشه و خانم استفانی عقیده داره که پادشاه کیک هاست. یه کیک ساده ولی بسیار فوق العاده.
امیدوارم لذت ببرید.


 مواد لازم برای کیک پوند

3 تا تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه
3 قاشق غذاخوری شیر، به دمای اتاق رسیده باشه
½ 1 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
½ 1 پیمانه (150 گرم) آرد کیک الک شده
1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/4 قاشق چای خوری نمک
3/4 پیمانه (150 گرم) شکر سفید
13 قاشق غذاخوری (1/2 پیمانه + 1/3 پیمانه) (185 گرم) کره



ویدئو کیک پوند با زیرنویس فارسی





             دانلود ویدئو (29.5 MB)        دانلود نرم افزارFLVPlayer




دستور سریع کیک پوند

فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت که میشه 180 درجه سانتیگراد روشن کنید. یه قالب لوف پن با ابعاد(23 x 13 x 8)   سانتی متر رو با کمی کره یا اسپری روغن چرب کنید و کفش کاغذ روغنی بندازید و روی کاغذ روغنی رو هم کمی چرب کنید.
داخل یک کاسه تخم مرغ ها، شیر و وانیل رو با هم ویسک کنید.



داخل کاسه استندمیکسر (اگه از همزن دستی استفاده می کنید داخل یک کاسه بزرگ) مواد خشکتون رو بریزید. آرد، بیکینگ پودر، نمک و شکر رو با سرعت پایین همزن برای 30 ثانیه با هم مخلوط کنید. کره رو که از قبل چند ساعتی بیرون گذاشتید و نرم شده و به دمای محیط رسیده به قطعات کوچیک ببرید و به مخلوط آرد اضافه کنید.



نصف مخلوط تخم مرغ رو هم بهش اضافه کنید و با سرعت پایین همزن بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط بشن و مواد خشک رطوبت رو جذب کنن. تو مرحله بعد سرعت همزن رو زیاد کنید و بذارید روی سرعت متوسط و برای یک دقیقه مواد رو هم بزنید تا هوا وارد خمیر کیک بشه و بافتش رو بهتر کنه.



باقیمونده تخم مرغ رو هم تو دو مرحله به مواد کیک اضافه کنید و هردفعه برای 30 ثانیه با سرعت متوسط بزنیدش تا ساختار کیک تقویت بشه.
خمیر رو تو ی قالب بریزید و سطحش رو صاف کنید.



قالب رو برای 55 تا 65 دقیقه بذارید داخل فر. تا وقتی که کراست کیک یه رنگ طلایی-قهوه ای زیبا بشه و اگه خلال دندون رو تو مرکز کیک فرو کنیم تمیز بیرون بیاد. موقع پخت کیک اگه بعد از حدود 30 دقیقه دیدید که روی کیک کاملا طلایی شده و ممکنه زیادی قهوه ای بشه روی کیک رو با یه تکه فویل که کمی چربش کردید بپوشونید و بذارید به پختن ادامه بده.



کیک رو از فر بیرون بیارید و برای 10 دقیقه بذارید روی توری سیمی تا کمی خنک بشه.



بعد از قالب خارجش کنید و کاغذ روغنی رو ازش جدا کنید و روی توری سیمی رو کمی چرب کنید و بذارید بمونه تا کاملا سرد بشه.
کیک پوند رو میشه داخل ظرف دردار برای چند روز تو دمای اتاق نگه داشت و برای یک هفته هم داخل یخچال به خوبی میمونه و میشه فریزش هم کرد.


0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...