Monday, November 25, 2013

Pavlova پاولوا


پاولوا Pavlova (Pav) یه جور کیک مرنگه با یه کراست سبک و خوشمزه و وسطش هم شیرینه و حالت مارشملویی داره. این دسر دوست داشتنی و ساده با خامه فرم گرفته و میوه های تازه سرو میشه. مثل بیشتر کیک های معروف دیگه درباره اینکه پاولوا تو استرالیا اختراع شده یا نیوزلند اختلاف نظر وجود داره اما چیزی که روش توافق هست اینه که اسم این کیک به احترام بالرین معروف روسی  Anna Pavlova که در سال 1926 به هر دو کشور استرالیا و نیوزلند سفر کرده، شده پاولوا.
خب بریم سراغ نکات پاولوا. این کیک در اصل همون مرنگه و همه نکات مرنگ رو باید برای درست کردنش رعایت کرد. برای درست کردن مرنگ مهمه که سفیده های تخم مرغ به بالاترین حجم خودشون برسن و باید مطمئن بشید که ظرفتون و همزنتون و خلاصه همه چیز کاملا خشک، تمیز و بدون حتی یه ذره چربیه. خیلی راحت تره اگه سفیده ها رو وقتی سرد هستن از زرده جدا کنید و بعد روشونو بپوشونید و بذارید به دمای محیط برسن (حداقل 30 دقیقه). زرده ها رو هم میتونید برای کارای دیگه فریز کنید و اینکه از یه شکر دانه ریز استفاده کنید یا اگه در دسترستون نیست شکر معمولی رو برای 30 تا 60 ثانیه تو غذاساز بریزید تا به کیفیتی که نیازه برسه.
خانم استفانی به نقل ازکتاب "The Cook's Companion"   اثرنویسنده استرالیایی Stephanie Alexander میگه که اگه حتی یک قطره شهد روی پاولوا بود این علامتی میشه برای اینکه بدونید هنوز باید بپزه. تراوش آب از مرنگ یه نشونه است که هنوز نیاز به پخت داره. بهترین حالت پخت مرنگ اینه که با دمای پایین بپزه و بعد فر رو خاموش کنید و بذارید همونجا تو فر با در نیمه باز بمونه و سرد بشه.
پاولوا رو میشه برای چند روز قبل از سرو تو جای خشک و خنک نگهداری کرد. حتما باید تو ظرف دربسته باشه چون رطوبت دشمن ساختار مرنگه. این دسر با میوه های تابستونی، کیوی و انواع توت ها بسیار عالی میشه و خامه فرم گرفته همراه همیشگیشه ولی دقت کنید بعد از اینکه خامه رو روش ریختید بلافاصله سروش کنید که رطوبت خامه بافتش رو خراب نکنه. این نکته درمورد میوه ها هم صدق میکنه.


مواد لازم برای پاولوا طبق ویدئو

4 تا (120 گرم) سفیده تخم مرغ بزرگ
1 پیمانه (200 گرم) شکر دانه ریز
½ قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
1 قاشق چای خوری سرکه سفید
½ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت

برای تاپینگ کیک
1 پیمانه (240 میلی لیتر) خامه فرم گرفته
میوه های تازه، کیوی، توت ها، بلک بری،
میوه های تابستونی، هلو، آناناس یا هرمیوه ای که دوست دارید


ویدئو پاولوا با زیرنویس فارسی





                دانلود ویدئو (23.8 MB)       دانلود نرم افزارFLVPlayer




دستور سریع پاولوا

فرتون رو حرارت 250 درجه فارنهایت (130 درجه سانتیگراد) روشن کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی بندازید و روی کاغذ روغنی یه دایره به قطر 7 اینچ (18 سانتی متر) بکشید و کاغذ رو برعکس کنید.
داخل کاسه استندمیکسر با سر ویسک همزن، سفیده های تخم مرغ رو با سرعت متوسط بزنید تا به سافت پیک برسن.


تو این مرحله شروع کنید به اضافه کردن شکر. هردفعه فقط یک قاشق غذاخوری و با سرعت بالای همزن به همزدن ادامه بدین تا به استیف پیک برسین. تو این مرحله یه کم از مرنگ رو بین انگشت شصت و اشاره تون بمالین اگه شکر رو حس کردین پس باید بازم هم بزنید. شکر باید کاملا داخل مرنگ حل شده باشه. اینقدری بزنیدش تا کاملا یکدست بشه و بین انگشتاتون شکر رو حس نکنید. 


وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید و بعد نشاسته ذرت رو روی مرنگ الک کنید و سرکه رو هم اضافه کنید و تو این مرحله به کمک قاشق چوبی یا اسپچلا به آرومی داخل مرنگ فولدشون کنید. مرنگ رو روی سینی فر بریزید و به کمک قاشق یا اسپچلا مناسب داخل دایره ای که به عنوان راهنما کشیدید پخشش کنید تا یه مرنگ تقریبا گرد داشته باشید. چون میخوایم وسط مرنگ خامه فرم گرفته بریزیم می تونید لبه هاش رو کمی بلندتر از مرکزش درست کنید.


برای 60 تا 75 دقیقه مرنگ رو داخل فر بپزید تا سطح خارجیش کاملا خشک بشه و یه رنگ کرم خیلی روشن به خودش بگیره. فر رو خاموش کنید و درش رو کمی باز بذارید و اجازه بدید مرنگ همونجا بمونه تا کاملا سرد بشه. سطح مرنگ کاملا سفته میتونید با لمس کردن حس کنید و بعد از سرد شدن ممکنه ترک هم بخوره و شما میتونید وسط کیک رو ببینید که نرم و مارشملو ماننده.



مرنگ رو بعد از سرد شدن میتونید کاملا بپوشونید و برای چند روز نگهش دارید. فقط دقت کنید رطوبت مرنگ رو خراب میکنه پس نگهداریش خیلی سخته و اگه مطمئن نیستید بهتره تا تازه است مصرفش کنید چون اگه رطوبت رو به خودش جذب کنه بدمزه میشه.
میتونید با خامه فرم گرفته و میوه هایی که دوست دارید سروش کنید.
این مرنگ برای 6 تا 8 نفر کافیه.


پاولوای شکلاتی


پاولوای شکلاتی رو همینجا براتون بگم. هیچ تفاوتی با پاولوا نداره و فقط داخلش شکلات و پودر کاکائو هم داریم. پودر کاکانو رو همزمان با نشاسته ذرت اضافه می کنید و فولد می کنید و شکلات رو هم کاملا ریز خرد می کنید و آخر کار وقتی همه مواد مخلوط شدن می ریزید داخل پاولوا.

2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو و حدود 40 گرم شکلات برای این مقدار مواد کافیه.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...