Saturday, November 16, 2013

Cream Puffs نون خامه ای


این کریم پاف هایی که خانم استفانی درست کردن همون نون خامه ای خودمونه. نون خامه ای یکی از شیرینی ها محبوب منه و اگه هرروزم هم بهم بدن بخورم اعتراضی ندارم.
ما اینجا تو کشور عزیز خودمون داخل نون خامه ای ها رو پر از خامه میکنیم و بعد استفاده میکنیم؛ خانم استفانی از وسط نصفشون کرده و بعد داخلش خامه ریخته وگرنه بقیه موارد و طرز درست کردنش هیچ تفاوتی نداره.
دستورهای زیادی از این شیرین خامه ای تو نت هست ولی خب این ویدئو یه چیز دیگه است. خوبی دیدن ویدئو اینه که می بینی یه دستور پخت صحیح چطوری کار میکنه و یه نتیجه عالی میده و میتونی با توجه به تصویری که میبینی از اشتباهاتی که ممکنه داشته باشی جلوگیری کنی. اینم از همون دستوراست دیگه.
این نون خامه ای تو ایران که معروفه و خیلی ها -حتی اونایی که موقع خوردن کیک های خامه ای خامشو کنار میزنن - با این شیرینی و خامه داخلش مشکلی ندارن. دلیلش هم اینه که نونش واقعا نونه و شکر نداره. برای همین شیرینی دل انگیزی داره و وقتی خودتون هم درستش کنید اندازه شیرینی خامش دست خودتونه و میتونید با ذائقه خودتون و خانوادتون تنظیمش کنید.
 اما خب این مدل شیرینی بین غیرایرانی ها هم معروفه و پرطرفدار. به نون این شیرینی ها گفته میشه choux pastry. به خاطر اینکه شبیه کلم (cabbage)های کوچولو موچولو هست و شو (choux) به فرانسوی میشه کلم. گفته میشه که یک پیستری شف ایتالیایی به نام  Catherine de Medici's که با یه فرانسوی معروف به نام France's Henry II)) ازدواج کرده بود شو پیستری (خمیر شیرینی شو) رو در سال 1540 اختراع کرد و این نون خوشمزه و سبک نقطه آغازی شد برای به وجود اومدن دسرهای دیگه که یکیش همین کریم پافه. پروفیترول Profiterole یا اکلر Eclair  هم شیرینی های دیگه ای هستن که با این خمیر درست میشن.
خب میریم سراغ دستور نون خامه ای. امیدوارم لذت ببرین.

مواد لازم برای کریم پاف طبق ویدئو

شو پیستری (نون شیرینی)
1/2 پیمانه (65 گرم) آرد همه منظوره
1/2 قاشق چای خوری شکر سفید
1/4 قاشق چای خوری نمک
1/4 پیمانه (4 قاشق غذاخوری) (57 گرم) کره، به قطعات کوچک تقسیم بشه
1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) آب
2 تا تخم مرغ بزرگ، هم زده شده
یک عدد تخم مرغ بزرگ برای روی شیرینی ها

خامه فرم گرفته
1 پیمانه (240 میلی لیتر) خامه پرچرب (35 تا 40 درصد چربی)
1/2 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
½ 1 قاشق غذاخوری شکر سفید

پودر قند برای پاشیدن روی شیرینی ها (دلخواه)




ویدئو نون خامه ای با زیرنویس فارسی






            دانلود ویدئو (55.0 MB)         دانلود نرم افزارFLVPlayer



دستور سریع نون خامه ای

خمیر شیرینی شو: فرتون رو با درجه حرارت 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) روشن کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی بندازید و یا کمی با کره یا اسپری روغن چربش کنید.
داخل یک کاسه آرد، شکر و نمک رو با هم الک یا ویسک کنید.




کره و آب رو داخل یک قابلمه که ضخیم باشه بریزید وروی حرارت متوسط رو به بالا بذارید تا به جوش بیاد. میتونید به جای آب از شیر هم استفاده کنید یا مقداری از آب رو با شیر جایگزین کنید. مطمئن شید که قبل از جوش اومدن آب کره کاملا ذوب شده باشه تا مقدار تبخیر آب کم بشه. چون اگه بعد از جوش اومدن آب بخواید منتظر ذوب شدن کره بمونید آب بیشتری رو از دست میدید.



وقتی به جوش اومد از روی حرارت برش دارید و مخلوط آرد رو یکدفعه بهش اضافه کنید و با یه قاشق چوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه.



قابلمه رو روی حرارت متوسط برگردونید و مرتب هم بزنید تا خمیر شروع کنه به جمع شدن و مثل یه توپ گرد چسبنده بشه (حدود 2 دقیقه).



خمیر رو از روی حرارت بردارید و داخل کاسه استند میکسر (اگه از استندمیکسر استفاده میکنید) بریزید. با سرعت کم همزن شروع به زدن کنید تا خمیر از حرارت بیفته و تقریبا ولرم بشه (حدود یک دقیقه) یا بذارید خودش کمی سرد بشه و بعد شروع کنید به اضافه کردن تخم مرغ ها. البته از قبل تخم مرغ ها رو هم بزنید.



وقتی شروع به اضافه کردن تخم مرغ ها میکنیم اولش خمیر شروع میکنه به تکه تکه شدن و شکلش رو از دست میده ولی نگران نباشید و به هم زدن ادامه بدید تا به یه خمیر غلیظ و یکدست برسید. ممکنه به همه تخم مرغتون نیاز نداشته باشید پس کم کم اضافش کنید. رمز یه نون خامه ای فوق العاده و پف دار همین اضافه کردن تدریجی تخم مرغ و داشتن یه خمیر یکدسته. تخم مرغ خمیر وقتی اندازه است که اگه با یه قاشق بلندش کنید چند لحظه روی قاشق بمونه و بعد بیفته و کاملا هم خمیری شکل و غلیظ باشه. اگه کاملا متوجه نمیشید عکس میتونه کمکتون کنه و درغیر اینصورت حتما ویدئو رو ببینید.



خمیر رو به شکل 12 تا توپ کوچیک با کمک دو تا قاشق با فاصله 5 سانتی متر از هم داخل قالب بچینید.



میتونید با قیف و ماسوره هم اینکارو کنید. یه عکس هم براتون از مدل قیف و ماسوره ایش میذارم. این عکسو با کمک گوگل پیدا کردم و داستان خاصی نداره. در کل نون ها رو به هرشکلی میشه پایپ کرد.



 روی نون ها به کمک قلمو تخم مرغ زده شده بمالید.



برای 15 دقیقه نون ها رو داخل فر بذارید و بعد درجه حرارت رو تا 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) کم کنید و بذارید برای 30 دقیقه دیگه هم بپزن یا تا وقتی که روی نون ها یه رنگ زیبا و کهربایی بشه و اگه نصفشون کنید هم وسطشون خشک باشه.



فر رو خاموش کنید و کناره های نون ها رودو تا برش کوچیک بدید و بذارید داخل فر با درنیمه باز تا داخل نون ها خشک تر بشه. یا اگه مثل نون خامه ای های خودمون دوست دارید زیر نون رو برش بدید. اجازه بدید تا نون ها هونجا تو فر کاملا سرد بشن.

خامه فرم گرفته: خامه رو با پودر قند و وانیل مخلوط کنید و روی کاسه رو با سلفون بپوشونید و بعد کاسه رو با سر همزنتون برای 15 دقیقه داخل یخچال بذارید و بعد همش بزنید تا به استیف پیک برسه.

اسمبل کردن: نون ها رو از وسط نصف کنید و داخلشون خامه (هرمقداری که دوست دارید) بذارید. میتونید با کمک قیف و ماسوره یا به سادگی با یه قاشق انجامش بدید. یا اینکه اگه نخواستید نون ها رو برش بدید از زیر نون ها به کمک قیف و ماسوره  داخلشون خامه بریزید.



میتونید روی نون ها پودر قند هم بپاشید.



بهتره نون خامه ای حدود دو ساعت با خامه بمونه و بعد سرو بشه که البته بستگی داره به ذائقه. میتونید بلافاصله هم سرو کنید.

این مقدار مواد 12 تا نون خامه ای به ما میده.

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...