Friday, November 1, 2013

Caramels کارامل


این رسپی روش درست کردن کارامل خونگی رو بهمون یاد میده که بهش میگن کندی کارامل. حالت نرم و جویدنی داره و واقعا فوق العاده و خوشمزه است. میتونید به هرشکل و اندازه ای که دوست دارید این کارامل رو برش بدین و استفاده کنید. برای نگهداری طولانی از این کارامل ها داخل کاغذ روغنی بپیچیدشون تا تازه بمونن. در ضمن چیزای خوشگلی هستن برای هدیه دادن.
درست کردن کارامل خیلی کار عجیب و سختی نیست ولی هم تجربه نیاز داره و هم یه نکاتی داره که باید رعایت بشه.
اول اینکه تو یه روز مرطوب و بارونی بهتره که درست نشه مگر اینکه از شرایط آب و هواییتون مطمئن باشید. نکته بعدی اینکه بهتره از ظروفی استفاده کنید که ضخیم هستن که ته کاراملتون موقع حرارت زیاد نسوزه و حتما از قاشق چوبی برای هم زدنش استفاده کنید.
و اما مهمترین چیزی که نیاز دارید یه دماسنج دقیقه مخصوص آشپزیه. البته شاید خیلی ها بتونن با تجربه بفهمن که کی کاراملشون آماده است ولی خب این چیزیه که رد خور نداره. با توجه به اینکه دماسنج ها خیلی حساس و شکننده هستن به این نکته هم دقت کنید که بعد از درست کردن کارامل اگه خواستید دماسنج رو تمیز کنید از آب گرم استفاده کنید چون اگه بندازیدش داخل آب سرد و خود دماسنج هنوز داغ باشه ممکنه که بشکنه. برای تمیز کردن ظرفی که توش کارامل درست کردید هم بهترین راه اینه که بعد از اینکه کاراملش رو خالی کردید چون کارامل به شدت بهش میچسبه داخلش رو پر از آب کنید و دوباره روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد بعد ظرف رو از روی حرارت بدارید و بذارید بمونه تا  کارامل های باقی مونده داخل آب حل بشن و حالا میتونید به سادگی بشوریدش.
و اما نکته مهم دیگه، برای اینکه جلوی کریستالی شدن شکر و در نهایت شکرک زدن کارامل، اول که مواد رو با هم مخلوط میکنید کاملا و بدون توقف با یه قاشق چوبی یا اسپچلا عایق (و نه فلزی) همش بزنید تا اینکه مواد به نقطه جوش برسه و همه شکر داخلش حل بشه و تو مرحله دوم هم که قرار نیست هم زدنی درکار باشه اگه دیدید که کریستال های شکر روی دیواره ظرفتون هستن با یه برس که زدیدش داخل آب گرم تمیزشون کنید تا داخل مواد برگردن و حل بشن.
کاملا مراقب کاراملتون باشید تا به دمای 250 درجه فارنهایت (121 درجه سانتیگراد) برسه و بعد از روی حرارت برش دارید. اگه کارامل نرم تری دوست دارید تا دمای 245 درجه فارنهایت (118 درجه سانتیگراد) بهش حرارت بدید یعنی زودتر برش دارید و اگه کارامل سفت تری دوست دارید اجازه بدید به دمای 255 درجه فارنهایت (124 درجه سانتیگراد) برسه. پس می بینید که چند درجه اختلاف کاملا رو حالت کارامل تاثیر میذاره. برای رسیدن به این نقطه با رسپی این ویدئو حدود 12 تا 15 دقیقه زمان لازمه که البته من احساس میکنم برای عالی شدن کار باید حتما از دماسنج استفاده بشه. حتی باتجربه ها...
امیدوارم لذت ببرین. 


مواد لازم برای کارامل طبق ویدئو

1.5 پیمانه (360 میلی لیتر) خامه پرچرب (35 تا 40 درصد چربی)
1 پیمانه (200 گرم) شکر سفید
2/3 پیمانه (140 گرم) شکر قهوه ای
1/3 پیمانه کورن سیروپ
1.5 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
1.5 قاشق چای خوری نمک تصفیه شده
1 قاشق غذاخوری (13 گرم) کره، قطعه قطعه شده




ویدئو کارامل با زیرنویس فارسی









دستور سریع کارامل

داخل یه قالب مربع شکل 8 اینچی (20 سانتی متری) رو با فویل بپوشونید و روی فویل رو کمی با کره چرب کنید. 
داخل یه ظرف ضخیم خامه، شکرها و کورن سیروپ رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط بذارید و مرتب با یه قاشق چوبی هم بزنید تا به جوش بیاد. بعد هم زدن رو متوقف کنید و در صورت نیاز فقط قابلمه رو از روی حرارت بلند کنید و بچرخونید و اگه روی دیواره قابلمه کریستال های شکر دیدید به کمک یه برس مخصوص شیرینی پزی که و آب گرم کریستال ها رو بشورید و داخل قابلمه بفرستیدشون. کنار ظرف کارامل دماسنج مخصوص آشپزی بذارید و مواد رو با حرارت متوسط رو به زیاد بجوشونید و به همین ترتیب ادامه بدید تا به دمای 250 درجه فارنهایت (121 درجه سانتیگراد) برسید. 
بعد ظرف رو از روی حرارت بردارید و وانیل، نمک و کره رو بهش اضافه کنید و کاملا مخلوطشون کنید و بلافاصله داخل قالب بریزید و اجازه حداقل برای 2 ساعت بمونه تا سرد بشه و شکل بگیره.
بعد میتونید با کاتر پیتزا یا چاقو به اندازه های دلخواه ببریدش و با سلفون و یا کاغذ روغنی کاورشون کنید و به این شکل برای چند هفته تو دمای اتاق (و یا یخچال) خوب میمونن.
با این مقدار مواد 64 تا کارامل یک اینچی خواهید داشت.


منبع: Joyofbaking.com

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...