Sunday, November 24, 2013

Cake Doughnuts کیک دونات


دونات یه نوع خمیر سرخ شده است که میتونه به عنوان دسر استفاده بشه و یا یه میان وعده عالی باشه. دونات تو اکثر کشورها معروف و محبوبه و به شکل های مختلف درست میشه. مدل خیلی معروف ترش به شکل یه حلقه است که وسطش سوراخ میشه و بعد تو روغن سرخش میکنن و تو ایران که معمولا با روکش شکلاتی محبوب تره ولی میشه ساده، با پودر قند، ترافل های کاکائویی و ترافل های رنگی، پودر نارگیل، خامه های رنگی و هرچیزی که به نظرتون جالب میاد تزئینش کنید و طرح های زیبا و جالب داشته باشید.
دونات از اون چیزاییه که تو دوره زمونه ما همه جا به وفور پیدا میشه. از بعضی شیرینی فروشی ها بگیرید تا خشکه پزی ها و سوپرمارکت ها، مترو و خیلی جاهای دیگه که شاید ربطی هم به این موضوع نداشته باشن.من خودم از اون دسته از آدمام که همیشه با خرید موادغذایی از دست فروش ها مخالفت میکنم و حتی در موارد خاص که شیرینی یا کیک از بیرون میخرم فقط از یکی دو تا شیرین فروشی مشخصه که به کارشون ایمان دارم ولی خب یه خواهر دارم که نمی تونه هیچوقت دربرابر دونات شکلاتی مقاومت کنه و باید ازش بخره و منم طبق عادت عجیبی که دارم باید همه چی رو تست کنم همیشه یه تکه کوچیکش رو میخورم و با همون یه تکه کوچیک حس میکنم 24 ساعت مریضم و چربی های اشباع نشده دارن تو خونم جشن می گیرن و امیدی که به پیدا کردن یه دونات واقعی بیرون از خونه دارم ناامید میشه. شاید دلیلش این باشه که دونات های بیرون روغن زیادی به خودشون جذب میکنن و خب ممکنه روغنی که ازش برای سرخ شدن استفاده شده باشه روغن مناسبی نباشه و... و... و...  که دیگه بیشتر از این وارد این بحث ها نمیشم. فقط میخواستم بگم اگه تو خونه شما هم کسایی هستن که عاشق دوناتن بهتره خودتون براشون دونات درست کنید. هم سالمتره و هم خوردنش باعث عذاب وجدان کمتری میشه مخصوصا اگه بچه های کوچولوتون به پیراشکی های کرم دار و دونات های بیرون علاقه نشون میدن.
کلمه دونات (Doughnuts Donuts or) به نظر میرسه که یه لغت آمریکاییه ولی این اسنک شیرین که وسطش سوراخ داره و داخل حمام روغن سرخ میشه اصالتا مال کشور هلنده. این همه گیر بودن دونات مخصوص کشور ما نیست و تو کشورهای خارجی هم میشه از هرجایی، تو هر فصلی و هرزمانی دونات خرید.
دونات خونگی با توجه به عامل حجم دهنده اش دو مدل داره. با بیکینگ پودر و یا با خمیرترش. دستور امروز دونات با بیکینگ پودر رو بهمون یاد میده و مدل با خمیر ترش رو هم به زودی براتون آپ میکنم.
غیر از درست کردن خمیر دونات که خب نکته های خاص خودش رو داره سرخ کردن دونات خیلی مهمه و اکثر تفاوت های یه دونات خوب و یه دونات بد میتونه تو این مرحله اتفاق افتاده باشه. من به آشپزی علمی علاقه خاصی دارم یعنی اینکه دوست دارم برای همه چی عدد داشته باشم. تو بعضی سایت ها که برید می بینید مواد لازم رو نوشتن و بعد گفتن اینا رو با هم ترکیب کنید و بذارید با این دما بپزه. این از نظر من آموزش صحیح نیست و اطلاعات کامل در اختیارمون قرار نمیده. یه آموزش باید صحیح، تست شده و جامع باشه طوری که بعد از خوندش نیاز به مراجعه به منابع دیگه نباشه. نکته ویدئوهای خانم استفانی هم همینه و من همیشه از علم و اطلاعات ایشون استفاده زیادی کردم و چیزهای زیادی هم یاد گرفتم که اگه روزها تو سایت های فارسی بگردید پیدا نمیشه و حاصل سال ها تجربه های ایشونه.
خمیر دونات باید داخل روغنی سرخ بشه که با حرات متوسط رو به بالا دماش به 375 درجه فارنهایت که میشه 190 درجه سانتیگراد رسیده باشه این فرآیند ممکنه 20 تا 30 دقیقه زمان ببره که البته فاکتورهای زیادی برای این هست که این زمان متفاوت باشه به نظر من بهترین و مطمئن ترین راه استفاده از دماسنج آشپزیه. اگه دمای روغنتون از این استاندارد کمتر باشه باعث میشه که دونات ها روغن زیادی به خودشون جذب کنن و اگه حرارت روغن زیاد باشه باعث میشه سطح دونات ها زود سرخ بشن و داخلشون درست نپزه. خانم استفانی یه روش بدون دماسنج برای تشخیص دمای صحیح روغن گفتن که براتون مینویسم: یه تکه کوچیک مکعبی نون رو داخل روغن بندازید اگه بعد از 30 تا 45 ثانیه کاملا قهوه ای شد دمای روغنتون مناسبه. یه نشونه دیگه هم من براتون مینویسم که البته تو ویدئو هم می تونید ببینیدش؛ روغن وقتی آماده است که اگه دونات رو داخلش انداختید اول بره ته ظرفتون و بعد از چند ثانیه بیاد روی روغن. اگه فورا بیاد بالا حرارت زیاد بوده و اگه خیلی اون پایین بمونه حرارت پایین بوده. ویدئو میتونه برای تشخیصش کمکتون کنه و من باز هم استفاده از دماسنج رو مناسب تر میدونم.
 برای سرخ کردن دونات ها از روغن های گیاهی، ذرت یا کانولا میتونید استفاده کنید. می دونید که روغن سرخ کردنی بهتره که تا حدامکان بی طعم و بو باشه. میتونید از سرخ کن یا یه قابلمه ضخیم استفاده کنید و همیشه هم نکات ایمنی رو برای کار با روغن داغ رعایت کنید. هیچ وقت روغنو ول نکنید و برید! نزدیکتون کپسول آتشنشانی آماده داشته باشید! و یک کاسه مخلوط آب و یخ که اگه روغن پرید رو دستتون و یا در اثر برخورد به ظرف سوختید بلافاصله دستتون رو داخلش بذارید! و درکل کاملا مراقب باشید.
خانم استفانی عقیده دارن میشه بعد از سرخ کردن دونات ها از روغنش برای سرخ کردن ماهی و یا سیب زمینی مجددا استفاده کرد و گفتن که روغن رو دور نریزید که این باز هم بستگی داره به این که همه موارد رو رعایت کرده باشید و روغنتون نسوخته باشه. من شخصا مجددا ازش استفاده نمی کنم و این بستگی داره به نظر شخصیتون.
دونات ها لایه روییشون ترد و خوشمزه است و داخلشون نرم و شبیه کیکه و اگه برای یک شب بمونن لایه روییشون نرم تر میشه و در صورتی که روشون رو با شکلات کاور کرده باشید مزه ها با هم ترکیب میشن و خلاصه مزه بهتری خواهد داشت. بهتره تازه مصرف بشن ولی میتونید برای چندین روز داخل در ظرف دربسته تو دمای اتاق هم نگهشون دارید.
نکته آخر اینکه سعی کنید جوز هندی رو حذف نکنید چون عطر تند و تیز جالبی به دونات میده.
امیدوارم این دونات ها رو درست کنید و لذت ببرید.


مواد لازم برای کیک دونات طبق ویدئو

2 عدد تخم مرغ بزرگ، به دمای اتاق رسیده باشه
2/3 پیمانه (165 گرم) شکر سفید
½ 1 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
3 پیمانه (390 گرم) آرد همه منظوره
3 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/2 قاشق چای خوری نمک تصفیه شده
3/4 قاشق چای خوری جوزهندی تازه و رنده شده
3 قاشق غداخوری (40 گرم) کره، ذوب شده و ولرم
1/2 پیمانه شیر، به دمای اتاق رسیده باشه

گلیز شکلاتی
4 اونس (115 گرم) شکلات، خرد شده
1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) خامه کم چرب، 12 درصد چربی
1 قاشق غذاخوری (13 گرم) کره
1/2 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
2 پیمانه (240 گرم) پودر قند یا پودر شکر، الک شده



ویدئو کیک دونات با زیرنویس فارسی







دستور سریع کیک دونات

کیک دونات: داخل یه ظرف آرد، بیکینگ پودر، نمک و جوز هندی رو با هم ویسک کنید و بذارید کنار.


داخل کاسه استند میکسر (یا اگه از همزن دستی استفاده می کنید داخل یه کاسه) دو تا تخم مرغ رو با شکر اینقدر بزنید تا زرده ها روشن بشن و یه مخلوط غلیظ داشته باشیم. (حدود 5 دقیقه)


وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. همزن رو روی سرعت پایین بذارید و مخلوط آرد رو (تو سه مرحله) و کره وشیر رو (تو دو مرحله) بهش اضافه کنید و بعد از هر مرحله کمی هم بزنید درحدی که مواد با هم مخلوط بشن و وسط کار اگه نیاز بودحتما دیواره های ظرف رو هم تمیز کنید و مواد ته ظرف رو هم با بقیه مواد ترکیب کنید. ترتیب اضافه کردن آرد، کره و شیر رو هم براتون مینویسم: 1/3 آرد--1/2 کره+1/2شیر--1/3 آرد-- 1/2 کره+1/2شیر -- 1/3 آرد


تو این مرحله یه خمیر نرم داریم که تا حدی هم چسبناکه. روی ظرف رو با سلفون بپوشونید و بذارید خمیر برای نیم ساعت بمونه. (یا تا وقتی که خمیر کمی سفت بشه بستگی به دمای محیط کارتون داره)
میز کارتون رو کاملا آرد پاشی کنید. سینی که میخواید دونات ها رو داخلش بذارید رو هم کمی آرد بپاشید تا دونات ها بهش نچسبن. میتونید کف سینی کاغذ روغنی هم بندازید و روی کاغذ آرد بپاشید. خمیر رو به ضخامت یک چهارم اینچ که میشه حدود نیم سانتی متر با وردنه ای که کمی آردی کردیدش پهن کنید.


دونات ها رو با قالب دونات و یا به کمک دو تا قالب دایره ای شکل گرد قالب بزنید و داخل سینی بذارید. داخل ویدئو کاتر بزرگ قطرش 7 سانتی متره. قسمت وسط دونات ها رو که قالب میزنید میتونید به همون شکل سرخ کنید و یا اینکه با بقیه خمیر جمع کنید و مجددا قالب بزنید.



تا زمانی که روغنتون رو آماده می کنید بذارید دونات ها به همون شکل بمونن.
اگه از سرخ کن استفاده می کنید طبق دستورالعمل شرکت سازنده اش داخلش روغن بریزید و اگه از قابلمه ضخیم استفاده می کنید تا ارتفاع 2 اینچ (5 سانتی متر) روغن بریزید. وقتی دمای روغنتون به 375 درجه فارنهایت (190 درجه سانتیگراد) رسید به آرومی دونات ها رو داخلش بندازید. با توجه به اندازه قابلمه یا سرخ کنتون هر دفعه 2 تا 3 دونات رو سرخ کنید.


بذارید داخل روغن بمونن تا کاملا طلایی بشن وقتی یک طرفش سرخ شد برگردونید و طرف دیگش رو سرخ کنید.


هر سمت دونات با این سایز حدود 60 ثانیه طول میکشه که سرخ بشه. بعد از سرخ شدن به کمک انبر یا کفگیر دونات رو از روغن خارج کنید و با دستمال کاغذی بپوشونیدش تا روغن اضافیش گرفته بشه و بعد بذارید روی توری سیمی تا خنک بشه. اجازه بدید دمای روغن دوباره به حد لازمش برسه و بعد سری بعدی دونات ها رو سرخ کنید. بعد از یکی دو دقیقه که از سرد شدن دونات ها گذشت میتونید اونا رو تو شکر سفید بزنید و یا اینکه صبر کنید تا کاملا خنک بشن و با پودر قند و یا گلیز شکلاتی و یا چیزهای دیگه تزئینشون کنید. یکی یکی دونات ها رو بردارید و تقریبا تا نصف بزنید داخل گلیز شکلات.


برای تزئین میتونید روی گلیز شکلاتی شکلات های ریز رنگی یا شکلاتی، پودر نارگیل و... بریزید.


گلیز شکلاتی: شکلات ریز شده رو داخل یه ظرف نسوز بریزید. به خامه و کره حرارت بدید (روی گاز یا داخل مایکرویو) فقط تا حدی که به جوش بیاد و بریزیدش روی شکلات و آروم آروم هم بزنید تا همه شکلات ذوب بشه. اسانس وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید و بعد پودر قند رو کم کم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا وقتی که مخلوط کاملا صاف و یکدست بشه.
با این مقدار مواد 12 تا 14 تا دونات 7 سانتی متری خواهیم داشت.



0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...