Sunday, November 10, 2013

BlackForest کیک بلک فارست یا جنگل سیاه


بلک فارست یا جنگل سیاه اسم کیکیه که امروز قراره باهاش آشنا بشیم. اصل این کیک مال منطقه ای به نام جنگل سیاه تو قسمت جنوب آلمانه و یه عالمه داستان دربارش میگن که بعضیاش جالبه. یه داستانی هست که میگه دخترای همون منطقه جنگل سیاه لباسایی می پوشیدن که رنگش سیاه بوده با آستین های پفی سفید و یه کلاه قرمز و این کیک هم تداعی کننده لباس اون هاست. یه نظریه دیگه هم هست که میگه چون به شکل سنتی داخل این کیک از یه نوع نوشیدنی شراب گیلاس استفاده میشه به اسم  Kirschwasser که تو همون منطقه جنگل سیاه درست میشده و ماده اصلی این کیک هم به حساب میاد  دلیل نامگذاریش یه خاطر اینه و داستان های دیگه های هم هست که بگذریم. حالا دیگه اسمش همینه قشنگم هست. ما قبول داریم.
بلک فارست به شکل معمولش یه کیک شکلاتیه که داخلش با خامه و گیلاس پر میشه و روش هم خامه میریزن و با گیلاس تازه سیاه یا گیلاس  مارشکینو تزئین میکنن. البته ممکنه تو کشورهای مختلف بعضی چیزاشو تغییر بدن. مثل ما که نوشیدنی الکلی داخلشو حذف میکنیم. داخل این کیک هم از آلبالو استفاده میشه هم گیلاس و من خودم عقیده دارم بهتره با گیلاس اونم از نوع شیرینش درست بشه.
ممکنه داخل ویدئو درباره گیلاس و نوشیدنی که استفاده شده چند تا کلمه نامفهوم ببینید که لازمه توضیح بدم من فقط برای حفظ امانت ترجمه نوشتمشون و مسلمه که شما از گیلاس های دردسترس خودتون استفاده می کنید و نوشیدنی هم ناگفته حذف میشه. پس همینجا اینو گفتم که خیالم راحت باشه.
کیکی که تو این ویدئو برای این کیک (بلک فارست) درست شده یه نوع کیک اسفنجیه که به اسم جنواز (ژنواز) شناخته میشه و پایه خیلی کیک های خوشمزه دیگه هم هست. البته تو این ویدئو شکلاتی شده ولی طریقه درست کردنش همینه. شما میتونید از هرنوع کیک شکلاتی که دوست دارید استفاده کنید فقط دقت داشته باشید چون قراره کیکمون رو با شربت گیلاس مرطوب کنیم پس بافت کیکتون خیلی مهمه و بهتره از کیک سبک و اسفنجی استفاده بشه که شربت گیلاس بافت کیک رو خراب نکنه. درست کردن کیک جنواز  یه کمی با کیک اسفنجی فرق داره که برای کوتاه شدن پست اینجا دیگه دربارش نمیگم ولی تو قسمت دستور سریع کیک یا داخل خود ویدئو میتونید کاملا متوجه تفاوت هاش بشین.
خانم استفانی عقیده داره این کیک فقط با Morello cherries میشه یه کیک بلک فارست واقعی. این گیلاس ها کمی مزه ترش دارن و البته این رو هم فقط برای اطلاعات عمومی گفتم. از هر نوع گیلاسی که دوست دارید و یا کمپوت گیلاس استفاده کنید. من پیشنهاد میکنم خودتون گیلاس تازه رو هسته هاشو بگیرید بعد با کمی آب جوش (و شکر اگه خواستید شیرین تر باشه) چند دقیقه بجوشونید تا غلیظ بشه و ازش برای داخل کیک استفاده کنید. برای شربتی که به کیک میدین هم از آب گیلاس یا شربت گیلاس استفاده کنید و بقیش هم که کاملا مشخصه. مثل دستور برید جلو و نوش جان.


مواد لازم برای کیک بلک فارست طبق ویدئو

گیلاس ها
24 اونس (700 میلی لیتر) مربا یا گیلاس مورلو به همراه شربت
4 قاشق غذاخوری شراب گیلاس
1/4 پیمانه (50 گرم) شکر سفید
جنواز شکلاتی
3 قاشق غذاخوری (42 گرم) کره گرم ذوب شده
1/2 پیمانه (60 گرم) آرد کیک
1/4 قاشق چای خوری نمک
1/3 پیمانه (30 گرم) پودر کاکائو تلخ
4 تخم مرغ بزرگ
2/3 پیمانه (135 گرم) شکر سفید
1 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
 خامه فرم گرفته
½ 2 پیمانه (600 میلی لیتر) خامه پرچرب (حداقل 35 درصد)
1 قاشق چای خوری اسانس وانیل خالص
3 قاشق غذاخوری (35 گرم) شکر سفید


ویدئو کیک بلک فارست با زیرنویس فارسی








دستور سریع کیک بلک فارست


گیلاس ها: گیلاس ها رو داخل آب کش بریزید و آبشون رو جدا کنید. یک پیمانه (240 میلی لیتر) از آب گیلاس رو با شکر داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط بذارید و هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه. بعد از روی حرارت بردارید و اگه خواستید دو قاشق غذاخوری نوشیدنی رو بهش اضافه کنید و بذارید کنار تا سرد بشه.



کیک جنواز: فرتون رو با حرارت 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم کنید. یک قالب گرد 9 اینچی (23 سانتی متری) رو با کمی کره یا اسپری روغن چرب کنید و کفش کاغذ روغنی بندازید.
داخل یک کاسه آرد، نمک و پودر کاکائو رو با هم الک کنید. داخل یک ظرف مقاوم به حرارت تخم مرغ ها و شکر رو با هم ویسک کنید و بعد ظرف رو بذارید روی یک قابلمه که داخلش آب در حال (آهسته) جوشیدنه. مرتب مخلوط رو روی حرارت هم بزنید تا وقتی که ولرم بشه (حدود 5 دقیقه).



 ظرف رو از روی حرارت بردارید و مواد رو داخل کاسه استند میکسر بریزید. با سرعت بالا برای حدود 5 دقیقه مخلوط رو هم بزنید تا کاملا غلیظ بشه و به مرحله روبان برسه. (یعنی اگه مقداری از مخلوط رو با همزن بالا آوردید به آهستگی روی بقیه مواد برگرده و کمی روی مواد باقی بمونه و بعد محو بشه.)



 وانیل رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. مخلوط آرد رو تو سه مرحله روی مخلوط تخم مرغ الک کنید و هر دفعه به آرومی فولدش کنید تا همه مواد با هم ترکیب بشن.



 بعد 1 پیمانه از خمیر رو داخل کره ذوب شده بریزید و مخلوطش کنید تا کره کمی سبک بشه و بعد مخلوط کره رو دوباره به خمیر کیک اضافه کنید و داخل مواد فولدش کنید.



 خمیر رو داخل قالب بریزید و برای 20 تا 25 دقیقه داخل فر بذاریدش یا تا وقتی که تستر از وسط کیک تمیز بیرون بیاد و یا کیک از کناره ها شروع کنه به جمع شدن. از فر خارج کنید و به همون شکل روی توری سیمی بذارید تا سرد بشه.  این کیک چند روز به خوبی میمونه و یا حتی برای چند ماه داخل فریزر.



خامه فرم گرفته: خامه، شکر و وانیل رو با هم مخلوط کنید و بعد روی ظرفتون رو بپوشونید و به همراه تیغه های همزن برای حداقل 30 دقیقه داخل یخچال بذارید و بعد اینقدر بزنیدش تا به استیف پیک برسه.
اسمبل کردن کیک: کیک رو از قالب بیرون بیارید و کاغذ روغنی رو ازش جدا کنید. با استفاده از یه چاقو تیز کیک رو از وسط نصف کنید.



لایه اول رو که باید لایه بالایی کیکتون باشه روی ظرف سروتون بذارید و روش رو با حدود یک چهارم از شربت گیلاس مرطوب کنید.



حدود یک پیمانه از خامه فرم گرفته رو روش بریزید و صافش کنید.



روی خامه رو با گیلاس هاتون بپوشونید



تکه دوم کیک رو هم با شربت مرطوب کنید و روی لایه اول بذارید. باید طوری باشه که کف کیک که سطحش صافه بالاترین لایه کیک شما شده باشه.



 روی کیک و کناره هاش رو هم با خامه بپوشونید



و بعد اگه دوست داشتید برای تزئین روی کیک با قیف و ماسوره شکوفه بزنید و روی شکوفه ها رو با گیلاس تازه سیاه (اگه چوبش هم بهش باشه زیباتره) تزئین کنید. روی کیک رو هم شکلات شیو شده بریزید میتونید با کمک پوست کن و یا چاقو شکلات رو بتراشید و روی کیک بریزید.



روشو بپوشونید و برای چند ساعت داخل یخچال بذارید و بعد سروش کنید. البته گیلاس تازه و شکلات شیو شده رو بهتره موقع سرو روی کیک بذارید.
این کیک برای 10 تا 12 نفر کافیه.

                                                             منبع:  joyofbaking.com

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...