Tuesday, October 15, 2013

Ganache گناش



گناش یه واژه فرانسویه که به یه مخلوط کرمی و مخملی از شکلات و خامه گفته میشه. شاید این کرم رو با اسم های گنش یا گاناش یا گاناچ هم تو سایت های فارسی ببینید. البته تو اصل موضوع فرقی نداره ولی تلفظ صحیحش به این شکله که براتون میگم: Ganache به صورت ɡəˈnɑːʃ تلفظ میشه که نشون میده حرف دومش به صورت حرفa تو کلمه about تلفظ میشه.
البته اگه تو ویدئو به تلفظ خانم استفانی هم دقت کنید متوجه میشید که حرف دوم یه چیزی بین آ و اِ تلفظ میشه که دیگه بحث زیادی زبان شناسی میشه ما به زبون خودمون میگیم گناش و جایی هم اگه دیدیم نوشته گنش یا گاناج منظورشو میفهمیم کافیه دیگه نه؟؟
تاریخچه گناش کاملا مشخص نیست ولی گفته میشه قدمتش به سال 1850 میلادی برمیگرده. 
برای درست کردن گناش خامه پرچرب داغ رو روی شکلات میریزن و اینقدر مخلوطش میکنن تا شکلات کاملا حل بشه. نسبت شکلات و خامه میتونه متفاوت باشه ولی معمولش اینه که وزن شکلات و خامه رو با هم برابر میگیرن. شکلات تیره، شکلات سفید و شکلات شیری میتونه برای درست کردن گناش استفاده بشه که هرکدوم طعم متفاوتی رو ایجاد میکنن انواع طعم دهنده ها (گاهی نوشیدنی های حاوی ال-کل) هم به گاناش اضافه میشه که طعمش رو بهتر میکنه. اضافه کردن کره، روغن یا شربت ذرت هم باعث میشه گناش یه حالت براق و زیبا داشته باشه که بسیار هم چشم نوازه.
گناش معمولا در شیرینی پزی ها استفاده زیادی داره. وقتی هنوز گرم و روانه برای استفاده از حالت براق و زیباش به عنوان پوشش خارجی کیک ها استفاده میشه. وقتی میمونه و به دمای محیطش میرسه فراستینگ خوبی برای استفاده بین لایه های کیکه و اگه داخل یخچال بره و کاملا سفت بشه میتونه باز هم میتونه به عنوان فیلینگ و فراستینگ برای کیک ها استفاده بشه و یا اینکه میشه باهاش ترافل درست کرد.
مزه و کیفیت گناش کاملا مربوط به شکلاتیه که استفاده می کنید پس دقت کنید که شکلات خوشمزه ای براش تهیه کنید و خامه هم همونطور که میدونید باید whipping cream باشه یا ما که نداریم خامه با چربی مناسب.
 ویدئویی که از خانم استفانی براتون میذارم طرز درست کردن گناش رو نشون میده و طرز استفاده از اون وقتی هنوز گرمه برای پوشش براق روی کیک. کاور کردن کیک دو مرحله داره اول باید یه لایه نازک از گناش رو روی کیک بکشیم که بهش میگن کرامب کوت. اگه روی کیک ناهمواری داره پرش کنیم و اگه برجستگی داره صافش کنیم و بذاریم تا شکلات لایه اول خودشو بگیره و همینطور وقتی لایه اصلی روی کیک میاد خرده های کیک با گناش قاتی نشه و این موضوع برای همه کرم ها صدق میکنه. بعد میتونیم طبق ویدئو کیک هامون رو تزئین کنیم و از برق زدن گناش زیبامون روی کیک لذت ببریم. مزه اش هم که مشخصه مگه میشه شکلات و خامه خوشمزه نباشه؟
خانم استفانی از یه نوشیدنی ال-کل دار به عنوان طعم دهنده تو این رسپی استفاده کرده که همونطور که خودشون هم گفتن کاملا سلیقه ایه. شما میتونید از هر نوع اسانسی که دوست دارید و حتی از وانیل استفاده کنید و یا اصلا استفاده نکنید.
نکته بعدی که تو ویدئو هست ولی من بازم میگم اینه که بعد از اینکه تزئینتون تموم شد اگه خواستید بعدا از کیکتون استفاده کنید حتما بذارید گناش کاملا ببنده و شکلات خودشو بگیره و بعد میتونید داخل یه ظرف دردار بذاریدش تا موقع سرو.
گناش های اضافی رو هم برای خیلی کارا میشه استفاده کرد مثل اینکه با خامه زده شده قاتی کنید و لابلای کیک ها استفاده کنید یا مثل خانم استفانی باهاش ترافل درست کنید پس حتما جمعش کنید و داخل یه ظرف دردار تو یخچال ازش نگهداری کنید.
این ویدئو رو هم ببینید بسیار زیبا و کامله فقط خیلی حیف که مجبورم برای اینکه راحت در دسترستون باشه حجمش رو کم کنم. واقعا تماشا کردن ویدئوهای ایشون با کیفیت بالا لذت دیگه ای داره. 


مواد مورد نیاز برای گناش طبق ویدئو

8 اونس معادل 227 گرم شکلات مورد علاقتون
3/4 پیمانه معادل 180 میلی لیتر خامه پرچرب
2 قاشق غذاخوری معادل 28 گرم کره
1 قاشق غذاخوری ازاسانس مورد علاقتون






 منبع: joyofbaking.com

0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...