Sunday, October 13, 2013

Molten Chocolate Cake لاوا کیک


Molten chocolate cake  یا lava cake یکی از دسرهای معروف دنیاست که طرفدارای زیادی داره از جمله خود من.
یه کیک خوشمزه شکلاتی با مرکز مذاب و فوق العاده ای از شکلات. درباره تاریخچه این کیکم مثل بیشتر کیک های دیگه اتفاق نظری وجود نداره اما مشهورش اینه که شف نیویورکی Vongerichten Jean-Georges این کیک رو اولین بار در سال 1987 به صورت اتفاقی اختراع کرده.
داستان این بوده که ایشون کیک شکلاتی اسفنجیش رو زودتر از زمان مناسب برای پختنش از فر بیرون میاره و وقتی برشش میزنه متوجه میشه که مرکز کیک هنوز مذاب و گرمه و جالب اینکه یه طعم و بافت عالی داره. البته Jacques Torres شف فرانسوی و معروف به آقای شکلات این ادعا رو قبول نداره و میگه که این کیک از قبل از زمان شف آمریکایی تو فرانسه وجود داشته.
الان هم این کیک به عنوان یه دسر باکلاس تو منوهای رستوران های بزرگ دنیا پیدا میشه.
درباره اینکه این دسر چیه عقیده های زیادی هست: کیک، سوفله، پودینگ، براونی، موس! و جالب اینه که همه اینا درسته چون مشخصات هرکدوم از اونها رو داره.
این دسر معمولا با سس شکلات، بستنی وانیلی و خامه زده شده و گرم سرو میشه. البته میشه تو یخچال گذاشتنش و روز بعد سرد خوردش و یا اینکه دوباره تو ماکروویو گرمش کرد و بعد خوردش. اما چیزی که همه درباره این کیک اتفاق نظر دارن استفاده از شکلات تیره است. میشه از هر نوع شکلاتی با هر درصدی استفاده کرد ولی مطمئنا طعم شکلات تو نتیجه نهایی این کیک فوق العاده تاثیر گذاره. بهتره دنبال شکلاتی باشید که براق باشه این نشونه شکلاتیه که با حرارت و زمان مناسب درست شده باشه.



برای پختن این کیک از قالب هایی به اسم رمکین استفاده میشه که از جنس سرامیک هستن و تحمل دمای فر رو دارن و البته شما میتونید از هرنوع قالب کیک، فنجون مناسب که توی فر بره و حتی قالب های مافین استفاده کنید. معمولا رمکین برای این استفاده میشه که کیک یا سوفله یا هرچیزی که داخلش آماده میشه تو همون ظرف هم سرو بشه. لاوا کیک رو هم میتونید داخل رمکین سرو کنید و هم اینکه تو یه ظرف مناسب برگردونید و با تزئین سروش کنید. فقط مرحله شکرپاشی قالب رو که تو ویدئو هست با دقت انجام بدید و قبل از اینکه کیک رو داخل ظرف سرو کنید با استفاده از یه چاقو مطمئن بشید که کیکتون به دیواره های قالب نچسبیده باشه.
ویدئو رو براتون زیرنویس کردم امیدوارم مفید باشه.من به ویدئوهای خانم استفانی خیلی علاقه دارم چون بسیار دقیق هستن فقط مجبورم به خاطر استفاده ساده تر شما حجمشون رو خیلی کم کنم که متاسفانه رو کیفیت هم تاثیر زیادی میذاره وگرنه این ویدئوها همه با کیفیت بالا هستن.
و صد البته که این کیک سخت نیست و دستورای زیادی تو سایتای فارسی با توضیح و عکس های کامل براش وجود داره.


مواد لازم برای لاواکیک طبق ویدئو 

1/2 پیمانه معادل 113 گرم کره بدون نمک، به قطعات کوچک تقسیم بشه
6 اونز معادل 170 گرم شکلات
3 تا تخم مرغ بزرگ، زرده و سفیده جدا
1/3 پیمانه معادل 65 گرم شکر سفید
1 ق چ عصاره خالص وانیل
1/8 ق چ کرم تارتار
1 ق غ شکر سفید




0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...