Tuesday, October 22, 2013

Angel Food Cake کیک غذای فرشته


کیک فرشته یا کیک غذای فرشته یه کیک سفید، اسفنجی، ابری و فوق العاده سبکه که یه کراست طلایی و زیبا داره. اصلا به خاطر همین سبکی و ابری بودنشه که میگن غذای فرشته هاست. 
این کیک با سفیده تخم مرغ، شکر، آرد، وانیل و -معمولا- اسانس بادام درست میشه. بله درسته نه زرده تخم مرغ داره نه کره. بسیار مناسب برای کسایی که با چربی مشکل حل نشدنی دارن. این کیک رو میتونید خیلی ساده فقط روش پودر قند بپاشید و بخورید یا با هرنوع کرم و خامه ای که دوست دارید سروش کنید. از میوه های تازه استفاده کنید. سس شکلات، سس میوه، مربا، بستنی، ماست یخ زده و خلاصه هرچی که به فکرتون برسه با این کیک همخونی داره.
خب حالا چجوری یه کیک فرشته فوق العاده درست کنیم؟؟ اول اینکه این کیک تمام پف و سبکی که داره فقط مربوط میشه به هوایی که داخل سفیده های تخم مرغ زده شده است. نه بیکینگ پودر داره و نه جوش شیرین. برای اینکه بیشترین حجم ممکن رو از سفیده ها بگیرید، مطمئن بشید ظرفی که سفیده ها رو داخلش می ریزید و همزنتون کاملا خشک و تمیز هستن و کوچکترین ذره چربی روشون وجود نداره و سفیده ها حتما به دمای اتاق رسیده باشن.
درست کردن کیک فرشته با زدن سفیده ها شروع میشه. وقتی سفیده ها کف کردن کرم تارتار بهشون اضافه میشه برای اینکه کمک کنه به ثابت موندن شکلشون. دوباره سفیده ها رو می زنن تا به سافت پیک برسه و بعد کم کم شکر به سفیده اضافه میشه و مجددا هم زده میشه تا به استیف پیک برسه و شکر کاملا داخل سفیده حل بشه و این یعنی مرنگ. اگه ویدئو رو تماشا کند تمام این مراحل رو می بینید طوری که درست کردنش برای خودتون بسیار ساده میشه پس اگه با استیف پیک و سافت پیک مشکل دارید الان وقتشه که این ویدئو رو دقیق ببینید. آدم وقتی ویدئوهای خانم استفانی رو می بینه حس میکنه خودش داره کیک درست میکنه. و اما بقیه داستان کیک فرشته. شکر این کیک از کیک های اسفنجی مشابهش بیشتره و دلیلشم اینه که این همه سفیده تخم مرغ باید یه جوری حالتشون رو حفظ کنن دیگه. و بعد آرد به آرومی و کم کم داخل مرنگ فولد میشه. فولد کردن این قسمت هم اهمیت داره چون نباید باعث بشه پف سفیده ها بخوابه.
برای پختن این کیک به هیچ وجه نباید قالبش رو چرب کرد. مرنگ وقتی میپزه مثل اینکه برای بالا اومدن تکیه گاه بخواد به قالب میچسبه و پف میکنه. این نوع کیک قالب مخصوص داره که معروفه به قالب کیک شیفون. دو تکه است یعنی کفش جدا و دیواره هاش جدا که داخل هم میره و وسطش هم سوراخ داره که باعث میشه جریان هوای داغ از وسط کیک هم عبور کنه و باتوجه به بزرگ بودن این کیک و قالب، کیکمون یکنواخت بپزه و پف کنه. دو تکه بودنش باعث میشه برای این کیک مناسب باشه. برای سرد شدن این کیک هم باید روی لیوان یا همچین سطحی وارونه گذاشتش تا موقع سرد شدن پفش نخوابه و بعد از قالب جداش کرد.
کیک فرشته رو تا چند روز میشه تو یخچال نگه داشت و البته بهتر اینه که همون روزی که پخته شده استفاده بشه.
خب حالا یه سوال؟؟ با 12 تا زرده تخم مرغ چکار کنیم؟ زرده های تخم مرغ رومی تونید فریزشون کنید برای بعد. خانم استفانی به نقل از "The Food Lover's Tiptionary" میگه که هر یک چهارم پیمانه (حدود 4 تا) زرده تخم مرغ رو با یک هشتم قاشق چای خوری نمک یا یک و نیم قاشق چای خوری شکر خوب مخلوط کنید و بعد فریزش کنید. استفاده از نمک یا شکر بستگی به این داره که بعدا میخواید از زرده ها چه استفاده ای بکنید. زرده تا چند روز داخل یخچال و تا ماه ها داخل فریزر قابل استفاده است. میتونید با زرده ها مثلا بستنی یا تیرامیسو درست کنید. به زودی یکی دو تا کیک با زرده هم براتون میذارم شاید به دردتون خورد.
پیشنهاد میکنم حتما حتما این ویدئو رو ببینید. درس زیباییه برای کیک درست کردن.



مواد لازم برای کیک فرشته طبق ویدئو

1/4 1 پیمانه (125 گرم) آرد کیک الک شده
1/2 1 پیمانه (300 گرم) شکر سفید
1/2 1 پیمانه (360 میلی لیتر) سفیده تخم مرغ، حدود 12 تا، به دمای اتاق رسیده باشه
1 ق چ کرم تارتار
1/2 ق چ نمک
1 ق غ آب لیموی تازه
2 ق چ اسانس وانیل خالص
1/2 ق چ اسانس بادام خالص



                             ویدئو کیک فرشته با زیرنویس فارسی







دستور سریع کیک فرشته

فر رو روی درجه حرارت 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) بذارید تا گرم شه. شبکه فر رو روی ردیف وسط قرار بدین. یه قالب 10 اینچی (25 سانتی متری) دو تکه کیک شیفون رو هم آماده کنید.
داخل یک کاسه بزرگ 3/4 پیمانه (150 گرم) از شکر سفید رو با آرد الک شده، مجددا الک کنید و بذاریدش کنار تا بعد.
داخل یک ظرف دیگه یا کاسه استند میکسرتون سفیده های تخم مرغ رو اونقدر بزنید تا شروع کنن به کف کردن. کرم تارتار، نمک و آب لیمو رو اضافه کنید و مجددا بزنید تا به سافت پیک برسه. تو این مرحله شروع کنید به اضافه کردن شکر. همزمان که سفیده ها رو می زنید هردفعه یک قاشق از سه چهارم پیمانه (150 گرم) شکری رو که مونده بود بهش اضافه کنید و بعد اینقدر بزنیدش که به مرحله استیف پیک برسه. تو این مرحله سفیده کاملا شکل گرفته و جای پره های همزن روش میمونه و اگه با یک قاشق یا خود همزن به طرف بالا بکشیدش شکل نوک تیز به خودش میگیره (مثل بستنی قیفی های دستگاهی). به خاطر همین بهش میگن استیف پیک. (پیک یعنی به اوج رسیدن، به شکل قله دراومدن). باز هم میگم اگه براتون مبهمه ویدئو رو تماشا کنید. تو این مرحله اسانس وانیل و اسانس بادام رو هم اضافه می کنیم و هم می زنیم.
حالا مخلوط آرد و شکر رو کم کم روی سفیده الک می کنیم. هردفعه یک چهارم پیمانه از آرد رو روی مرنگ می ریزیم و سریع با یه قاشق چوبی یا اسپچلا فولدش می کنیم. هم نمی زنیم چون پف سفیده ها میخوابه. 
مواد رو داخل قالب بریزید و روشو صاف کنید بعد یه چاقو یا اسپچلا بلند رو داخل مواد مارپیچی حرکت بدید تا مطمئنا بشید که هوایی داخل مواد باقی نمونده. دوباره سطحش رو صاف کنید و برای 40 تا 45 دقیقه بذارید داخل فر. کیک فرشته وقتی آماده است که روش یه کراست طلایی زیبا داشته باشه و اگه تستر رو وسط کیک فرو کنید تمیز بیرون بیاد و وقتی که با دست به آرومی روش رو فشار بدین دوباره برگرده. روی سطح کیک ترک هم خواهید دید. نگران نباشید مشکلی نیست.
روش سرد کردن این کیک با همه کیک ها متفاوته. بعد از خارج کردن از فر به سرعت روی یک لیوان به صورت برعکس بذاریدش تا خنک بشه. یک و نیم تا دو ساعت.
بعد از سرد شدن کیک با یه چاقو تیز یا اسپچلا دیواره های کیک رو از قالب جدا کنید. تکه وسطی قالب رو که کیک روشه از تکه دوم بیرون بیارید و زیر کیک و همینطور وسط کیک رو هم از قالب جدا کنید تا کیکتون آزاد بشه و حالا میتونید با هرچیزی که دوست دارید سروش کنید. برای بریدن کیک بهتره از چاقوی دندانه دار استفاده کنید و موقع برش زیاد به سمت پایین فشارش ندید که یه وقت بافت اسفنجیش خراب نشه. بله خیلی کیک حساسیه. 
این مقدار کیک میتونه برای 12 نفر سرو بشه.
امیدوارم لذت ببرید و استفاده کنید.

سوالات متداول این رسپی

1. کیک فرشته با توجه به اینکه هیچ نوع چربی نداری با فراستینگ کره ای (باترکریم ها) جور میشه؟
پاسخ: بله شما میتونید از هرنوع فراستینگی که دوست دارید استفاده کنید.
2. من امروز این کیک رو درست کردم و خیلی چسبناک و لاستیکی بود. به نظر شما مشکل از آرد بوده یا از نحوه هم زدن؟
پاسخ: اگه تمام مراحل رو به درستی انجام دادید بهتره آردتون رو عوض کنید. از آرد کیک که میزان گلوتن بسیار پایینی داره استفاده کنید تا کیک ترد و نرمی داشته باشید. البته رویه بیرونی کیک کمی چسبناک هست.
3. میتونم از این کیک به عنوان بیس یه کیک لایه ای استفاده کنم؟
پاسخ: بستگی داره به فیلینگی که میخواید ازش استفاده کنید. این کیک اسفنجی و بسیار حساسه و لازمه که فیلینگ و فراستینگتون هم بسیار سبک باشن.


                                                           منبع: joyofbaking.com




0 نظرات:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...